Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» The Perfect Game

20761 levél
Válasz 01.07.31. 02:11 #17
Eric
Kb. én is így gondolkodom. Én sokkal könnyebben el tudom képzelni a sima kampec tényét, mint a kül. "reinkarnációs", "a lélek halhatatlan" stb. dumákat.
Szerintem ezeket az ember csak az elmúlástól való félelmében találta ki. Ill. azért mert az agyunk nem tudja feldolgozni a saját nemlétének fogalmát.
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
142 levél
Válasz 01.07.29. 22:26 #16
_AlEsI_
Én nem mondtam hogy untattak soraid én azt mondtam ha én irok egy odlalt az fog sokakat untatni

Alesi, Master of the Quad
6926 levél
Válasz 01.07.29. 21:58 #15
Death man
Szerintem inkább 20 király jatek mint egy tökéletes.Nekem ez nem hiányzik.
! ! ! DE OTT NEM VOLTAK NŐK ! ! !
3313 levél
Válasz 01.07.27. 06:24 #14
Reapest
Ha untatnak soraim, miért olvastad el őket? Mégcsak nem is neked címeztem . Komolyan el kell gondolkodnom, hogy csak az a megszállott, aki ilyeneket ír, mint én, vagy az is, aki elolvassa .

Egyébként persze, hogy így lehet megérteni, hisz tetteinkkel mutatjuk meg a világnak, hogy milyen a beállítottságunk.
142 levél
Válasz 01.07.26. 21:57 #13
_AlEsI_
A lelket pedig szerintem legjobban tetteinkkel lehet jellemezni, vagy megérteni. De én nem írok erről egy odlalt mint Reapest, hogy ne untassak senkit, csak ezt a pár sort

Alesi
142 levél
Válasz 01.07.26. 21:48 #12
_AlEsI_
Olyan játék sosem lesz amit nem lehet megunni, max ha minden nap uj ingyenes kiegészítőt gyártanak hozzá de magában sosem lesz az...

Alesi
6295 levél
Válasz 01.07.26. 21:08 #11
J. Dávid
Reapest: abben egyet értek veled, hogy elszálltál az egyébként is elvont témától
11787 levél
Válasz 01.07.26. 20:11 #10
Ghoost
Már volt ilyen topic.
Elírtam az eéőbb bocsi.
3313 levél
Válasz 01.07.26. 19:55 #9
Reapest
Capali: Rövid a válaszod! Legalább mások leírják, hogy mi a bajuk ezzel, Eric pedig meg pontosan el is találta, hogy mire gondolok. Ez az egész tökéletes játék csak egy metafora, ami arra szolgál, hogy elmenjen ez a téma a Beszélgetés a játékokról skatulyában

Eric: Mindig ez van Az ember azt akarja, ami nincs meg neki, és azt unja, ami van, de ha megkapja, amije még nincs, később megunja azt és újabbat akar. Ez fontos dolog! Ha ez nem hajtotta volna az embert a kíváncsisággal kombinálva, akkor még mindig a fán lennék (vagy egy elmélet szerint kidöglöttünk volna, mivel ott ahol az ember őse élt, az éghajlat megváltozása miatt kihaltak a fák).
A végkifejlettet nem tudjuk és nem is fogjuk elérni, a fejlődés végtelen! Csakúgy, mint a tér és az idő! Erre épül az egész mai fizikánk: a térre és az időre. Ebből az utóbbi baromság, mivel csak mi találtuk ki, hogy tudjunk számolni (ciklusokkal vagy csak elméletben lezajló dolgokkal).
De ez a fejlődés a világ RENDje, a végkifejlett elérése (egyesek szerint) legfeljebb a léleknél következhet be (ha egyáltalán elfogadjuk, hogy van olyan), ez pedig a buddhák által kedvelt megvilágosult állapot. De ehhez előbb definiálni kellene a lelket. Én a következőképpen tenném: minden olyan agyi működés (legyen az tudatos vagy tudatalatti), aminek működésére és bekövetkezésének okára az orvostudomány nem tud tudományos választ adni. De erről többezer könyv született, egy csomó, egymástól eltérő elmélettel, mindenki azt gondol, amit akar és abbahagynám ezt a kitérést a lélekre, mielőtt valamelyik okos közülletek lecseszne, hogy hülyeséget írtam és csak neki van igaza .
Egyáltalán, ebből következően felteszem a nagy kérdést: mi van az agyhalál után? Erre egyébként mindenki megtudja egy nap a választ. A hasraesés az lenne, ha utána semmi se lenne, ami azt jelenti, hogy a lélek is csak agyi működés (én egyébként effelé az elképzelés felé hajlok), de mondjuk akkor meg már tök mind1 az illetőnek, aki megtapasztalja, nem? Még azt se tudja meg, hogy a lélek létezéséről alkotott elképzelése ló kukit sem ér .

Huh de el tudok térni a saját magam által feldobott, egyébként is eléggé elvont témától
71 levél
Válasz 01.07.26. 17:38 #8
aliendreamer
Igazatok van. A perfect game és a hw ügyben is. Tökéletes játék sohasem lesz. Amit még hozzá tudok fűzni az érvek sorához:
1. egy játék vagy ilyan vagy olyan stílusú, egyszerre mindenféle nem lehet, ergo nem tetszhet mindenkinek.
2. a stílusokon belül sem lehet tökéletes vmi, mert ahhoz, hogy az összes elemét (hang, grafika, történet, AI,...) tökéletesre gyúrják, annyi idő kellene, ami alatt elavulna a engine, amire írják. Vagyis kezdhetnék elölről, hogy megint a legszuperebb alapokon nyugodjon a művük. És így tovább, és így tovább...
Egyébként ezért van mostanában annyi szar bugos játék, mert gyorsan kell dolgozniuk, tesztelniük, kiadniuk, hogy versenyben maradjanak.
3. ok, hogy a játékok vhol az életet tükrözik, márpedig az élet mindig új, még több lehetőséget rejtő témákat ad, amelyek aztán csak arra várnak, hogy feldolgozzák őket...
20761 levél
Válasz 01.07.26. 12:27 #7
Eric
Kicsit kétoldalú a dolog a hardverrel.
Van példa arra is, hogy kidobnak egy hardvert(lsd. Geforce3) és csak utána kezdenek játékokat írogatni hozzá!
Viszont úgy általában meg rá van kényszerülve az ember fia a folyamatos hardver fejlesztésre, mert előbb utóbb meg se nyekkennek az új progik a gépén.

Szerintem a játékokban a lehetőség végtelen, mindig van mit újítani a gamákon. Pár év múlva olyan dolgok lesznek amiket ma még el sem tudunk képzelni.
Ha valami újat kitalálnak, úgy is addig súlykolják belénk a médián keresztül amíg meg nem vesszük(a hozzá való hardverrel együtt), egy kis idő múlva pedig el sem tudjuk képzelni nélküle a "világot"
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
127 levél
Válasz 01.07.26. 12:16 #6
Keither
Tokeletes jatek soha se lesz!Mindig fognak javitani valamit ha lennei is egy jatek ami mindenkien ugyan ugy tetszene akkor is max egy ev es egy ujjabb meg jobb verzio jelenne meg mert mindent folyamatosan fejlesztenek.Egyebkent is a jatekok es a hardwere szorosan ossze fuggenek!Senki se azert fejleszti a gepet hogy peldaul Pascalban megirjon egy programot.Azert hogy a legujjabb jatekok is elinduljanak szoval Reapest az te "kaoszelmeletedtol" nem kell senkinek se tartania.
20761 levél
Válasz 01.07.26. 11:53 #5
Eric
Hát ezt nem én találtam ki, a pali egyébként egy elismert szaktekintély volt, egyetemen tanítják is ezt az elméletet.
Az persze lehet, hogy az én előadásomban nem volt teljesen érthető!
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
887 levél
Válasz 01.07.26. 11:42 #4
Capali


ez teljesen hülye képzelgés...
Rulez ! Kúl ! Fajin !
20761 levél
Válasz 01.07.26. 10:37 #3
Eric
Remélem ilyen nem lesz. Úgy általában véve(nem csak a játékoknál) ha ez bekövetkezik, akkor az ember mint faj előbb utóbb eltűnik.
Az ember mindig többre vágyik, ez viszi előre az emberiséget. Ha egy vágya teljesül az embernek rögtön színre lép egy újabb.
A Maslow-féle piramis elv szól erről, ahol is legalul a az alap szükségletek helyezkednek el(táplálék, fajfenntartás stb.) Egy újabb szint (önmegvalósítás, kultúra, szórakozás, stb.) csak akkor kerül előtérbe, ha az alapszükségletek kielégítettek.
Mivel az emberiség nagyon nagy szórást mutat a vágyak-szükségletek kielégítettsége terén, biztos, hogy jó ideig lesznek még olyanok akik a puszta létezés szükségleténél tartanak, és nem jelentkezik náluk szükségletként a szórakozás, kultúra stb.
De azoknál, akiknél pl. egy "tökéletes játék" kielégített egy bizonyos vágyatt, biztos színre lép egy újabb, amit esetleg az előző generált.

Remélem nem volt túl zavaros, amit leírtam
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
6295 levél
Válasz 01.07.26. 01:26 #2
J. Dávid
Szerintemis szar lenne hogy kijönne egy tökélets game. De egyébként ha tökéletes akkor nem lehet megunni!? És tényleg szar lenne ha mindenki egyforma rangú lenne...
3313 levél
Válasz 01.07.25. 21:46 #1
Reapest
Elgondolkoztatok már, hogy amióta gépes játék van, azóta próbálnak a fejlesztők egyre jobbakat csinálni, de mindig csak egy kicsit múlják felül magukat, esetleg egy mérföldkövet teremtenek a játékok történetében, de mindig lesz annál is jobb. Az érdekes csak az, hogy a játékok lényege még mindig az, mint annak idején, csak éppen fejlettebbek, összetettebbek. Vajon mi lesz akkor ha elérünk a végkifejletthez? Kijön egy tökéletes grafikájú játék, ami végtelen hosszú és mindenkinek ugyanúgy, nagyon tetszik? Ez persze lehetetlen, de most tegyük ezt fel. A kiadója már nem tud újjal előállni és csődbe megy, csakúgy, mint a többi kiadó, akik rosszabb játékokat dobnak a haldokló piacra. Az ember megveszi ehhez a játékhoz a hardware-t és annak onnantól a neve egyé válik a játékéval, mivel úgyis csak azért volt értelme megvenni. A hardware gyártás is becsődöl. Rengeteg ember munkanélkülivé válna, az elmaradottabb országok, ahol a lakosság nagyrésze gépgyárban dolgozott, egész egyszerűen megszűnne (lakosai vagy éhenhalnának vagy elhúznának, egy bizti adózni nem fognak és /ha lehet ilyet mondani/ csődbe megy az ország). De a táposabb országok is megéreznék ezt. Világméretű válság lenne! És mi lenne ez a tökéletes játék? Tökéletes egyensúly az összes paraméternél, amikről egy játéknál beszélhetünk, ha RPG-sen akarok fogalmazni, ez az order (a rend). Nem embernek való. A chaos (zűrzavar) miatt ilyen színes a játékpiac. De természetesen ez csak egy metaforája a világnak. Ezek után érthető csak igazán meg, hogy egy országon belül fatal error-t okozna az, ha mindenki kibaszott jól élne. Szükség van a melósokra, bányászokra, sőt még az ellenőrökre is. Azt mondják, hogy a Menyországban mindenki egyenlő jólétben élhet, olyan pompában, amiről még csak álmodni se mert. Milyen szar hely lehet már az? A Tökéletes játékban nem a játékmenetet, hanem saját magunkat, az életet unjuk meg. Nem?

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.