Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Crash Team Racing Nitro-Fueled

Crash Team Racing Nitro-Fueled teszt – Nosztalgiabomba

Crash és barátai megújulva tértek vissza egy kis gokartozásra.

2019.07.02. 10:23 | szerző: Onimushaman | Ismertető/teszt

2017-ben kedvenc erszényesborzunk (még véletlenül sem róka!) remek formában tért vissza a jelen generációs konzolokra és PC-re. A régi trilógia újrázása, azaz a Crash Bandicoot N. Sane Trilogy meglovagolta a nosztalgiavonatot, ami a gamerek pénztárcájának egyik kriptonitja. Szerencsére a játék sikeres lett, a rajongók pedig már a megjelenés után követelték a széria 4. nem sorszámozott epizódját, a Crash Team Racinget. Az eredeti fejlesztőcsapat eme játékát joggal definiálhatják sokan gyerekkoruk részeként (jómagam is ehhez a csoporthoz tartozom). Gyors, pimasz, tartalmas alkotást tettek le 1999 végén az asztalra, amit sokáig nyúztunk mi is a baráti körrel. A „pléjsztésönösök Mario Kartja” egy megkerülhetetlen videojátékikon, amit bár később próbáltak két ízben is megismételni (Nitro Kart és Tag-Team Racing), de valahogy vörös barátunkon egy Sonichoz hasonló átok belterjesedett el az évek folyamán. Az Activision szerencsére tető alá kalapáltatta az újabb múltismétlést, de ezúttal jobban belenyúltak a dolgokba.

Crash Team Racing Nitro-Fueled teszt – Nosztalgiabomba

Csillogó „rókabőr”
A Crash Team Racing Nitro-Fueled üdítő csemegeként szállítja az élményt a nagy kánikulába. Tartalmazza a kaland módot, amely az N. Sane Trilogyval ellentétben a klasszikus mellett egy három nehézségi szintből választható verziót is elénk tár (így tényleg bárki ringbe szállhat, és nem kap két stroke-ot a család, mint a Crash első részében), ahol akármikor lehet versenyzőt cserélni. Az Adventure módból ismert versenyszámok, mint például a mezei futamok, bajnokságok, betűs tokenek/kristályok/időrelikviák gyűjtögetése megtalálható mind a főmenüben is külön. Sokunk mumusa, a Time Trial mód is visszatért, ahol megint csak N. Tropy és a hóditó idegen, Oxide ideje ellen autózhatunk. A Battle mód bővített játékmódokkal várja a csatározókat, de ez inkább csak bónusz, mint hosszú időre lebilincselő elfoglaltság.

Ahogy a cím is sugallja, bekerült néhány extra tartalom is a Nitro-Fueledbe az eredeti CTR-hez képest. Ilyen például a Nitro Kartból és Tag-Teamből ismerhető karakterek és pályák sokasága. Ezek elférnek, de személy szerint nekem nem hiányoztak. Jópofaság viszont a garázs, ahol elverhetjük megkeresett kreditjeinket, amelyekből testre szabható négykerekünk és figuráink. Versenyzőinknek többfajta kinézet közül is beállíthatjuk a nekünk tetszőt, PlayStation 4-en játszva pedig néhányuknak elérhető a retro külső is (illetve egy pálya is választható a PS1-es formájában). A mai trendeknek megfelelve egy tessék-lássék online szegmens is került a stuffba, amely egyelőre kimerül a sima versenyekben és az említett battle móduszokban. Ordít az egész legalább egy bajnokság beépítéséért, meg egy a kezdőket a profiktól elkülönítő rendszertől. Örülhetünk, hogy van ilyesfajta többjátékos mód, de jócskán tupírozásra szorul.

