Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

DreamWorks Spirit Lucky's Big Adventure

Dreamworks Spirit Lucky’s Big Adventure teszt

Megzabolázhatatlan csődörből erőtlen csikó.

2021.07.07. 18:18 | szerző: Onimushaman | Ismertető/teszt

Nálunk Szilaj címen futott a mozikban a 2000-es évek hajnalán a megzabolázhatatlan vadlovat bemutató mese, ami bevallom, nekem is tetszett. Ehhez képest a spinoff sorozata, amit a Netflix gyártott le már igencsak a legfiatalabb korosztályt célozta meg. Ott már a paripa helyett inkább a kislány kerül rivaldafényben, az idén júniusi ropogós moziban is együtt vágtáznak. Árukapcsolásként pedig az új filmet folytatja a Dreamworks Spirit Lucky’s Big Adventure videojáték a már ismerős figurákkal.

Dreamworks Spirit Lucky’s Big Adventure teszt

A 3D-s kalandban Luckyt irányíthatjuk egy vidéki kisvárosban. A kedves lány elválaszthatatlan pajtását üli meg szőrén, hogy mindenféle fetch questeket hajtson végre apukájának és barátainak. Maga a térkép nagyjából használhatatlan, és csak gyorsutazásra való, így a képernyő tetején látható indikátorok közül követhetjük a nekünk tetszőt (fő- és mellékküldetések). Lucky rohadt lassan sétál, ráadásul még lopakodó módba is beállhatunk vele, ha túl feszes lenne a tempó. Spiriten ülve már felveszi az utazósebességet, de olyan hamar kifullad a gebe, hogy már nekem volt kellemetlen. Néhány patkó szimbolizálja az állóképességet – ha ez lecsökken, akkor elvesz egyet a rendszer a sprintből, így perceken belül semmink sem marad. Bizonyos mértékben lehet koordinálni és megelőzni a bajt, hogyha megállunk a lóitatóknál, vagy leszállunk megdögönyözni hátasunkat. Előbb-utóbb úgy is elfogy a nafta, a helyreállításról pedig jóval később fogunk tudomást szerezni (az istállóban kell csutakolni a lovat).

Így maga a játékmenet körülményes és fárasztó, szinte minden küldetés tárgyösszeszedegetésből áll, vagy béna platformokon vergődhetünk át. Kapunk idővel egy fényképezőt, amellyel akár szabadon is fotózhatunk állatkákat. Nem egy nagy élmény sajnos a játék, a grafika is elég pocsék – például előttünk nő ki a fű és a kisebb tereptárgyak –, de a szabadban található ruhadarabokért se nagyon éri meg csavarogni normális térkép nélkül. A hangokban nem vagyok biztos, hogy az eredetiből vannak-e, mert magyarul volt ezekhez a cukiságokhoz szerencsém. A történet amúgy egy kincsvadászat körül bonyolódik, ahol még egy gonosz lótolvajt is lóvá kell tennünk (haha).

Dreamworks Spirit Lucky’s Big Adventure teszt

A legnagyobb probléma a Dreamworks Spirit Lucky’s Big Adventure-rel, hogy mindössze nettó 3 órás kalandot nyújt. A játékidőt picit fel lehet tornászni, ha a mellékes dolgokra is rámegyünk, de a végeláthatatlan hozd el innen ezt, vidd oda azt jellegű feladatok 10 perc után halálosan unalmassá válnak. A gyerekek ennél a programnál biztosan jobbat érdemelnek, legalábbis én tuti nem ezt választanám számukra. Míg a korábban bemutatott Ben 10-t óvatosan, a Paw Patrolt pedig szívből ajánlottam, ezt a lovas szoftvert sajnos semennyire sem tudom. Visszatérünk lassan a 6-7. konzolgenerációs rákfenékhez, mert akkor árasztották el hasonlóan a piacot az árukapcsolt, silány filmes videojátékokkal a pénzéhes kiadók. Nagyon sajnálom, mert sokkal többet ki lehetett volna hozni az egészből. ■

értékelés

DreamWorks Spirit Lucky's Big Adventure

DreamWorks Spirit Lucky's Big Adventure
Pozitívumok
  • Nem igazán tudnék semmit kiemelni, a mozifilm ismeretében talán a legnagyobb rajongók tudják értékelni...
Negatívumok
  • Nagyon rövid és tartalmatlan, jóval átlagon aluli program

A tesztpéldányt a játék hazai forgalmazója, a Cenega Hungary biztosította.

Dreamworks Spirit Lucky’s Big Adventure tesztDreamworks Spirit Lucky’s Big Adventure tesztDreamworks Spirit Lucky’s Big Adventure tesztDreamworks Spirit Lucky’s Big Adventure tesztDreamworks Spirit Lucky’s Big Adventure tesztDreamworks Spirit Lucky’s Big Adventure teszt

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló