Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» DIVAT

5959 levél
Válasz 01.08.05. 18:45 #14
Mephisto
Az a baj a mai játékokkal, hogy egyre többet bíznak a játékosra, azaz a mi döntésünk nagyban befolyásolja a jövőt. Ez jó, mert magunk életét élhetjük, reális és szórakoztató, hogy úgy alakul a világ, ahogy mi akarjuk, viszont pont ez az oka az unalmassá válásnak, azaz minél függetlenebbek vagyunk az alapoktól, annál kevesebb szín megy bele, mivel pl. az IG-kben csak az elején vannak küldetések, a Black&White is azért alig szól bele (a közepétől) a dolgokban, így könnyebben megunjuk, mint a küldetéssorozatos, hadjáratos dolgokat. Egy játék van, amelyik ezt ki tudta küszöbölni (okos húzással), az a GTA. A GTA-ban ha akarunk állatkodunk, ha akarunk, ölünk, hülyéskedünk, üldözünk/üldöztetünk, de mindig van lehetőség küldetésekért menni, és ez teszi oly naggyá, hogy még mindig játszom vele.
Pl. ha a sok pozitívum mellett egy negatívumot kéne mondani az IG-k re, az az, hogy túl sok a szabadság. Ez furcsán hangozhatott volna mondjuk 5 éve, amikor mindenki arra vágyott, hogy döntései a játékmenetet befolyásolják, de most már tudjuk, hogy könnyen át lehet esni a ló tuloldalára. Nincs igazam?

Lord én nem sziitalak, én nem is ejtettem ki a neved, én csak azt mondtam, hogy sok az UGYANOLYAN topic, és pl-nek felhoztam a chatet, amiből télleg sok volt (8-10) itt is van egy csomó Diablo topic pl. De most már vége az ellenségeskedésnek.

"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
11787 levél
Válasz 01.08.05. 16:34 #13
Ghoost
A B&W sem annyira nagy áttörés de a klónháborúban angy előre lépés.
De szerintem a PCs játékok sokkala gyorsabban fejlődnek mint ahogy azt SAJTQKAC mondta 3-4-5 év múlva már nagyon aprólékos játékok lesznek!(Duke Nukem Forever)
15 év múlva pedig már szeirntem olyan gradika lesz mint az életben.
486 levél
Válasz 01.08.05. 15:19 #12
Bercee
Blade, ez a háborus izé, hogy van aki tervez, van aki megvalosit stb...Meglehetne csinálni.Nem?Persze nem nekünk, valami fejes fejlesztőknek, nem kell iszonyat grafika, csak a játékon a lényeg.Szerintem megvalosithato lenne.Nem értem, miért nem csinálnak, egy TELJESEN eredeti játékot.Én a villamoson jobbakat találok ki, amiket ezek összehoznak.És szerintem ugyanannyi munka lenne, mint egy jobb klón.
Jah, és ilyenkor persze arra is gondolok, hogy megvalosithato legyen az 5let.
Ha kilépek a sötétből,és meglátod a szemem,annyit mondassz nekem:kegyelem!De sohasem!
3128 levél
Válasz 01.08.05. 11:38 #11
Blade Runner
Én meg azt várom, hogy minden játék stílus kiteljesedik, és egyúttal új játék stilusok jelennek meg. El tudok képzelni olyan MP játékokat, ahol a játékosok egy része stratégiai döntéseket hoz, egy másik része pedig taktikaiakat, illetve mások konkrétan résztvesznek az akcióban. Ez már tényleg olyan lenne, mint egy online háború. Meg azt is várom, hogy az SP játékok reneszánszukat fogják élni, mert a MI olyan fejlettségi szintre jut, hogy nem kell a fejlesztőknek csalni ahhoz, hogy a játék érdekes maradjon. (Manapság a mesterséges inteligencia inkább mesterséges szűkagyú hülye, aki (vagy inkább ami) csal mint az állat. hehehehe ) Grafika életszerű (ha kell), monitor szemétládában, és mindenkinek lesz 3D-s sisakja. A vírusok ugyan olyan sok gondot fognak okozni, mint manapság, és a Windows SXPHTZ is ugyan úgy ránk fog rohadni minden lehetséges alkalommal, a lehető legrosszabb pillanatokban. (Csak a kék halál képernyő is három dimenziós lesz! Menyivel esztétikusabb! hehehe)

Isten hozott szép új világ!!!

Blade
Blade
482 levél
Válasz 01.08.05. 04:02 #10
SAJTQKAC
%-6 év távlatában nem sok fog változni.A pc ipar olyan mint az evolucio.1000 év alatt sem sokat fejlodik, mindig az éppeni legjobbat javitják mesterfokig.Max olyan15 év mulva már beszélhetunk ilyen játékokrol:
-VR sisak alap, internet 1000000000Mbyte/sec
élethu 3d-s grafika, nem elore definiált game(alias everquest, magyarul a netrol jon a továbbitás), nem lesz 2 ugyanolyan karakter ha rpg ben gondolkodunk.A játékok olyanok lesznek, hogy mindig updateli magát a netrol, igy egy játék akár 1-1.5 évig is játék maradhat.
bár ki tudja, de egy biztos, internetnél ujabb már nem lesz, max más néven, de az alapötlet, a connecting people, annak max a sebessége lesz gyorsabb
Azert mert valaki mashogy gondolkodik, nembiztos hogy kapásból mocskos kommunista...
4304 levél
Válasz 01.08.05. 00:49 #9
KoKo
Hi

Mi lesz 5-6 év múlva(most nem jut eszembe a game neve,de arra gondolok aminek interaktív résztvevői a játékosok, mindig kapják az új infót a sztorihoz mailban ,faxon, ha előfizetnek rá!) Mi is a neve ennek a gamenak?
No other way but down!
486 levél
Válasz 01.08.04. 22:58 #8
Bercee
Én inkább azon gondolkoznék, mi lesz 1-2, vagy inkább 5-6 év múlva? Ha igy megy a fejlődés, hogy 1 év alatt, lépünk 1 generáciot a 3D-s kártyákban , hogy mennyire elterjedt a net....Ha már a net alap lesz, akkor mi a következő?Valami mindig lesz, amire azt mondjuk "de joh lenne!".De mi lesz ez?Érdekes elgondolkozni rajta.Sőt, ennyi idő mulva a játékok is kinövik a mostani stilusokat....Remélem értitek mit akarok én itt nyögni!
Ha kilépek a sötétből,és meglátod a szemem,annyit mondassz nekem:kegyelem!De sohasem!
4574 levél
Válasz 01.08.04. 21:59 #7
hering
Szerintem a stílusok keveredése nem baj,ha jól van megcsinálva.Mellesleg az sp-k eltűnése nem lenne jó,mert akinek kisebb gépe van(mint például én) az nem tud a neten jobb játékokkal nyomulni.Persze az mp-nek van jövője.Nekem mindegy,hogy milyen stílusú a játék talán a szimulátorokat nem igazán kedvelem-ez alól kivétel a Freespace és a Descent és a Forsaken-,de a többi stílus azért bejön.Talán az RPG az amibe még nem igazán vagyok otthon,de ott is vannak király játékok(pl:Fallout1,2,Diablo 1,a kettő nem megy a gépemen,és a Baldurs Gate is tetsszik,de megint a gépem miatt nem tudok vele játsszani).Szerintem nincs igazán stílus ami most nagyon vezető lenne.
http://www.jatekok.hu
3553 levél
Válasz 01.08.04. 21:35 #6
The Lord
én örülök az RPGnek, mert szeretem őket és nagyon örülök annak, hogy az adventure is feltámadóban van, me nemtom mennyi külföldi oldalt néztek, mert ebből is szerencsére jópár megjelenik csak más kérdés, hogy 80%uk nem jön be az országba és az átlag pc fan nem is tud ezekről

offtopic: mefi szittál, hogy mostanában sok témámat látod a toppon, detto ez van veled is!! ittcsak 3-4 van, de odaát asszem több...
"Félelmetes amúgy, hogy tőled állandóan csak elégedetlenkedő levelek jönnek..." A köbön!
5959 levél
Válasz 01.08.04. 19:35 #5
Mephisto
Én is a Deux Ex-re gondoltam, nomeg a System Shockra, éppen a 2. részére.
Tiszta akció kell nekem, egy Max Payne, egy Doom 3, egy Max Payne, és nem egy rpg szar vagy éppen tolvajos gagyi (habár a Thief meg a Deus Ex éppen az utóbbi évek legjobbjai voltak, dehát egy elég belőlük... Jaj csak készüljön már el a Deus Ex2 ;-D

Szóval a 2D-s stratégiák korát sírom vissza. A Commandos 2 világsiker lesz, mert SEMMI törödnivaló nincs a képernyővel, míg még a könnyen kezelhető Dune4-be is bele lehet kötni az irányításába.
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
4304 levél
Válasz 01.08.04. 19:09 #4
KoKo
Ave

Nekem mindig is nagty kedvencem lesz az FPS!
(Imádok lődözni
De szerintem a stílusok keveredésének igen jó példája a DeusEx ami nekem tetszett!
No other way but down!
11787 levél
Válasz 01.08.04. 18:16 #3
Ghoost
bozony bizony.
Az RPG nagyon elszaporodott.
Én nem örülök neki hogy az SP játékok eltünnek de a multyplayer sokszot rényleg élvezetesebb.
De hogy ne legyenek sp játékok az már túlzás.
142 levél
Válasz 01.08.04. 18:12 #2
_AlEsI_
Mp meg SP játékok külön biztos, hogy lesznek, ugyanis ezt megmondták, hogy az Interneté a jövő. Sokkal izgalmasabb emberi ellenfelekkel küzdeni, és ahogy fejlődik a teknika egyre gyorsabb és olcsóbb szolgáltatók lesznek, szal ez egyre elérhetőbbé válik.

Alesi
5959 levél
Válasz 01.08.04. 17:00 #1
Mephisto
Mi ma a számítógépes játékok divata?

Nagyon megnőtt az RPG vagy RPG elemeket tartalmazó játékok száma, a fantasy túlsúlyban van a realitás és sci-fi-vel szemben, mindent a 3D-ért - akár az irányítás és a hangulat rovására.

A trendet a divatot mi alakítjuk vagy a kiadók?
Mi lesz a jövő? Multiplayer száműzi a single playert? Kevert SP, MP játékok vagy külön SP és külön MP játékok lesznek?
Van e egyáltalán divat a játékoknál, vagy csak ránk akarják eröltetni?
Mi most a jó játék?
Melyik a jó kategória?
Jó, hogy a stílusok - egyre jobban - összemosódnak?

Válaszokat várok.
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.