Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

The Crew The Crew

The Crew béta próbakör

Kipróbáltuk az Ivory Tower ambiciózus játékát.

2014.07.28. 18:00 | szerző: Sityi | Előzetes

Nem csodálkoznék rajta, ha az Ivory Tower fejlesztőcsapat neve nem csengene ismerősen senkinek – a The Crew az első játéka a stúdiónak. Ha viszont azt mondom, Test Drive Unlimited, rémlik valami? Bizony, az első rész elkészülte után az Eden Games három kulcsembere bejelentette az Atarinak, hogy nem óhajtanak a folytatás munkálataiban részt venni, inkább saját, független stúdiót alapítanak. Nos, hosszú évek munkája látszik beérni első játékukkal, a The Crew-val.

The Crew béta próbakör

Nem meglepő módon ez a játék is az online autókázás örömeire épít, és ezúttal az egész USA (mínusz Alaszka és Hawaii) lesz a játszóterünk. Ennek megfelelően a környezet változatosságára nem lehet panaszunk: Nevada sivatagától kezdve a Sziklás-hegység havas csúcsaiig sokféle terepen fogunk tudni csapatni. Sajnos ellentétben a TDU szigetekkel (Oahu és Ibiza) itt nem 1:1 méretarányos a térkép, de búskalodásra semmi ok: így is nagyságrendekkel nagyobb, mint a Need for Speed: Rivals játéktere – én Oahunál is nagyobbra saccolom, elvileg az úthálózat hossza 10000 km.

The Crew béta próbakör

És mi mindent lehet csinálni egy ekkora területen? Egyrészt ott a sztori mód, ahol bátyánk gyilkosát kell elkapnunk, másrészt a versenyek/feladatok mellett különféle vezetéstechnikai minijátékok (szlalom, ugratás, ilyesmik) színesítik két helyszín között az utazást. De ami érdekessé teszi az egészet, az az állandó online jelenlét. Az utakon ott bóklászik a többi játékos, akikkel nemcsak spontán versenyeket rendezhetünk vagy kirándulhatunk, de a sztorimód küldetéseit co-op módon is teljesíthetjük. Emellett adott a bandákba szerveződés lehetősége is – nemcsak egyfajta barátlistaként funkcionál a dolog, de más bandákat is ki lehet hívni egy kis versenyre, vagy borsot törni a rend dőre őreinek orra alá.

The Crew béta próbakör

A változatos terep pedig változatos képességű járműveket is jelent, hiszen a prérin történő bölénykergetéshez más kocsi kell, mint mondjuk New Yorkban gizdulni a többi boyracer ellen. A kereskedőknél kapható verdák mind szalonállapotúak, belőlük lehet rallyautót, utcai tuningverdát vagy akár pályaautót varázsolni. Emellett természetesen a küldetések, feladatok és képesség-minijátékok után nyert vagy a tuningműhelyben vásárolt alkatrészekkel további extra teljesítmény sajtolható ki a gépállatból; plusz a szinte számtalan karosszériaelem, fényezés és matrica segítségével teljesen egyedivé varázsolhatjuk kedvenceinket.

The Crew béta próbakör

Tavaly az Eurogamer Expón is látszott már, hogy nem lesz rossz játék a The Crew, de most a béta alatt mutatta meg számomra, mekkora potenciál van benne. Need for Speed? Mi az? A Ubisoft üdvöskéje úgy néz ki, novemberben trónfosztásra készül! ■

The Crew béta próbakör
The Crew béta próbakörThe Crew béta próbakörThe Crew béta próbakörThe Crew béta próbakörThe Crew béta próbakörThe Crew béta próbakörThe Crew béta próbakörThe Crew béta próbakörThe Crew béta próbakörThe Crew béta próbakörThe Crew béta próbakörThe Crew béta próbakörThe Crew béta próbakörThe Crew béta próbakörThe Crew béta próbakörThe Crew béta próbakörThe Crew béta próbakörThe Crew béta próbakörThe Crew béta próbakörThe Crew béta próbakörThe Crew béta próbakörThe Crew béta próbakörThe Crew béta próbakörThe Crew béta próbakörThe Crew béta próbakörThe Crew béta próbakörThe Crew béta próbakörThe Crew béta próbakör
The Crew
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
The Crew

hozzászólások (16)

fZolee
fZolee 2014.07.29. 13:47
Akkor nekem eleg is ennyi, ezt meg kell rendelni.:-D
Leginkabb a single mod, egyedul barangolas erdekel, de egy dome-os mokaba is benne lennek, ha tobben is beszerzik innen. :-)
Lehet mar volt rola szo regebben, de a PC/PS4 jatekosok jatszhatnak egyutt vagy nem?
Sityi
Sityi 2014.07.29. 14:41
Egy Dome crew szervezése nem is volna rossz...
Multipatform multi pedig sajnos nem valószínű, hogy lesz.
fZolee
fZolee 2014.11.11. 13:06
Kiprobaltam a PS4-es betat.
Osszessegeben nagyon tetszik, az iranyitast picit szokni kellett, de hamar belejottem.
Kornyezet kidolgozasa nem a legreszletesebb, de az osszhatas foleg a jatekter meretet figyelembe veve bamulatos. Valtozatos helyszinek, nagyvaros, sivatag, erdok, havas hegysegek, siksagok, stbs stb.
Amerika foldrajza rendkivul sokszinu.
Autok valtozatosak, tuningolas reszletes es rengeteg lehetoseg van, ez az elso jatek ahol meg a sticker-ek nagyresze is jol nez ki.
Hangok, radioadok zenei millio merfoldeket vernek pl a Driveclub egysiku rendkivul unalmas zeneire.
Sztori mod is ameddig eljutottam erdekes, bar kozelsem egyedi. :-D
Ha a GTA 5 nem jonne jovoheten, akkor ez elsonapos vetel lenne szamomra.:-)
GustyX
GustyX 2014.11.11. 13:12
"Ha a GTA 5 nem jonne..." - hasonló.
Felesleges lenne bandáznom, lazulva kocsikáznom a semmibe, csak úgy feelingelve az Ubisoftnál, mivel jön a GTA5. Ráadásul abban még lőni és repülni is lehet:D.
Vagy pedig ezzel kiélem magam, de akkora már lehet meg is unom a leírtakat, így a GTA sem lenne olyan.
GustyX
GustyX 2014.11.13. 21:40
Season pass.
Micsubicsi lancer evo nem lesz????:(
ajánlott olvasnivaló