Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Készül a Total War: Rome II Emperor Edition [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Készül a Total War: Rome II Emperor Edition
Akik már korábban megvették a játék eredeti kiadását, azok egy ingyenes frissítéssel kapják meg az újdonságokat.

Total War: Rome II

Total War: Rome II
A legutóbbi Total War: Rome II cikkek, hírek
11028 levél
Válasz 14.09.02. 20:55 #8
Lacko
Gondolom akkor a BBC Sherlock sorozatot sem kell bemutatnom.

Amúgy meg ajánlom ennek az ukrán csapatnak (Frogware) a többi SH játékát is, amik a Testament előtt voltak. Pl a Jack the Ripper is rohadt jó! De a korábbiak is mind, csak azok sokkal inkább point and click kalandok, amikkel ugye hadilábon állsz. De ha jól emlékszem már a Ripper is olyan volt, mint a Testament, hogy FPS nézetből is lehetett játszani.
Amikor Londonban voltam, emiatt a játék miatt akartam felkeresni a Whitechapel-t. De aztán kiderült, hogy az most is egy lepukkant proli kerület, mint SH idejében, csak éppen modern: azaz frankón lebuldózerezték a romantikus, düledező házakat és egy baromi ronda konténer város van a helyén. Persze százötven év múlva lehet, hogy ez fog valakinek hiányozni.
Illetve a Towerben a SH vs Arsene Lupin játék vezetett végig. Ott a kalandjátékban annyit kellett mászkálni, hogy csukott szemmel is mindent megtaláltam az igazi Towerban.
5253 levél
Válasz 14.09.02. 15:16 #7
Pras
Valahogy idegenek is tőlem - úgyhogy jól ismersz! Az egész dolog időben messziről és nem a kalandjátékok, hanem Holmes oldaláról kezdődött: anno elpusztult a gőzgéppel hajtott palm m505-ösöm, amire addig txt formátumban könyveket szoktam pakolni. Akkor döbbentem rá, hogy mennyire hiányzik az éjszakai rendszeres olvasás, ezért rendeltem egy világítással bíró olvasót, és ez új lendületet adott az olvasásomnak. Ezen a ponton húztam le a MEK-ről mindent, ami ott Doyle-lal kapcsolatban megtalálható, és azóta kétszer végig is olvastam mindazt. "Rajongóként" nem aposztrofálnám magam, de piszkosul tetszik a karakter, a környezet és általában az ügymenet. Így amikor kijött az új SH-játék pár előzetese, úgy döntöttem, megveszem. Ma mindenesetre felmarkoltam előtte egy ezresért a The Testament-et, hogy biztos legyek a dolgomban.
11028 levél
Válasz 14.09.02. 07:48 #6
Lacko
Bár én pont így értékeltem az Arma3-at (az itteni ismertetőmben és a steames ajánlásomban is), hogy jó lesz ez a játék - egy év múlva.

Amúgy azt nem is tudtam rólad, hogy szereted a kalandjátékokat is. Valahogy azt idegennek tartottam tőled. A Sherlock-okban (legalábbis az ukránokban) az a külön jó, hogy nem lehet pusztán klikkelgetéssel végigvinni, mert időről-időre össze kell kötnöd az eseményeket, beszélgetéseket, bizonyítékokat a dedukciós táblán, hogy mi következik miből: azaz ha nem értetted meg, ami eddig történt, akkor nem tudsz tovább menni.
5253 levél
Válasz 14.09.01. 19:01 #5
Pras
Na igen, azzal magam is felhúzott szemöldökkel szembesültem, hogy - dobozosan legalábbis mindenképp - mennyire nem megy lefelé az ára az R2-nek.
A Steam-es értékelésekbe sem nagyon tudnék belekötni, bár annak is igaza van, aki hozzáteszi, hogy az igazi pofánköpés egy évvel ezelőtt volt, azóta pedig foltozgatták azért ezt rendesen. Szívből remélem, hogy most az Emperorral a politika is a helyére kerül, mert az még egy szégyenfolt (illetve a hajók még mindig tudnak partraszállásnál, nos, kétéltű viselkedést tanúsítani), de ettől eltekintve egyáltalán nem rossz játék ez most már. Jellemző, hogy az Emp. E. alatti hozzászólások közt egy angol nyelvű oldalon elsöprő többségben vannak azok, akik családfát kérnek a játékba az R1 mintájára - az meg azért jelzésértékű, ha rengeteg embernek a legfőbb(?) problémája most már ez. Összességében tehát szeretem a játékot, bár némileg lélektelenebbnek érzem, mint anno az R1-et. Persze, ki tudja. Eltelt pár év. Lehet, hogy én vagyok az.
Igaz, az is távol álljon tőlem, hogy nagyon mentegessem a játékot; azt mondjuk nem tudom, hogy ez a CA sara-e, vagy a SEGA-é, végfelhasználói oldalról mindegy is. A cikkek alján csak egy rubrika van, azaz, hogy milyen a játék most; arra nincs hely hagyva, hogy milyen a kiadástól számított fél-, és egy év múlva.
11028 levél
Válasz 14.09.01. 08:26 #4
Lacko
Hát én inkább várnék az aktuális Total War leárazására, mint bármely battlefrontos játékéra... Én még nem nagyon láttam leértékelést vagy árcsökkenést battlefrontéknál. Ugye az első generációs CM-eket más is kiadta, ezért a boltokból ha nem fogyott, akkor ők leértékelhették. De a második generációsokat már csak a BFC adja ki és ők nem szoktak árat csökkenteni.

Amíg nincs értelmesen leértékelve a Rome 2 addig Empire TW-zek, amit tök leértékelve vettem egy pár éve. És akkor én is vettem hozzá DLC-ket... Viszont úgy látom, hogy amíg nem jelenik meg egy tök új TW, addig esély sincs a Rome2 normális árához. És egyelőre még ez a zászlóshajójuk, amit DLC-kel és ilyen empire kiadásokkal próbálnak pofozgatni, hogy újra és újra eladható legyen.

Mondjuk a teljes áron való megvételtől az is riaszt, hogy elolvastam a Steamen az értékeléseket és azok nagyon durván lehúzzák. A TW széria mélyponjaként jellemzik.
5253 levél
Válasz 14.08.31. 16:09 #3
Pras
Egyébként teljesen igazad van. Beismerem férfiasan, gyakorlatilag engem is bepaliztak pont ugyanúgy, mint másokat is, olyan értelemben, hogy hagytam magam a tökretett szívem által vezetni. A CM esetében húztam a szám, hogy háát, a BfN-t sem igazán pörgettem annyit, hogy szubjektíve visszahozza az árát. Itt még két évvel ezelőtt is bőven végigröppentem az R1 gens Iunia-jával Hellas-on, ilyen körülmények között pattant az arcomba anno az R2 trailere, és bőven eldobtam tőle az agyam. Pillanatnyi lányos zavaromban még a Collector's Edition is megfordult a fejemben, aztán azért hamar visszakapcsoltam kettesbe, miután végiggondoltam, hogy szükségem van-e egy IKEA-s 'CATÄPÖLT'-ra meg némi műanyag gombra húszezer forintért - plusz még a játékra további tízért, ugye, ezen felül. ...nem volt szükségem.
Így az alapjátékot vettem meg, ami joggal vált inkább hírhedtté, mint híressé, de azért ha a szokásos vételár / Steam-es játszott órák hatásfokot veszem alapul, így is azt mondom, bőven jó volt ez így, és ma is megvásárolnám megjelenésnél.
...az már más és ennél jóval kínosabb kérdés, hogy akárhogyan is gondolkodom, a komplett pályafutásom során jó eséllyel ez az egyetlen játék, amelyhez DLC-ket is vásároltam, igaz, "csak" az 50%-os summer sale-en, de mégis: mocskos egy üzleti modellt támogattam.
Azóta nemhogy teljes áron, de egyáltalán semmilyen játékot nem vásároltam, ha jól emlékszem (na jó, a Kingdom Come: Deliverance-t backeltem), nem is igazán volt rá ingerenciám, bár az új Sherlock Holmes nagyon kelleti magát!
Tényleg, nem követtem az árak alakulását; hogy érzed, a CMRT vételára csökkenhet valamelyest a(z akár távolabbi) jövőben, vagy ezek eléggé lassan futnak ki?
11028 levél
Válasz 14.08.31. 08:20 #2
Lacko
Megszolalt bennem a kisordog, hogy ennyi penzbol még a CM red thunder is kijott volna... Na csak genyozom, bocs. Tokre megertelek, en folyamatosan arra varok, hogy ertelmes ara legyen a Rome 2-nek. Persze igy, hogy kijon az emperor esition, megint kitolja egy evvel az arcsokkenest... De hat idonk, mint a tenger.
5253 levél
Válasz 14.08.30. 20:56 #1
Pras
...na! Még örülnék is neki, ha nem tudnám, hogy eddig mennyi pénzt pengettem ki olyan dolgokra, amik "csomagban" a játékot kábé a tíz évvel ezelőtti első rész felszereltségével rakják egy polcra.
Persze, azt is elfogadom, hogy az tíz évvel ezelőtt vót', azóta a trendek változtak, a fejlesztés volumene és költségei is módosultak, meg hát nem is szorított senki fegyvert a fejemhez, hogy vásároljak DLC-t.
Végeredményben érdekel, hogy mi fog kisülni ebből, különösen a "finomítanak a politika működésén"-részből. Akár úgy is lehetne fogalmazni, hogy "működőképessé teszik a politikai részt."

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.