Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» MSI GL65 Leopard 10SEK laptopteszt – A tökéletes balansz? [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: MSI GL65 Leopard 10SEK laptopteszt – A tökéletes balansz?
Az MSI is megvillantotta az új Intel és NVIDIA chipekkel szerelt gépét.

1462 levél
Válasz 20.05.15. 11:12 #2
Sityi
Érdekelne, milyen tényekre alapozod a kijelentéseid.
Az asztali géped miért is nem sütő? A maghőmérséklet például az én asztali gépemben is 80-85 fok (igaz, némi tuning miatt is). Szerintem többet számít az, hogy a használt felületek (billentyűzet, tapipad, USB portok) környéke ne forrósodjon fel, hogy használható maradjon - az pedig, hogy milyen levegő jön ki a ketyeréből, kit érdekel úgy igazából?
Hangos? Gépe válogatja, volt már nálam meglepően csendes gamer laptop is. Tökéletes csendben persze nem lesz - de egy vízhűtéses PC sem az, mert a radiátort is hűteni kell. Ventilátorokkal.
Szemetet gyártanak? Elég jól pörög a gamer noteszek piaca, nem véletlen, hogy sok márka széles modellpalettát tart. Igény tehát van rá, ergo nehezen értelmezhető a "szemét" mivolta... A matek és fizika hogy is jön ide? Ja, hogy az Intel által bekummantott 5 GHz-es turbó órajelet nem hozza (csak hogy erről a konkrét i7-10750H-ról beszéljünk)? El kell keserítselek: az soha nem volt garantált. Soha. Erősen sokváltozós függvény, hogy elérhető-e adott körülmények között ez a sebesség - az Intel csak annyit ígér, hogy adott körülmények között erre a sebességre képes a CPU magától. Az alapórajele ennek a konkrét procinak 2,6 GHz. Ezt túlteljesítette a teszt során, hiszen terhelés alatt 3,5 GHz alatt nem láttam - ez önmagában 900 Hz plusz a névleges teljesítményen túl...
És ezek után kíváncsi lennék a részletekre, miért is műszaki katasztrófa ez így. Nem kötekedésből. Tényleg. Ha már ilyen markáns a véleményed.
40 levél
Válasz 20.05.15. 04:08 #1
BAlam
Ezek inkabb hangos sutok mint gamer laptopok. Muszakilag katasztrofa a mai laptop kinalat es tervezes.

A marketing fonok utasitasai alapjan gyartjak tomegesen a szemetet, mert tudjak az idiotak kulso design, markanev alapjan dontenek vasarlasrol fogalmuk sincs a matekrol vagy a fizikarol.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.