Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Tokió 2020 - nyári olimpia

33127 levél
Válasz 21.04.06. 11:53 #6
szbszig
Az észak-koreai sportolók nem indulnak az olimpián

Számomra minden ilyen visszalépés vagy kizárás az indoktól és a körülményektől függetlenül rendkívül szomorú volt mindig. Nagyon remélem, hogy nem lesz belőle több.

Meg persze azt is, hogy a vírus legalább a versenyek kimenetelét nem befolyásolja majd jelentősen. Csapatsportágaknál ez még nagyjából reális várakozás is szerintem, egyéni sportágaknál viszont nehezen tudom elképzelni, hogy ne legyen majd olyan, hogy valaki azért nem indulhat egy számban, mert éppen fertőzött.

Azon viszont már túllendültem, hogy külföldi nézők nem lesznek a versenyeken, ezt ugye már korábban bejelentették. Sőt, simán elképzelhető, hogy nézők sem lesznek egyáltalán, és zárt kapus lesz minden esemény a jelenlegi fertőzöttségi adatokat, az oltási programok előrehaladását, valamint a különböző vírusmutánsok számát figyelembe véve.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
33127 levél
Válasz 20.07.24. 13:00 #5
szbszig
Most kezdődne a megnyitó, ha lenne idén olimpia.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
17193 levél
Válasz 20.03.25. 16:47 #4
ufodani
mindennel egyetértek
viszont
Ez nem kimondottan vall megfontolt döntésre, mint ahogy az sem, hogy pótidőpontot és -forgatókönyvet sem jelöltek ki egyelőre, most minden lóg a levegőben.
jelen helyzetben te sem tudnál, mert a mondatod vége.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
33127 levél
Válasz 20.03.25. 16:36 #3
szbszig
Személy szerint nem örülök neki, mert mint ahogy a helyzetjelentés topikban is leírtam, az egész nyaramat eköré terveztem, szabadságot is direkt úgy akartam kivenni, hogy az olimpia heteire, és majd azt fogom nézni közben egész nap (illetve éjszaka).

Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy nagyon nehéz ilyen helyzetben jó döntést hozni. Sőt, jó döntést nem is igazán lehet, inkább csak a rosszak közül lehet válogatni és a legkevésbé rosszat kiválasztani. Az biztos, hogy a sportolók egy részével szemben a megoldás igazságtalan lesz. Nyilván mindenki úgy készült, hogy most lesz, nemsokára a verseny, így hosszú hónapok, vagy akár évek kemény munkája és a beleölt pénz (edzőtáborok költsége stb.) megy sokaknál a kukába, hiszen innentől lehet újrakezdeni a formaidőzítést jövő nyárra (már ha akkor lesz egyáltalán a verseny, mert még ez sem biztos). Egy év múlva mindenki egy évvel idősebb lesz, ami a fiatalabb versenyzőknél lehet akár előny, de az idősebbeknél biztosan hátrány. Másrészt viszont be kell látni, hogy az idei rendezés lehetősége kezdett egyre irreálisabbá válni, még akkor is, ha bízunk benne, hogy júliusig levonul a vírus teljesen. Sportolók tömegei vannak jelenleg is ilyen-olyan karanténban, akik így nem tudják folytatni a felkészülést, és várhatóan nem tudnák elérni a csúcsformájukat júliusig. Emellett rengeteg sportágban a kvalifikáció is elakadt, a rendelkezésre álló helyek kb. 40 %-a még betöltésre vár. Azok, akik ezekre pályáznak, teljes bizonytalanságban vannak jelenleg, ami szintén lehetetlenné teszi a normális felkészülést.

A fentiektől függetlenül viszont az olimpia elhalasztásának a módja, maga a döntés és a bejelentés körülményei számomra nagyon nem tetszettek. Egyrészt az, ahogy az utóbbi időben elindult a nyomásgyakorlás az egyes sportági szövetségek, illetve a nemzeti tagszövetségek részéről. Ez a hétvégén már nyilvános zsarolásba csapott át konkrétan, amikor előbb Kanada, majd Ausztrália jelentette be, hogy nem vesznek részt az olimpián, ha az az eredeti időpontban kerül megrendezésre, miközben más, befolyásos országok is hasonló lépéseket fontolgattak, illetve erre utaló nyilatkozatokat tettek. Másrészt az, ahogy a NOB gyáva nyúl módjára meghátrált: hétfőn még azt közölték, hogy kell négy hét, amíg mindenre kiterjedően megvizsgálják egy esetleges halasztás lehetőségét és következményeit; aztán kedden sebtében bejelentették a halasztást... Ez nem kimondottan vall megfontolt döntésre, mint ahogy az sem, hogy pótidőpontot és -forgatókönyvet sem jelöltek ki egyelőre, úgyhogy most minden lóg a levegőben.

Szóval összefoglalva: személy szerint nagyon nem örülök neki, de belátom, hogy a halasztás volt a legracionálisabb döntés a jelenlegi helyzetben, viszont a döntés formája, módja az nagyon nem tetszik.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
17193 levél
Válasz 20.03.24. 20:39 #2
ufodani
Papírforma, menekülés a leendő bojkott elől. De nyilván ez az észszerű döntés.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
33127 levél
Válasz 20.03.24. 17:35 #1
szbszig
Majd 2021-ben...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.