Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Spyro Reignited Trilogy

Spyro Reignited Trilogy teszt – Kipróbáltuk a Switch verziót

A tavaly őszi PS4/X1 verziók után mostanra PC-re és a Nintendo masinájára is megérkezett a felújítás.

2019.09.12. 23:39 | szerző: Dr. Zaius | Ismertető/teszt

Közel egy éve gregmerch kolléga beszámolt Spyro újkori eljöveteléről, így ha szeretnél képben lenni eme trilógiával, akkor keresd fel cikkét az oldalon. Én inkább most a Switch port sajátosságaira fogok kitérni.

Spyro Reignited Trilogy teszt – Kipróbáltuk a Switch verziót

Na jó... Nem tudom megállni, hogy ne írjak pár sort magáról a játékról. Az első PlayStation idején, a videojáték-forradalom kellős közepén az Insomniac Games (Ratchet & Clank, Resistance, Spider-Man) kezei által egy igazi instant klasszikus született. A Spyro the Dragon hamar népszerű lett a játékosok körében, így két év alatt három részt is maga mögött tudhatott (összesen több mint hét millió példányos eladással, mindezt úgy, hogy PS-exkluzív volt).

Cikkajánló
Spyro Reignited Trilogy
Ilyennek kell egy újrakiadásnak lennie.
» Olvasd el!

Cikkünk tárgya ezt a három epizódot foglalja magában. Nem csak egyszerű felbontásjavításon esett át a program, hanem a nulláról újraalkották az egészet, gondosan figyelve arra, hogy a szellemisége és játékélménye ne csorbuljon, ne veszítse el igazi mivoltát. Ennek köszönhetően egy ízig-vérig retro jellegű (tehát a mai generáció számára elavult) játékot kapunk, a mostani kívánalmaknak megfelelő audiovizuális körítéssel. Grafikailag szó szerint bámulatos lett a Spyro Reignited Trilogy, túlzás nélkül, mintha egy CGI filmet néznénk, amihez nagyban hozzájárulnak a szintén perfekt animációk.

Spyro Reignited Trilogy teszt – Kipróbáltuk a Switch verziót

A Switch verzió sem panaszkodhat, a butítás nem is annyira látványos. Az alacsonyabb felbontásnak köszönhetően persze nem annyira éles és részletes, de én még így is csodálkoztam, hogy ennyit kihoztak a kis masinából. Tényleg nem vártam ennyit, már-már boszorkányságnak hat a végeredmény. A textúrák ugyan nem annyira részletesek, a víz sem fodrozódik úgy, mint más gépeken, de ezek mind csak apróságok. Ráadásul egyértelmű, nyilvánvaló megállapítások. Dokkolt módban kapunk motion blur effektet is (kikapcsolható), így még inkább nehezebben észrevehetőek a hiányosságok.

Ellenben sajnálom, hogy ebben az üzemmódban bár folyamatos a 30 fps, mégis megakad néha a játékmenet. Ami elég bosszantó tud lenni, ha éppen az ugrás pillanatában történik, hiszen így pont a gomb lenyomást nem érzékeli. Ami azért gáz. Kézi üzemmódban ennek viszont nyoma sincs. Itt néha a dinamikus felbontásváltozásnak lehetünk szemtanúi, ami a folyamatos 30 fps fenntartása végett van. A 720p-t ugyan nem éri el, de kézben, a kis képernyőn ezt úgyis nehezen lehet érzékelni.

Spyro Reignited Trilogy teszt – Kipróbáltuk a Switch verziót

Összességében remek átirat lett a switches Spyro Reignited Trilogy. Kicsiknek és nosztalgiára vágyóknak egyaránt ajánlom. A játékmenete könnyed, ha ki szeretnéd maxolni, akkor viszont van benne kihívás bőven. Ráadásul három szuper játékot kapsz. Darabonként kb. 7-8 óra menetidővel bírnak, úgyhogy ár-érték arányban is hibátlan. ■

értékelés

Spyro Reignited Trilogy

Pozitívumok
  • Szemkápráztató grafika
  • Tiszteletteljes újraalkotása az eredetinek
  • Bőséges tartalom
Negatívumok
  • Egy-két bosszantó technikai baki
  • Szeret tölteni
  • Az irányításon kár, hogy nem javítottak érdemben

A tesztpéldányt a játék kiadója, az Activision biztosította.

Spyro Reignited Trilogy teszt – Kipróbáltuk a Switch verziótSpyro Reignited Trilogy teszt – Kipróbáltuk a Switch verziótSpyro Reignited Trilogy teszt – Kipróbáltuk a Switch verziótSpyro Reignited Trilogy teszt – Kipróbáltuk a Switch verziótSpyro Reignited Trilogy teszt – Kipróbáltuk a Switch verziótSpyro Reignited Trilogy teszt – Kipróbáltuk a Switch verziótSpyro Reignited Trilogy teszt – Kipróbáltuk a Switch verziótSpyro Reignited Trilogy teszt – Kipróbáltuk a Switch verziótSpyro Reignited Trilogy teszt – Kipróbáltuk a Switch verziót
Spyro Reignited Trilogy
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Spyro Reignited Trilogy

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló