25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Rendezvények

gamescom 2012 - Sony prezentációk - 1. rész

Első összefoglalónk a PlayStation All-Stars Battle Royale-tól a The Last of Uson keresztük a PS Vitás Assassin's Creed III-ig.

Írta: Zoo_Lee

Az előző este izgalmas bejelentései után a gamescom kiállítás első két napján a Sony külön helyszínen tartott prezentációk formáiban el is kezdte bemutatni az újságíróknak játékait, illetve új információkat osztott meg velük kapcsolatban. Cikkünkben összefoglaljuk, miket láthattunk szerdán.

Ashley Johnson és Troy Baker
Ashley Johnson és Troy Baker

Egy kis szerencsének köszönhetően a napot azzal kezdtem, hogy bejutottam a PlayStation All-Stars Battle Royale bemutatójára. Itt a fejlesztők a négy új karaktert és a cross-play funkciót mutatták be (utóbbi tökéletesen működött a PS3 és PS Vita között), valamint két új pályát is, az egyik a Parappa és a Killzone keveréke, a másik az Infamous és a Sly Cooper széria keresztezése. Azonban a játékkal kapcsolatban már a bétateszt során is felmerült két jelentős kérdés: az egyik, hogy miért nem lehetséges a szupertámadásokon kívül más módon is (például a nintendós Super Smash Bros. sorozathoz hasonlóan a pályáról kiütéssel) megölni az ellenfeleket, illetve, hogy miért nem lehet meccs közben automatikusan nyomon követni a játék állását, ezeket pedig a nézők ezúttal is megemlítették. Emellett pedig még elég súlyos egyensúlybeli problémák is felmerültek néhány karakternél. A készítők megindokolt válaszokat adtak az újságírók kérdéseire, viszont a játék megjelenését a napokban elhalasztották majdnem egy egész hónappal az eredeti, október végihez képest.

Assassin's Creed III: Liberation
Assassin's Creed III: Liberation

Ezt a Dust 514 követte, ahol a CCP munkatársai újabb érdekességeket fedtek fel az ingyenes cím integrációjáról az EVE Online univerzumába. Amellett, hogy később lesz majd mód a virtuális anyagiak átvitelére (igaz, korlátolt formában az esélyegyenlőség miatt), az EVE játékosok hajóikkal lebombázhatják például a csatatereket, de a játékosok is indíthatnak támadást légvédelmi ütegekkel. A készítők már most forradalmi pillanatként tekintenek arra a percre, amikor majd egy Dust játékos felrobbantja az első hajót, és amikor egy EVE játékos bombatámadása dönt el egy jövőbeli küzdelmet. A játék pályáit az EVE-ben ábrázolt bolygófelszíni viszonyok alapján fogják felépíteni, a játékosok teljes mértékben testre szabhatják majd kasztjaikat, lehetőség lesz Quick Matchek indítására is különböző terminálokról, amelyek az EVE univerzum más ismert bolygóira is repíthetnek minket, valamint PvE harcba is kezdhetünk. A két hónapja futó bétáról a fejlesztők nagyon pozitív visszajelzéseket kaptak, ami érthető, hiszen továbbra is remekül fest a program, most pedig végre szemügyre vehettük a PS Vita verziót is, amely egyszerű port helyett teljes értékű változat, remekül integrálva a Vita érintőképernyőjének funkcióit, és tökéletesen méretezi, pozícionálja át a menüket, hogy a kézikonzolosok is nyugodtan, kényelmesen tudjanak majd játszani minden létező hátrány nélkül.

Ashley Johnson és Troy Baker
Ashley Johnson és Troy Baker

A Call of Duty: Black Ops - Declassified bemutatójára hét lakat alatt került sor, tilos volt fényképezni vagy filmezni. A prezentáción elsősorban arról volt szó, hogy a fejlesztők hogyan próbálják meg visszaadni a nagygépes részek multijainak hangulatát kézikonzolon, majd ezt prezentálták is egy rövid Team Deatmatch mérkőzés során. Egyenlőre ennyit erről, remélem holnap reggel nem a 47-es ügynök fog ébreszteni ezért a pár sorért.

A The Last of Us bemutatója kissé meglepő volt, ugyanis játékmenet, vagy új információk helyett csak az egyik átvezető jelenettel ismerkedhettünk meg. Viszont azt a Naughty Dog egyik munkatársa mellett nem más prezentálta, mint Ashley Johnson és Troy Baker (utóbbi hangját az elmúlt évek majdnem minden második játékából ismerhetjük), a főszereplő Ellie és Joel megformálói, akik elsősorban a karakterekről, az átvezető jelenetek készítéséről meséltek, illetve a nézők kérdéseire válaszolgatva időnként egy-egy új információt is megemlítettek a történetről. A játék elején Ellie életében először, és nem túl kellemes körülmények között kijut a karanténzónából, ahol addigi tizennégy évét töltötte, és ekkor találkozik Joellel, aki viszont még a vírus elszabadulása előtt született, és végignézte a világ pusztulását, mindettől pedig megkeseredett, magányos farkassá vált, akinek már mindent el kellett követnie a túlélésért a katasztrófát követően. A játék legfontosabb eleme a két karakter kapcsolatának alakulása lesz – Troy és Ashley lelkesedése alapján ezzel kapcsolatosan egy kicsit sem kell majd aggódnunk.

Végül még az Assassin's Creed III: Liberationt is láthattuk mozgásban, sőt, nem is akárhogy! A készítők egy rövid küldetést mutattak be, amelyben főhősnőnk, Evelyn három különböző egyéniségével teljesítették egymás után ugyanazt a feladatot. Bérgyilkosként a sorozatban már megszokott módon, a háztetőkön végigugrálva, az őröket köpőcsővel vagy más módon elintézve jutott be a célponthoz egy erődbe. Arisztokrataként elegáns ruhát öltött, majd az őröket lefizetve jutott be, ahol egy másik őrt bájával elcsábítva szerzett magának testőrt a célpontig vezető útra, majd esernyőjébe rejtett puskával lőtte le támadóit. Végül szolgálóként felkapott egy ládát és azt cipelve jutott be az erődítménybe, ahol szolgálótársai segítették: megtámadták az őröket vagy egyszerűen közéjük söprögetni beállva terelhettük el a gyanút magunkról. Emellett még azt tudhattuk meg a prezentáció során, hogy a kézikonzolos epizódból kimarad a modern kori szál, csak a XVIII. század végi történeti szál szerepel majd a játékban.

Csütörtökön további játékokat láttunk a Sonynál, ezekről egy későbbi cikkben fogunk beszámolni.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!