Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

The Golf Club

The Golf Club

Kipróbáltuk a HB Studios golfjátékának 1.0-s verzióját.

2014.09.15. 22:55 | szerző: Wing | Ismertető/teszt

A The Golf Club előzetesében már alaposabban kiveséztem a játékot, a cikket a 0.9-es verzióról írtam, és csupán apróbb hiányosságokra és néhány hiányzó funkcióra hívtam fel a figyelmet. Nyilván a végleges változatban annyira sok minden azért nem változott már, de sajnos benne maradt pár olyan dolog is, amelyen az előzetesben nagylelkűen átsiklottam.

The Golf Club

De hogy ne egyből negatívummal kezdjek, mindenképp kiemelném, hogy az egér+billentyűzet irányítást finomhangolták a srácok az HB Studiosnál, így most már sokkal élvezhetőbb az ütögetés, főleg a greenen belül, a lyukhoz közel. Persze még most is történnek furcsaságok, de ezt inkább a PGA Touron szocializálódott jobb kezemnek köszönhetem: itt ugyanis nem kell akkorát rántani az egéren, mint egy szovjet fűnyírón, ha mozgásba akarjuk hozni a dolgokat, elég határozottan előretolni, és lám, máris elütöttük a labdát vagy 250 méterre. A puttolás volt főleg probléma, nagyon nem lehetett érezni az erőt, és teljesen véletlenszerűnek tűntek az ütések egérrel – ezt javították, és szerintem pont jól lett belőve, nem is kell ezen már változtatni.

A kommentátor bugyuta szövegei most valahogy elviselhetőbbnek tűntek: ha néhány centivel mellégurítottam, néha idegesebbnek tűnt, mint én, de egyébként teljesen vállalható. A közönség, de legfőképp a közönség hangja azért hiányzik, lehetne valamivel több élet a pályán. A síri csönd némileg zavaró, jópofa lenne egy fegyverhordozó mellettünk az ütőinkkel, ne adj’ Isten valamiféle közönség, akik közé ki lehet hajítani az ütőt néhány elbaltázott lendítés után.

The Golf Club

Ami viszont nem tetszik, és ezt még az előzetesnél elnéztem, most viszont már nem: a játék borzasztóan optimalizálatlan. A menü rettenetesen lassú és bugos, néha nem jelennek meg ikonok, néha meg reménytelenül sokat kell várnom a következő menüre. És dacára annak, hogy a The Golf Club alaposan megizzasztja a vasat, annyira azért nem szép. Ennek utána is néztem kicsit, és sajnos elég sokan panaszkodtak erre a steames fórumon is – teljes joggal. Mondanom sem kell, hogy egy golfszimulátorban megengedhetetlen a minimális szaggatás is, amikor idegtépően apró dolgokon múlik a pontos lendítés és ütés, és egyetlen tizedmásodpercnyi eltérés dönt afelől, hogy a labdánk a zöldben vagy a susnyásban landol.

A játék legerősebb pontja továbbra is a közösség maradt, és ahogy ezt az előzetesben is kiemeltem, ez megmenti minden hiányosságát a játéknak. A The Golf Club ugyanis nem rendelkezik licencelt pályákkal vagy játékosokkal, de van benne pálya- és játékosszerkesztő, nem is akármilyen! Könnyen kezelhető, praktikus, és ha lenne szülővárosomban golfpálya, garantáltan lemodellezném. Amit csak reméltem az előzetesben, az is valóra vált: a játék ugyanis online tornákkal is rendelkezik, amit bárki elindíthat, és bárki nevezhet is rá. Már létre is jött egy amolyan „Weekly Open”, egy hetente jelentkező torna, amelyre nevezni lehet. Remek ötlet, hogy kétféle bajnokság létezik: egy olyan, amelyre bármikor nevezhetünk, akárhányszor végigütögethetjük a labdát a pályákon, illetve vannak „Timed Tournamentek”, amelyeket egy adott alkalomra hirdetnek meg, és csak egyszer tudunk végigmenni rajtuk. Ennek megfelelően itt nincs lehetőségünk a javításra, akárcsak a valóságban. Valószínűleg ki fognak még alakulni nagyobb presztízsű bajnokságok egyedi pályákkal, akár havonta meghirdetve, akár hetente – ezt a játékot a közösség rakja össze, ami nagyon tetszett. Már gondolkodom egy Hungarian Open nevű torna létrehozásán... :-)

The Golf Club

Összességében tehát a The Golf Club 1.0-ás verzióját én inkább 0.95-ösnek mondanám: szerintem még mindig nincs kiadható állapotban a játék, de persze ezt az HB Studiosnál jobban tudják. Mindenesetre akinek nem sürgős, az várjon még a vásárlással úgy 1-2 hónapot. Ha addigra kijavítják a hibákat, optimalizálják a játékot, akkor kétségtelenül egy piszkosul jó golfszimulátorral leszünk gazdagabbak. Így most elégedjünk meg annyival, hogy jelenleg ez a legjobb. ■

The Golf ClubThe Golf ClubThe Golf ClubThe Golf ClubThe Golf ClubThe Golf Club

értékelés

The Golf Club

Pozitívumok
  • Kihívás az irányítás, de nem bosszantó
  • Zseniális pályaszerkesztő
  • Élő közösség
Negatívumok
  • Átlagos grafika
  • Optimalizálatlanság
  • Nem licencelt játékosok
Minimális rendszerigény: Intel Core 2 Duo vagy hasonló processzor, 4 GB RAM, 1 GB-os, DirectX 11 kompatibilis videokártya, 2 GB HDD, Windows Vista /7/8
Ajánlott konfiguráció: Intel Core i5 vagy hasonló processzor, 4 GB RAM, GeForce 660/Radeon 7850 videokártya 2 GB memóriával, 2 GB HDD, Windows Vista/7/8
8,0
grafika 6
hangok 7
játszhatóság 9
hangulat 9
The Golf Club
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
The Golf Club

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló