Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Rendezvények

gamescom 2012 - Sony prezentációk - 1. rész

Első összefoglalónk a PlayStation All-Stars Battle Royale-tól a The Last of Uson keresztük a PS Vitás Assassin's Creed III-ig.

2012.08.17. 11:15 | szerző: Zoo_Lee | Rendezvények

Az előző este izgalmas bejelentései után a gamescom kiállítás első két napján a Sony külön helyszínen tartott prezentációk formáiban el is kezdte bemutatni az újságíróknak játékait, illetve új információkat osztott meg velük kapcsolatban. Cikkünkben összefoglaljuk, miket láthattunk szerdán.

gamescom 2012 - Sony prezentációk - 1. rész
Ashley Johnson és Troy Baker

Egy kis szerencsének köszönhetően a napot azzal kezdtem, hogy bejutottam a PlayStation All-Stars Battle Royale bemutatójára. Itt a fejlesztők a négy új karaktert és a cross-play funkciót mutatták be (utóbbi tökéletesen működött a PS3 és PS Vita között), valamint két új pályát is, az egyik a Parappa és a Killzone keveréke, a másik az Infamous és a Sly Cooper széria keresztezése. Azonban a játékkal kapcsolatban már a bétateszt során is felmerült két jelentős kérdés: az egyik, hogy miért nem lehetséges a szupertámadásokon kívül más módon is (például a nintendós Super Smash Bros. sorozathoz hasonlóan a pályáról kiütéssel) megölni az ellenfeleket, illetve, hogy miért nem lehet meccs közben automatikusan nyomon követni a játék állását, ezeket pedig a nézők ezúttal is megemlítették. Emellett pedig még elég súlyos egyensúlybeli problémák is felmerültek néhány karakternél. A készítők megindokolt válaszokat adtak az újságírók kérdéseire, viszont a játék megjelenését a napokban elhalasztották majdnem egy egész hónappal az eredeti, október végihez képest.

gamescom 2012 - Sony prezentációk - 1. rész
Assassin's Creed III: Liberation

Ezt a Dust 514 követte, ahol a CCP munkatársai újabb érdekességeket fedtek fel az ingyenes cím integrációjáról az EVE Online univerzumába. Amellett, hogy később lesz majd mód a virtuális anyagiak átvitelére (igaz, korlátolt formában az esélyegyenlőség miatt), az EVE játékosok hajóikkal lebombázhatják például a csatatereket, de a játékosok is indíthatnak támadást légvédelmi ütegekkel. A készítők már most forradalmi pillanatként tekintenek arra a percre, amikor majd egy Dust játékos felrobbantja az első hajót, és amikor egy EVE játékos bombatámadása dönt el egy jövőbeli küzdelmet. A játék pályáit az EVE-ben ábrázolt bolygófelszíni viszonyok alapján fogják felépíteni, a játékosok teljes mértékben testre szabhatják majd kasztjaikat, lehetőség lesz Quick Matchek indítására is különböző terminálokról, amelyek az EVE univerzum más ismert bolygóira is repíthetnek minket, valamint PvE harcba is kezdhetünk. A két hónapja futó bétáról a fejlesztők nagyon pozitív visszajelzéseket kaptak, ami érthető, hiszen továbbra is remekül fest a program, most pedig végre szemügyre vehettük a PS Vita verziót is, amely egyszerű port helyett teljes értékű változat, remekül integrálva a Vita érintőképernyőjének funkcióit, és tökéletesen méretezi, pozícionálja át a menüket, hogy a kézikonzolosok is nyugodtan, kényelmesen tudjanak majd játszani minden létező hátrány nélkül.

gamescom 2012 - Sony prezentációk - 1. rész
Ashley Johnson és Troy Baker

A Call of Duty: Black Ops - Declassified bemutatójára hét lakat alatt került sor, tilos volt fényképezni vagy filmezni. A prezentáción elsősorban arról volt szó, hogy a fejlesztők hogyan próbálják meg visszaadni a nagygépes részek multijainak hangulatát kézikonzolon, majd ezt prezentálták is egy rövid Team Deatmatch mérkőzés során. Egyenlőre ennyit erről, remélem holnap reggel nem a 47-es ügynök fog ébreszteni ezért a pár sorért.

A The Last of Us bemutatója kissé meglepő volt, ugyanis játékmenet, vagy új információk helyett csak az egyik átvezető jelenettel ismerkedhettünk meg. Viszont azt a Naughty Dog egyik munkatársa mellett nem más prezentálta, mint Ashley Johnson és Troy Baker (utóbbi hangját az elmúlt évek majdnem minden második játékából ismerhetjük), a főszereplő Ellie és Joel megformálói, akik elsősorban a karakterekről, az átvezető jelenetek készítéséről meséltek, illetve a nézők kérdéseire válaszolgatva időnként egy-egy új információt is megemlítettek a történetről. A játék elején Ellie életében először, és nem túl kellemes körülmények között kijut a karanténzónából, ahol addigi tizennégy évét töltötte, és ekkor találkozik Joellel, aki viszont még a vírus elszabadulása előtt született, és végignézte a világ pusztulását, mindettől pedig megkeseredett, magányos farkassá vált, akinek már mindent el kellett követnie a túlélésért a katasztrófát követően. A játék legfontosabb eleme a két karakter kapcsolatának alakulása lesz – Troy és Ashley lelkesedése alapján ezzel kapcsolatosan egy kicsit sem kell majd aggódnunk.

Végül még az Assassin's Creed III: Liberationt is láthattuk mozgásban, sőt, nem is akárhogy! A készítők egy rövid küldetést mutattak be, amelyben főhősnőnk, Evelyn három különböző egyéniségével teljesítették egymás után ugyanazt a feladatot. Bérgyilkosként a sorozatban már megszokott módon, a háztetőkön végigugrálva, az őröket köpőcsővel vagy más módon elintézve jutott be a célponthoz egy erődbe. Arisztokrataként elegáns ruhát öltött, majd az őröket lefizetve jutott be, ahol egy másik őrt bájával elcsábítva szerzett magának testőrt a célpontig vezető útra, majd esernyőjébe rejtett puskával lőtte le támadóit. Végül szolgálóként felkapott egy ládát és azt cipelve jutott be az erődítménybe, ahol szolgálótársai segítették: megtámadták az őröket vagy egyszerűen közéjük söprögetni beállva terelhettük el a gyanút magunkról. Emellett még azt tudhattuk meg a prezentáció során, hogy a kézikonzolos epizódból kimarad a modern kori szál, csak a XVIII. század végi történeti szál szerepel majd a játékban.

Csütörtökön további játékokat láttunk a Sonynál, ezekről egy későbbi cikkben fogunk beszámolni. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló