Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» RPG-k , Hack'n'Slash-ek harca

3313 levél
Válasz 01.09.05. 18:30 #38
Reapest
Hö? Azért olyan nagyon sok hack&slash meg se jelent, tehát annyira nem is nehéz elsőnek lenni!
7044 levél
Válasz 01.09.05. 12:49 #37
Aruns
Kár egymás haját szaggatni, mert a Dio 1-2 valóban hack & slash és nem igazi RPG. A Dio 1 a maga idejében egy korszakalkotó játék volt, de szerintem nem is igazán szabad összehasonlítani a Diot az RPG-kkel (sokan pedig itt ezt teszik). A Dio 1-2-t hasonlítgassátok a többi hack & slash játékhoz (messze kimagaslanak a mezőnyből) ahogy a BG-ket, ID-t is inkább a többi RPG-hez (fullra lenyomnak mindenkit ezek progik is szerintem a konkurrenciából).

Bercee: ismerek pár embert, akik játékmagyarításokat csinálnak hobbiból. Több próbálkozásról is tudok a BG 1 és az ID esetén, de teljesen készre nem csinálta senki, sőt a netre sem nagyon rakták fel a töbé-kevésbé kész magyarításaikat.
"War without fire is as worthless as sausages without mustard" Henry V
1803 levél
Válasz 01.08.28. 15:32 #36
Demeter
Nagyon remélem, hogy a Never sok mindent fog pótolni. Ideje lenne már egy jó kis közös kalandozásnak. Akár DM szintem akár player szinten.
Hát majd meglátjuk, hogy mit hoz a jövő, a jövő melyet úgy hívnak: Neverwinter Nights...
".....örökké nem eshet...... "
3313 levél
Válasz 01.08.27. 22:01 #35
Reapest
De igen. Remélem az NWN pótolja (egyébként szerintem hótbiztos).
1803 levél
Válasz 01.08.27. 00:28 #34
Demeter
Hát nem is tudom, de ha így is volt akkor is fájlalom. Kár volt a project-ért. Akármi is lehetett volna belőle. Nem így látod?
".....örökké nem eshet...... "
3313 levél
Válasz 01.08.26. 23:19 #33
Reapest
Lehet, hogy hülyeséget mondok, de én úgy emléxem, hogy ez (gőzerővel dolgozhassanak a NWN-on).
1803 levél
Válasz 01.08.26. 23:15 #32
Demeter
Még ha emiatt is volt akkor is nagyon sajnálom azt a projectet. Mert a képek és az előzetesek alapján igencsak jó proginak nézett ki. Teljesen értetlenül álltam a hír előtt, mikor olvastam, hogy a Torn törlődött. Mi lehetett vajon az oka???
".....örökké nem eshet...... "
3313 levél
Válasz 01.08.26. 23:12 #31
Reapest
Hát azt én is remélem. Meg azt is, hogy emiatt nem hiába hagyták abba a Torn-os projectet.
1803 levél
Válasz 01.08.26. 22:57 #30
Demeter
Reméljük a legobbakat cimbora, mármint a Never-el kapcsolatban. Bár még igencsak távoli a bemutatója, de minden bizodalmam ( még így " látatlanban " is ) ebben a gémben fekszik. Remélem, hogy nem hagynak csalódni a Black-es fiúk.
".....örökké nem eshet...... "
3313 levél
Válasz 01.08.26. 19:32 #29
Reapest
Persze, ez a jó benne, a kötetlenség. Én mondjuk a BG-ben se szerettem azt, hogy a szöveget ki kell választani. Miért nem írhatod be te? Mint a Police vagy King's Quest-ekben. Habár ez még benne volt a Fallout 1-ben, de ott nem működött valami jól. És egyébként végső soron itt is csak a kulcsszavakat lesi a gép, a stílust nem figyeli, hisz gép! Komolyan mondom, a pen&paper a legjobb!

Remélem a Neverwinter tényleg csak annyi lesz, hogy karigeneráló, feladatok, 3rd AD&D szabályrendszer és a megjelenítése a képernyőn, a többit a játékosokra hagyja! Jaj, de jó lenne!
1803 levél
Válasz 01.08.26. 18:39 #28
Demeter
Azért ez így ebben a formában nem teljesen igaz, mivel ha emlékezetem nem csal akkor abban a topikban melynek - Szerepjátékok - volt a címe ( igaz Geo nyitotta ) jócskán képviseltettem magam. Ellenben tégen nem igazán láttalak ott!
Na jó csak vicc volt, amúgy tényleg egy teljesen más világ ez a Fantasy birodalma.
Azt is mondhatnám: " Hogy ki itt belépsz..hagyj fel minden reménnyel " mert itt új remények várnak!
".....örökké nem eshet...... "
482 levél
Válasz 01.08.26. 18:12 #27
SAJTQKAC
Nicsak nicsak.A sok pen n papir szerepjatekos itt van mind.De baxatok meg amikor nyitottam egy szerepjatek topicot oda baxtatok benezni mi? .Egyébként en is szerjatekozok a legjobb, nincs jobb annal.A legjobb benne az , hogy nincsenek korlátok, azt csinálsz amit akarsz.És realisztikus is legalabb, mert a km nem egy MI hanem egy elo ember aki jozanul gondolkozik.
Azert mert valaki mashogy gondolkodik, nembiztos hogy kapásból mocskos kommunista...
1803 levél
Válasz 01.08.26. 17:55 #26
Demeter
Színte a számból vetted ki a szót cimbora.
Ha a hozzászólásom egy kicsit " sértő " lett volna a Dio-ra nézve ( bármelyik része ) akkor elnézést kell, hogy kérjek de nem ez volt a célja. A célja az volt, hogy némi különbséget tegyek a " hack & slash " és az rpg között.
Amúgy nagyon jól mondod, mert az a szó, hogy - Szerepjáték - csak papíron és asztal körül létezik. Ha érted mire gondolok. Gondolom tőled sem idegen egy jó kis AD&D party. PC-n az, hogy - rpg - csak egy stílus ami megpróbálja ( csak megpróbálja! ) visszaadni egy közös kalandozás érzetét, főleg ha multiba játszák az illetők! Amúgy egy rpg-nek a sava borsa a sok beszéd, a kommunikáció a többi kalandorral, végeláthatatlan párbeszédek sokasága. Itt a fő hangsúly nem a harcon van hanem az újabbnál újabb kalandok felfedezésén. Igaz nem mondom jó néha harcolni is de sokkal jobb pl. egy adott szituációt úgy megoldani, hogy csak a szó ereére hagyatkozol. Mert sokszor szó is lehet olyan éles, mint a legnemesebb acél.
Na ez az igazi játék.

Szerintem aki még nem próbálta az igaz szerepjátékot, az nem tudja, hogy mit hagyott ki. Ahogy leülsz ama bizonyos asztal köré egyből megváltozik körülötted a világ. Kiszélesedik a spektrum, egy hirtelen egy olyan világban találod magad ahová hited szerint mindíg is tartoztál. Egy világ melybe könnyű a belépés, viszont a távozás néha igencsak " fájdalmas " tud lenni.

Na én ha szerepjátékra gondolok akkor ezt értem alatta. És ne aggódj Reapest " lassan " kipróbálhatod, hogy milyen is DM-ként helytállni ebben a csodavilágban.

Coming Soon: - Neverwinter Nights -
".....örökké nem eshet...... "
3313 levél
Válasz 01.08.26. 16:36 #25
Reapest
Ugyan ez a véleményem, csak én álláspontot is foglalok az egyik oldalon, ennek ellenére nem verem meg a másikat. Ja! És SAJTQKAC! Ha tudnád (most már tudod), mi az a hack&slash, nem mondanád a Diora, hogy RPG, kurva messze áll tőle (egyébként meg nincs is olyan sok hack&slash, ami szerintem baj, mert egyszerűek és szórakoztatóak). Ha úgy tetszik, azt mondom, hogy a Dio akciójáték (csak RPG elemekkel). Az igazi RPG meg "a sok lassú szarbó, meg értemetlen rizsábó" áll, ez adja a varázsát, a BG-ben szerintem szinte csak a szöveg a lényeg és a végére egy eszméletlenül jó, összetett story bontakozik ki, azon kívül nagyon hangulatos is a sok beszéd miatt. Teljesen más szórakozás kalandozni egy RPG-vel, mint gyakni a szörnyeket megállás nélkül. Persze szerintem az igazi még mindig a pen&paper RPG, mert PC-n a gép megengedi neked, hogy generálj egy karaktert és itt már gáz van! Miért nem engedi, hogy játékmester légy??? Na mind1, Neverwinter után minden megváltozik (a netes játékok terén). Az lesz a király! Sok-sok álmatlan éjszaka!

Én tehát RPG-párti vagyok, de a Dio is nagyon tetszett nekem (és most, hogy ilyen pangás van, csak azt nyomom, mert jó), de ez csak egy játék, sokkal pörgősebb a menete, mint egy RPG-nek és nem tudod beleélni magad igazán a karakteredbe, nem azt mondod, hogy leverted Diablot, hanem, hogy a 85-ös szintű sorcid volt az. Ezzel szemben ha egy RPG-vel játszol, elszakadsz egy picit a világtól, amiben élsz és belecsöppensz egy másikba, kalandorként, elvégre ez a szerepjáték lényege, ehez pedig elengedhetetlen az, hogy részletdús legyen a játék a dialógusok terén.
6926 levél
Válasz 01.08.26. 15:36 #24
Death man
Én úgy hallotaam hogy a Diabló 3 előtt a Diabló1 és 2-t egyjátékba foglalják és fojtathatóvá teszik mer most..
! ! ! DE OTT NEM VOLTAK NŐK ! ! !
1803 levél
Válasz 01.08.26. 14:47 #23
Demeter
Távol álljon tőlem, hogy most vitába elegyedjek veled de sajna egy két tévhitet el kell, hogy oszlassak. Először is a Dio val semmi gondom az úgy ahogy van nagyon jó! A D2-ről meg már referáltam ennyit erről.
Másodszor a Dio-t (első & második rész) még véletlenül sem lehet összehasonlítani egy rpg-vel nemhogy a BG-vel! Ég és föld a kettő! Mert míg a Dio " hack & slash " kategóriába tartozik és ez azt jelenti ami valójában a lételeme a Dio-nak - üsd & vágd -, addíg a BG kimonodttan az rpg-ből táplálkozik. Éppen erről szól olvasni, " beszélgetni " fejlődni, klandozni stb. És az, hogy a neten " jobb " a Dio aláírom, de! Annak aki szereti. Nem tudom, hogy te játszottál e már egy 6-fős BG vagy IWD partyban ahol egymásra vagytok utalva, mindenki tudja mi a szerepe akár a harcban vagy akár a tűlélésben. Össze sem hasonlítható a Dio féle - megyek azt ütöm akit látok - stílussal. Na de mind1 nem is ez a célja az egésznek, hogy szapuljam ezt vagy azt. Csak a véleményem mondtam el az egész kérdésről.

Ja még csak annyit az utolsó mondatodra válaszul, hogy aki úgy " hiszi ", hogy a Dio rpg akkor az még nem játszott egy igaz ( mármint PC-n megjelent ) szerepjátékkal sem. Mert az rpg-ket nem így kell definiálni " pont elosztás, szintlépés, és állandó harc.... ".
Az rpg másról szól, nagyon másról....
".....örökké nem eshet...... "
482 levél
Válasz 01.08.26. 04:59 #22
SAJTQKAC
Kéretik a dio egyet békénhagyni.A dio 2 kivivta magának a tront, nem elokészitették neki.No meg összehasonlihatatlanul jobb mint egy Baldurs gate, bár nem lehet osszehasonlitani oket.BG lassu, sokat kell olvasni,megérteni.Kevés benne a randomizácio.
Dio 2 ben ellenben a mapokon és a kuldetéseken kivul minden random.A szornyek, a fegyverek, a cuccok stb stb.Sokkal karakterisztikusabb.Bár a grafikája a játszhatoság miatt eléggé le lett szedve, de ez mit sem ront a filingbol.Dio2 neten 1000x jobb mint BG(2).Sokkal.Egyébként mi a frász az a hack and slash, még életemben nem hallottam.Asztem a dio 2 rpg, és sztem a játékosok 80%a ezt hiszi.
Azert mert valaki mashogy gondolkodik, nembiztos hogy kapásból mocskos kommunista...
3313 levél
Válasz 01.08.26. 02:50 #21
Reapest
Nekem nem voltak komoly elvárásaim a D2 kapcsán, ezért nekem jobban bejött, mint a Dio. Meg most nekem a D2X tájai tetszenek nagyon (csak az a sok kis démon-genyó ne lenne, egyszerűen idegesítőek, miért nem lehet egy normális, vérszomjas szörnyet benyomatni, aki nem teleportál el előled, amikor ütni készülsz! .
1803 levél
Válasz 01.08.25. 14:08 #20
Demeter
Az lehet, hogy nagyobb tábora van a Dio2-nek ill. az egész Dio kultusznak mint a Black Isle & BioWare-es párosnak, de nem árt észben tartani, hogy ennek fő oka a D1-ben keresendő. Mivel mikor megjelent ( annó 96-ban ) kis időre rá már egy olyan hatalmas tábort mondhatott magáénak mint nagyon kevés játék a piacon. Na ekkor még a Black és bandája sehol nem volt ( sajna ). És azóta a kör csak növekszik, egyre csak növekszik. Mondjuk én jómagam elég nagyot csalódtam a D2-ben, de hát ízlések és pofonok. Nálam az etalon - ebben a hack & slash stílusban - mindíg is a Dio 1 lesz.
De soha nem veheti fel a versenyt egy jó kis rpg-vel. Bár nem ez a célja.....
".....örökké nem eshet...... "
3313 levél
Válasz 01.08.25. 02:24 #19
Reapest
Hát nem tudom, de nekem kb. 5 perc játék után (miután beleszoktam a környezetbe), teljesen olyan egy angol RPG, mintha a saját anyanyelvemen lenne és amikor valakinek beszélnem kell róla, akkor is márnéha azt félig angolul mondom (ott voltam egy szál gagyi sword-dal a castle-ben .
486 levél
Válasz 01.08.25. 01:40 #18
Bercee
Mint mondottam ,csak most kezdek belépni az RPG-k vilgába.A Dio2 jó bevezetés volt, mert eléggé messze ál az RPG-től.Csak az a bajom, hogyha tudok angolúl, akkor se nyújt akkora élvezetet egy RPG.Mert elég furcs/fárasztó angolúl figyelni a történetet...És én nem ezért ülök le gép elé, hogy angolozzak.
Nem tudom értitek e mire gondolok.Arra akarok kilyukadni, hogy szoktak készűlni magyarítások RPG-hez?(akár egy maszek peccs, akár hivatalos, akár magyar kiadott példány)
Ha kilépek a sötétből,és meglátod a szemem,annyit mondassz nekem:kegyelem!De sohasem!
3313 levél
Válasz 01.08.25. 00:44 #17
Reapest
És mi az, hogy harca. Az mondjuk érdekes dolog lenne, mert igen kevés hack&slash van és közülük is csak a Dió az igazán jó. De ez az egy játék képes felvenni a versenyt az összes RPG-vel. Szerintem sokkal nagyobb a rajongótábora, mint az összes Black Isle RPG-nek együttvéve.
1803 levél
Válasz 01.08.24. 22:21 #16
Demeter
Igen a Dio tipikus példája a topkiban foglalt címek. Nem más mint: Hack & Slash
".....örökké nem eshet...... "
3313 levél
Válasz 01.08.24. 21:14 #15
Reapest
Csak ne legyen 3D-s vagy csak ne vigyék túlzásba, mert akkor tökön szúrom magam!
486 levél
Válasz 01.08.24. 20:32 #14
Bercee
Mikor lesz Diablo3????? Alig várom.Nehogymán leszoitsák kedvencem a tronrol.
Ha kilépek a sötétből,és meglátod a szemem,annyit mondassz nekem:kegyelem!De sohasem!
3313 levél
Válasz 01.08.24. 03:41 #13
Reapest
Jaja! Remélem lényeges változások nem lesznek a 2nd edition-höz képest. Minek kell változtatni azon, ami jó?
1803 levél
Válasz 01.08.24. 00:25 #12
Demeter
De gonosz !!
Azért már nagyon várom, hogy kipróbálhassam milyen is az az új szabályrendszer ( AD&D 3rd ) meg, hogy miben tér el ill. miben változott meg a 2nd óta. Addíg mondjuk nem árt tanulmányozni a szabálykönyvet.
".....örökké nem eshet...... "
3313 levél
Válasz 01.08.24. 00:00 #11
Reapest
Én meg bosszútállhatok a kalandorokon, azért mert a gépi játékmester szopatott engem!
1803 levél
Válasz 01.08.23. 21:36 #10
Demeter
Szerintem a grafika is igencsak " ott lesz ". Bár ha jobban megnézzük akkor nem teljesen ez a fontos. Hanem a játszhatóság és a tartalom. Nagyon kíváncsi leszek, hogy kiképp is fog működni ez a DM dolog a játékon belül. Végre talán kiélhetem mesélői hajlamaimat.
".....örökké nem eshet...... "
3313 levél
Válasz 01.08.23. 19:55 #9
Reapest
Számomra már a képek is elég meggyőzőek voltak. Nem az a csúcs grafika, de az amit ábrázolt az elég király volt. Ha az év játéka nem is, abban megállapodhatunk, hogy egy kitűnő darab lesz!
1803 levél
Válasz 01.08.23. 19:39 #8
Demeter
Hogy vajon melyik lesz a " legjobb " azt majd az idő eldönti, de addíg is egy kis kedvcsináló a lendő - legjobb - hoz.
http://www.extra.hu/neverwinternights/info.htm
Érdekes olvasmány és felettébb meggyőző!
".....örökké nem eshet...... "
3313 levél
Válasz 01.08.23. 01:12 #7
Reapest
Hát most így én se tudom eldönteni, hogy melyik lesz a jobb. És talán megjelenésük után sem. Ugyanis minden játékban vannak jobb és rosszabb részek, továbbá mindegyikban vannak hibák. Most a lényeg csak azon lesz, hogy ezek a hibák mennyire feltűnőek.
142 levél
Válasz 01.08.23. 01:02 #6
_AlEsI_
Hu báz szomjas lettem ahogy ezeket olvastam Igazából mostanában minden játékstilusban annyi jó game jön ki, hogy én egyikről sem tudnám eldönteni melyi ka legjobb Szal én mind3omra szavazok

Alesi
3313 levél
Válasz 01.08.23. 00:22 #5
Reapest
Miért? Jó kis időtöltés. Ameddigre rájösz, hogy semmit se ér a lapátolásod, kijönnek a sikervárományos RPG-k!
1803 levél
Válasz 01.08.22. 19:47 #4
Demeter
Sok szerencsét a " project-hez " tesó.
Majd ha bokros teendőim engedik, akkor majd besegítek.
".....örökké nem eshet...... "
3313 levél
Válasz 01.08.22. 19:23 #3
Reapest
Wazz'! Elkezdem kézzel lelapátolni a Dunát!
1803 levél
Válasz 01.08.21. 17:19 #2
Demeter
Hogy melyik lesz a " legjobb "?? Jó kérdés. Bár a Baldur's Saga már letett valamit az asztalra, szal van mit űberelni. Én most legjobban a Pool-t várom mivel lassan már itt kell, hogy legyen, és ha a hinni lehet mind a screenek-nek mind a szabályrendszernek illetve a magának az egész játéknak, akkor a Baldur's nem sokáig ücsörög képzeletbeli trónján.
Viszont amire még kőkeményen odakell, hogy figyeljünk az a Wizardy 8 lesz! Direkt nem a Never-t mondtam mivel az még igencsak a jövő zenéje bár az már most biztos hogyha végre valahára napvilágot lát, akkor igencsak át kell értékelnünk az rpg-k ről alkotott véleményünk. Mert úgyérzem ( az előzetes stuff-ok ) alapján, hogy valami elképesztő game van kilátásban. De addíg még sajna igencsak sok víz fog lefolyni a dunán.....
".....örökké nem eshet...... "
486 levél
Válasz 01.08.21. 01:20 #1
Bercee
Badurls Gate2, Pool of Radience, Neverwinter Nights.Melyik lesz a legjobb?Én csak most csatlakoztam az RPG világba , dio2 kiséretében.De nagyon kezdenek tetszeni, főleg a NeverWinter Nights.Az előzetesek alapján.
Ha kilépek a sötétből,és meglátod a szemem,annyit mondassz nekem:kegyelem!De sohasem!

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.