Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Két évig még biztos lesz NBA Live sorozat [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Két évig még biztos lesz NBA Live sorozat
Napokon belül megérkezik az egykor szebb napokat megélt széria legújabb, de biztosan nem utolsó része.

NBA Live 15

NBA Live 15
A legutóbbi NBA Live 15 cikkek, hírek
3084 levél
Válasz 14.10.29. 16:18 #1
gregmerch
Mivel csak igen lassan érkeznek a nemzetközi értékelések az EA idei NBA játékáról, az NBA Live 15-ről, gondoltam írok ide egy mini-ismertetőt az első benyomásaim alapján. Annyit előrebocsátanék, hogy ha nem is ez a legjobb kosár játék idén, sokat fejlődött a tavalyi bukás óta.

X1-ra vettem meg a játékot, és mivel EA Access előfizető vagyok, kaptam még a héten esedékes (holnapi) megjelenés előtt hat óra próbajátékot. Eddig kb. három órát töltöttem el vele, és azt kell mondjam, az alapján nekem tetszik.

A tavalyit nem próbáltam ki (kicsit sokba került volna a mindenki szerint igencsak elfuserált visszatérési kísérlet), de ez a rész határozottan kellemes játékélményt nyújt. A játékmódok hasonlóak a nagy riváliséhoz, és itt is rengeteg új mozdulat és vezérlési módosítás történt. A sokak által kritizált grafikát alaposan felturbózták, habár még nem értek a valódi NBA játékosok bescannelésének végére. Tegnap is érkezett egy javítás hozzá újabb játékosokkal és számos finomítással, illetve plusszal (mezek, cipők, mozdulatok stb.). A képi világgal immár igazán nincs semmi gond, és a "kifejezéstelen játékosok" sem kifejezéstelenek többé. A játékmódok között a gyors meccs, a szezon, a karrier és a Dinasty (menedzser) az említésre méltók, de persze vannak egyéb online feature-ök is (Ultimate Team, online meccsek stb.). A csapatválaszték kizárólag a mostani NBA listát fedi le, plusz a keleti és nyugati all star teameket, így régi nagy együttesek és külföldi gárdák nem szerepelnek benne. Ez is támogatja a Kinectet (illetve gondolom a PS4 kameráját is), ami főleg a hangvezérlés terén lehet hasznos. A játék mélysége elég részletesen állítható, de nem éri el ezen a téren az NBA 2K15-öt. A játékmenet eddig igen vegyes: a védekezés nem egyszerű, és a legkönnyebb fokozaton is gyakran a leglehetetlenebb helyekről dob kosarat nekünk az ellenfél (aki szinte mindig sikeres). A készítők a trükkökre és cselekre sok energiát fordítottak, ez jól érezhető, de valamiért - nyilván gyakorlat hiányában - azok egyelőre kevéssé bizonyultak hasznosnak. Első belépéskor nem is enged tovább a játék, csak miután az alapokat meg nem tanította (illetve egyszer nem sikerült a mozdulatokat sikeresen kiviteleznünk). Persze gyakorlási lehetőség van benne, így bárki nyugodtan tökéletesítheti tudását bármikor. A zeneanyag az ilyen stílusú játékokból megszokott (vagyis leginkább "fekete" zene), de azt itt is a kedvünkre szabhatjuk. No és persze itt is van a valódi szezon eseményeit feldolgozó menüpont, ahol akár újra is játszhatjuk ezeket a meccseket.

Nem tudom, az elkövetkező hónapokban mennyi plusz tartalom fog érkezni hozzá (az NHL újgenerációs változatát hónapokig tuningolták), de az eddig látottak alapján bőven és kellemesen el lehet szórakozni vele. Egyelőre nem fogja visszavenni a helyét a sorozat a trónon, de azt hiszem ez ennyi kihagyás után nem is várható. Kicsit olyan, mint egy nagyobb sérülésből magához térő, lassan regenerálódó beteg, aki időről-időre javul, de nem két perc alatt kerül a régi formájába. Ha az NBA 2K15-re 9,0 pontot adtam, erre is nyugodt szívvel megadnám a 7,0-7,5-öt.
i7-6850K, Gigabyte X99-Ultra Gaming G1, 2x32GB DDR4/2400, Gigabyte GTX 1080 8GB GDDR5X 2xSLI; i7-4790, Asus Maximus VI Gene, 2x8GB DDR3/1600, Asus Strix GTX 1070 8GB GDDR5; XB, PS, ND, MOB

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.