Crash Team Racing Nitro-Fueled teszt – Nosztalgiabomba

Újratöltve
Keverésen estek át a zenék, amelyek szépen szólnak, de elérhető egy kattintással a múltszázadi hangszerelés is. A karaktermodellek modernebb, de hasonlóan gyagyás designban illegetik magukat, és a bundás szereplők szőrzete is jól sikerült. A pályák azok, amelyek elképesztően hozzák vissza a régi emlékeket, kiegészülve megannyi látványelemmel. Ahol volt értelme, oda csempésztek némi interakciót a fejlesztők, a végeredmény pedig nagyot dob az összképen. A múltban nagyon utált színterek pedig a modernizálásnak hála teljesen élhető, bulis pályákká avanzsáltak (például Tiny sáros arénája). A győzelmi animációk is változnak az új ruhák függvényében, viszont eltűntek a napernyőket forgató és integető szexi borzlányok (picit így üresebb a jelenetsor). Tetszett, hogy ugratásnál mindenki egyedi mozdulatot kapott személyisége függvényében.

A bevethető fegyverekhez nem nyúltak, viszont néhány dolog finomhangolásra került. Ilyen például, hogy bevitt találat után tovább lehet bombázni a delikvenst, ami által könnyen több helyezést is bukhat, egyszerűen nincs elég védelmi ideje két tűz között. Arra sem nagyon emlékszem, hogy első helyen régen kaptam volna véletlenszerűen a gyorsító, mindent levédő maszkokat, ami picit unfair (online is előfordult). Az eredeti Crash Team Racingben ugrás után csúszva, a driftelést felengedve juthattunk különféle erősségű turbóhoz. Itt most az állapot fenntartása mellett egy lökettel meg kell kínálnunk a motort, amit jól kell időzítenünk. Ebben segítségünkre lesz egy mérce, amelynek a választott HUD-tól függően háromféle megjelenése lehet. A tökéletes kilövés megértéséhez célszerű az erre a játékra írtat tanulmányozni, abban külön jelzik, hol van a tökéletes turbózás, de bekapcsolható egyéb segédlet is (a kerekek elkezdenek világítani, ha indítható a turbó). Az elején szokatlan beleugrálni a driftekbe, de az eredményes játékhoz égnie kell a kocsi farának a lehető legtöbbször. Ha sikerül belejönni, akkor a szellemek elleni vetélkedések se fognak túl sok gondot okozni.

Crash Team Racing Nitro-Fueled teszt – Nosztalgiabomba

A Crash Team Racing Nitro-Fueled szórakoztatóra és tempósra sikeredett, aminek az eredeti szoftver szerelmesei mellett a kart játékok kedvelői is kikapcsolódhatnak. Számomra többet nyújtott, mint a májusi sonicos cím, a Team Sonic Racing, viszont otrombaság lenne összehasonlítani akár vele, vagy a még piacon lévő Mario Kart 8-cal, hiszen azok nem egy 20 éves program kicsinosított változatai. ■

Crash Team Racing Nitro-Fueled teszt – NosztalgiabombaCrash Team Racing Nitro-Fueled teszt – NosztalgiabombaCrash Team Racing Nitro-Fueled teszt – NosztalgiabombaCrash Team Racing Nitro-Fueled teszt – NosztalgiabombaCrash Team Racing Nitro-Fueled teszt – NosztalgiabombaCrash Team Racing Nitro-Fueled teszt – NosztalgiabombaCrash Team Racing Nitro-Fueled teszt – NosztalgiabombaCrash Team Racing Nitro-Fueled teszt – NosztalgiabombaCrash Team Racing Nitro-Fueled teszt – NosztalgiabombaCrash Team Racing Nitro-Fueled teszt – NosztalgiabombaCrash Team Racing Nitro-Fueled teszt – Nosztalgiabomba

A tesztpéldányt a játék hazai forgalmazója, a magnew biztosította.

értékelés

Crash Team Racing Nitro-Fueled

Crash Team Racing Nitro-Fueled
Pozitívumok
  • Ami régen működött az most is működik
  • Méltó módon kezelt átdolgozás
Negatívumok
  • Az online szegmens elég karcsú
  • Néhány kiegyensúlyozatlan apróság
Crash Team Racing Nitro-Fueled
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Crash Team Racing Nitro-Fueled

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló