Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Zen Pinball 2/Pinball FX2 asztalok 2014 második felében

Összefoglaló a legutóbbi négy flipperpályáról.

2015.01.31. 10:55 | szerző: Dino | Ismertető/teszt

A Zen Studios folyamatosan bővíti a gyakorlatilag minden platformon elérhető flipperjátékának (Zen Pinball 2 ill. Pinball FX2 játékok) pályakínálatát, hol egy-egy önálló asztallal, hol pedig egész pályacsomagokkal. A hazai fejlesztőcsapat ráadásul nem kis licencekhez jutott hozzá az évek során, amelyek közül a legnagyobbakat kétségtelenül a Star Wars és a Marvel jelentik. Lássuk, hogy az elmúlt fél évben milyen új asztalokat kaptunk!

Zen Pinball 2/Pinball FX2 asztalok 2014 második felében

Augusztus végén a Telltale Games egyik epizodikus játéka, az azonos nevű tévésorozathoz kapcsolódó The Walking Dead kapott saját flipperasztalt. Lee és Clementine történetének – konkrétan az első játékévad öt epizódjának – egy-egy jelenete elevenedik meg az asztalon különböző feladatok formájában (a két szereplő figurája amúgy a pálya alsó részén ténykedik, például focilabdát rugdosnak egymásnak). Ahogy a kalandjátékban, úgy itt is fontos szerepet kapnak a döntések: gyakorlatilag minden egyes alkalommal – az epizódokhoz kapcsolódó küldetések során – választás elé állít a program, például hogy megmentünk-e valakit vagy sem, és ettől függ, hogy utána mit kell tennünk a pontgyűjtésért. Ahhoz, hogy igazán élvezzük ezt az asztalt, nem árt, ha ismerjük a Telltale játékát (és ha még nem játszottunk vele, vigyázzunk, mert spoilereket is tartalmazhat a flipper).

Zen Pinball 2/Pinball FX2 asztalok 2014 második felében

Október közepén két igen hangulatos asztallal bővült tovább a játék, aminek leginkább a Matt Stone és Trey Parker nevével fémjelzett South Park sorozat rajongói örülhettek. Az első egy általánosabb pálya, Super Sweet Pinball címmel, az első pár évad főbb szereplőivel és történéseivel (például a Cartman anális szondájával vagy a ManBearPiggel). Cartman, Stan, Kyle és Kenny mellett olyan karakterekhez is kapcsolódnak feladatok, mint Randy Marsh, Chef, valamint Terrance és Phillip. Az egyes karakterekhez tartozó feladat elindulását követően ráadásul akár másikat is aktiválhatunk, így egyszerre több „küldetést” is végrehajthatunk, ha elég gyorsak vagyunk (így zsebelve be sok-sok pontot). A hangok természetesen a sorozatból kerültek a játékba, a gyerekek és egyéb szereplőktől hallhatunk sok-sok ismert idézetet.
A másik South Park asztal főhőse Butters, az asztal neve pedig Butters’ Very Own Pinball Game! lett. A kisfiú különböző kalandjaihoz kapcsolódnak itt a feladatok, és külön altáblát kapott Professor Chaos is. A 18. évadjánál tartó széria rajongói garantáltan nem fognak csalódni egyik új asztalban sem.

Zen Pinball 2/Pinball FX2 asztalok 2014 második felében

Zen Pinball 2/Pinball FX2 asztalok 2014 második felében

Végül decemberben a Marvel vonal bővült egy újabb flipperasztallal. Ezúttal Pókember egyik ellensége, Venom kapott saját pályát. Az asztal kialakítása kicsit talán fura elsőre, az alsó részen elég szűk területe van a golyónak, felül viszont egy külön pályaszint van, három további karral. Az alulról kiszabadítható Carnage pedig külön asztalt kapott, valahogy úgy, ahogy az előbbi Butters asztalnál Professor Chaos. A cikkben bemutatott pályákból nekem ez tetszett legkevésbé, több sikerélményem volt a South Park asztalokkal játszva, és azok hangulata is jobban megragadott. ■

Zen Pinball 2
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Zen Pinball 2

hozzászólások (7)

Dino
Dino 2015.02.02. 12:39
A hozzászólás elküldése után 5-10 percig (nem emlékszem már a pontos számra) van szerkesztés link a friss, legutóbbi hozzászólásod mellett.
A Zen Pinballról nekem az a vicces történetem van, hogy valamikor 5-6 éve megvettem PS Store-ban, aztán miközben töltött, rákerestem kíváncsiságból, hogy kik is az a Zen Studios, mert előtte nem követtem őket. Meglepődtem, amikor kiderült, hogy három utcányira van az irodájuk (azóta mondjuk elköltöztek onnan). :D
SolidSnakeGH
SolidSnakeGH 2015.02.02. 13:28
Saját ZEN sztori: miután befutottak a Zen Pinball 2-vel, voltam náluk állásinterjún (akkoriban indult be a CastleStorm-projekt). Ritka szimpatikus arcok voltak az interjúztató lead fejlesztők, az új irodájuk is gyönyörűen néz ki. Annyi picit megragadt, hogy az irodában kiállított pinball gépek kikapcsolt állapotban voltak, gondolom munkaidőn kívül üzemelik csak be őket.
thri77
thri77 2015.02.02. 14:57
Vicces is lenne, ha munkaidőben mennének, nem kis hangzavart okozva.

bollokr: Minap már volt egy flipperes hír és ott nagyjából ki lett tárgyalva a téma.
bollokr
bollokr 2015.02.03. 10:01
Kössz az infót,mikre fény nem derül 2 hét ittlét alatt...
gyors ki is próbálom...
mondjuk


kasmndkjsanhfjksnkj sbn
bollokr
bollokr 2015.02.03. 10:04
na ez nem sikerült...
most vagy én vagyok hülye,illetve igen.
sem a HSZ en sem a listázások a fórumban nem tudok semmit sem szerkeszteni.
Talán a moderátor üzemmódot kikapcsolhatnád magadnál :D
ajánlott olvasnivaló