Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Galéria

Battlefield 1

gamescom 2016: Battlefield 1 tapasztalatok

PC-n és Xbox One-on is kipróbáltuk az első világháborús FPS-t.

2016.08.25. 13:15 | szerző: Dino | Galéria

A gamescom során két alkalommal is kipróbálhattuk a DICE legújabb üdvöskéjét, a Battlefield 1-et, amely több újítással – no és az első világháborús helyszínnel – próbál új színt hozni a sorozatba. Az EA Grand Opening rendezvényén PC-n, majd másnap a business centerbeli standjukon Xbox One-on is bevethettük magunkat a csatába.

gamescom 2016: Battlefield 1 tapasztalatok

A nagyszabású ütközet helyszíne a frissen bejelentette Sinai Desert térkép volt, amelyet valódi konfliktusok, a Szuezi-csatornánál a szövetséges erők és az Oszmán Birodalom közti csaták ihlettek. Természetesen 64 fő részvételével zajlott a virtuális összecsapás, amelyben a már ismert karakterosztályok (assault, support, scout és medic) mellett választhattuk a tanker, pilot és cavalry osztályokat is. Azaz beülhettünk tankba sofőrnek vagy lövöldözni, irányíthattunk repülőt, vagy nyeregbe pattanva lóhátról, karddal iramodhattunk ellenfeleink nyomába. Ezekből az „extrákból” persze korlátozott mennyiség áll rendelkezésünkre, tehát ha valaki épp repülőzött, addig a többiek nem szállhattak az égbe. (Így külön rosszul járt csapatom, amikor gondoltam egyet, és kipróbáltam, milyen az égből szórni az áldást, majd kisvártatva az egér fordított beállítása miatt szépen bele is csapódtam a helyoldalba... Másnap inkább a szárazföldön maradtam katonámmal.) Játék közben amúgy elit osztályok is megnyílhatnak előttünk, mint például a lángszórós katona vagy a tankelhárító. Külön kiemelték még a közelharc jelentőségét, például sprintelve, majd a megfelelő gombot megnyomva szuronyunkkal ölhetjük meg az utunkba kerülő ellenséges katonát.

A 32 játékos persze elég nagy csapatot jelent, így a játék kisebb, négyfős csapatokba csoportosított bennünket. Újraéledéskor pedig kiválaszthattam, hogy valamelyik alap respawn-pontnál szeretnék megjelenni, vagy rögtön csapatomhoz dobjon a játék, így azonnal a dolgok sűrűjébe kerülhettem. Persze nem volt ez mindig a legjobb választás, ugyanis amikor egy olyan ember mellé kerültem, akit épp egy távcsöves puskával készültek leszedni, azonnal második célpont lettem... :-) Szerencsére GeryG jobban nyomta a játékot, így kisebb bénázásaim nem voltak hatással a csata végeredményére. Csapattársainkat amúgy külön megjelölve láthatjuk a pályán, így könnyen megtalálhatjuk őket, akármerre legyenek is.

gamescom 2016: Battlefield 1 tapasztalatok

A Sinai Desert pályán a Conquest és Rush játékmódok mentek, az előbbiben ellenőrzési pontokat kellett elfoglalnunk, míg a másikban rádióállomásokat kellett megsemmisítenünk. Megtapasztalhattuk a homokvihart is (a hírek szerint nem ez lesz az egyetlen zavaró időjárási körülmény a játékban), valamint a páncélvonat is képviselte magát a helyszínen. De kíváncsian várjuk még a beharangozott óriási léghajót is.
Lehet, hogy a Battlefield 1 nem lesz több, mint egy első világháborúsra „átskinezett” Battlefield 4, de a széria rajongói számára azért bőven nyújthat eleget a játék, talán leginkább azzal, hogy a modern korból az 1900-as évekbe költözött a játék. GeryG kollégám kicsit gyanakodva nézegette a monitorokat, ő a felbontást nem találta elég nagynak játék közben, így ezt majd mindenképpen alaposabban megvizsgáljuk még, ha hosszabb időre is tesztelhetjük a játékot.

Aki az októberi megjelenés előtt szeretné kipróbálni a Battlefield 1-et, regisztrálja magát mielőbb az augusztus 31-én induló és szeptember 8-áig tartó nyílt bétára, ugyanis ez lesz az egyetlen esély arra, hogy október előtt játszhasson a játékkal. A béta során a gamescomon is bemutatott Sinai Desert pályán lehet majd csatázni, a Rush és Conquest játékmódokban. ■

Battlefield 1
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Battlefield 1

hozzászólások (2)

szmartin
szmartin 2016.08.28. 00:01
Hát ha jól értem az angol nyelvet, akkor a regisztrációt augusztus 21-ig már meg kellett volna tenni. Így okafogyottá vált a cikk utolsó bekezdése. :-(((

https://www.battlefield.com/news/article/battlefield-1-beta-dates

https://www.battlefield.com/community/insider
Raistlin666
Raistlin666 2016.08.28. 07:11
Nekem úgy rémlik, hogy az emlegetett regisztráció csak kicsit korábbi hozzáférést eredményez a bétához. Mert amúgy ez open béta lesz minden platformon nem?
ajánlott olvasnivaló