Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

##game_title##

Cotton 100% és Panorama Cotton – Dupla teszt az édességfaló boszorkáról

Egyenesági folytatás, valamint egy másik perspektíva!

2021.12.07. 23:05 | szerző: Onimushaman | Ismertető/teszt

30 évvel az eredeti játéktermi változat után, nem is oly rég Cotton Reboot! címen hozták vissza a köztudatba a címszereplő kis boszorkát. Erről írtam is korábban egy pozitív hangvételű kritikát, (amelyben a legtöbb információ benne van, és nagyjából ugyanazt írnám le most is nagy vonalakban), majd három további szoftverrel (összesen 5 játékkal) ünnepelték tovább a jeles évfordulót. Ebből kettőt fogok most röviden bemutatni, amelyek közül az egyik most először debütált Japánon kívül.

Cotton 100% és Panorama Cotton – Dupla teszt az édességfaló boszorkáról

Cotton 100%
Ez az epizód közvetlen folytatásának tekinthető a legeslegelső Cotton játéknak (ami a Fantastic Night Dreams volt, ebből lett újrázva a már említett Reboot!). Műfaját tekintve elődjéhez hasonlóan ez is oldalra haladós lövölde, cuki köntösben (cute ’em up). Hasonló pályákon repkedhetünk, hogy összegyűjtsük a főellenségektől a cukorkákat. A korábbihoz képest picit világosabb a stuff, amelyben szedegethetünk magunk mellé tündér segítőket, akik különféle formációkba állnak be, attól függően, hogy éppen milyen varázslatot használunk (egyszerre kettő lehet nálunk).

Megmaradt a szintlépés is, ami által támadásaink egyre erősödnek, de bekapott sérülés vagy életvesztés után büntetésből vissza is fokoznak. A szintek egyre nehezebbek, de egy órán belül teljesíthetjük a programot, hiszen egy arcade élményről beszélünk. Végtelen folytatási lehetőségünk van, így nem kell az elejéről kezdeni az egészet, ha kifutnánk belőlük.

Cotton 100% és Panorama Cotton – Dupla teszt az édességfaló boszorkáról

Panorama Cotton
A széria harmadik felvonásaként, rendhagyó módon rail shooternek készítették el Cotton következő kalandját. Ha volt szerencsétek régen a Sega Space Harrierjéhez (akár valamelyik Yakuza/Judgment játéktermében minijátékként), akkor el tudjátok képzelni az ál-3D-s környezetben pompázó lövöldét. Folyamatosan halad felénk a kép, közben próbáljuk a seprűnyélen ülve kikerülni az akadályokat és lelövöldözni az ellenségeket. Speckó képességekre is szert tehetünk bizonyos tárgyak begyűjtése után.

Járművünket háromféle sebességbe rakhatjuk, így gyorsíthatunk vagy lassíthatunk a játékmeneten. A Panorama Cotton képi világa érdekes, mai szemmel nézve nem tudnám szépnek nevezni. Ezt és a 100%-ot is lehetőség van könnyített módban tolni, ahol bárhol bármit visszatekerhetünk akárhányszor. Így lényegében, ha elég türelmesek vagyunk, akkor akár életvesztés vagy sérülés nélkül is abszolválhatjuk a kalandokat – igaz, szétcsalva. A sztori vége után – ami hasonlóan blőd, mint a korábbiak – Silk bőrébe bújva is újraélhetjük a pályákat.

Cotton 100% és Panorama Cotton – Dupla teszt az édességfaló boszorkáról

Bár a Cotton 100%, mint játék jobban tetszett, a Panorama Cotton egyedibb élménnyel szolgált a perspektívaváltás miatt. Egy-egy órára kikapcsolhatja a kíváncsi gamert ez a fajta múltidézés, de jó választás lehet még a szintén az évfordulóra megjelent saturnos válogatáscsomag is, a Cotton Guardian Force Saturn Tribute. A bemutatott játékok külön-külön vásárolhatóak meg, nincs egyet fizetsz, kettőt kapsz akció. ■

értékelés

Pozitívumok
  • Ha még nincs csömöröd az édességfaló Cottontól, akkor két újabb múltidéző alkotásra is lecsaphatsz
  • A Cotton Panorama most először lett lokalizálva
Negatívumok
  • A cukiságfaktor elriaszthat bizonyos játékosokat
  • Egy-egy órácska játékidejük miatt inkább akcióban ajánlanám beszerzésre

A tesztpéldányokat a játékok kiadója biztosította.

Cotton 100% és Panorama Cotton – Dupla teszt az édességfaló boszorkárólCotton 100% és Panorama Cotton – Dupla teszt az édességfaló boszorkárólCotton 100% és Panorama Cotton – Dupla teszt az édességfaló boszorkárólCotton 100% és Panorama Cotton – Dupla teszt az édességfaló boszorkárólCotton 100% és Panorama Cotton – Dupla teszt az édességfaló boszorkárólCotton 100% és Panorama Cotton – Dupla teszt az édességfaló boszorkárólCotton 100% és Panorama Cotton – Dupla teszt az édességfaló boszorkárólCotton 100% és Panorama Cotton – Dupla teszt az édességfaló boszorkárólCotton 100% és Panorama Cotton – Dupla teszt az édességfaló boszorkárólCotton 100% és Panorama Cotton – Dupla teszt az édességfaló boszorkárólCotton 100% és Panorama Cotton – Dupla teszt az édességfaló boszorkárólCotton 100% és Panorama Cotton – Dupla teszt az édességfaló boszorkárólCotton 100% és Panorama Cotton – Dupla teszt az édességfaló boszorkárólCotton 100% és Panorama Cotton – Dupla teszt az édességfaló boszorkárólCotton 100% és Panorama Cotton – Dupla teszt az édességfaló boszorkárólCotton 100% és Panorama Cotton – Dupla teszt az édességfaló boszorkáról

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló