Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» Horrorjátékok

11287 levél
Válasz 14.03.16. 20:23 #30
VodevilX
7 ways next-gen can rebuild horror gaming
Az ai... a legfontosabb!!! És a legesélytelenebb...
Grafikailag már vagyunk azon a szinten valóban, hogy a hangulatot teljes mellszélességgel képes legyen megalapozni. Képzeljétek csak el a System Shock 2-t akár a rokona, a Bioshock grafikájával, hogy ne is a legújabbat mondjam...

És akkor ott a The Evil Within! Ahogy néztem a múltkori megjelenési dátumhoz mellékelt 12 perces videót, nagyon nagyon meggyőző volt!!! Nyilvánvalóan a sztori is tartogat meglepetéseket, de ott van pl a játékelemként megjelenő súlyos sérülés a lábon (még ha nem is végleges, nyilván mégis csak egy játék) de jó volt látni, hogy nem félperces problémaként jelent meg a játékban!
Apukám há te most nem engem vissza maga..ön...
3760 levél
Válasz 12.02.26. 12:13 #29
gregmerch
Egyik kedvenc műfajom a túlélő horror játékok műfaja, már amióta az Alone in the Dark első részét megpillantottam. Az egyik kedvenc sorozatom a Resident Evil, annak is a régebbi részei (a klasszikus triklógia, abból is leginkább az első rész, főleg a felújított változata). Azért írok most erről, mert a sorozat végre egy igazi kiegészítést kapott az első epizódok legjobb hagyományainak nyomdokain. Ez pedig nem más, mint a 3DS exkluzív RE: Revelations. Kézi masina ide vagy oda, ez egy ízig-vérig autentikus RE epizód! Akinek módja van rá, az próbálja ki! Nem fogja megbánni!
"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/
12750 levél
Válasz 03.02.17. 10:45 #28
okoska3000
Nem örülök, mert a legpocsékabb játék lett a DC2, amit valaha is készítettek

Hogy csinálhattak ilyen vackot a Resident készítői, érthetetlen... Említésre sem méltó...

Viszont a Silent Hill 2 nagyon tuti lett...
497 levél
Válasz 03.02.12. 20:35 #27
kertesz
Valóban, itt-ott erősen be lehet pisilni tőle. Bár sajátos akció-kaland elegy.
PC/PS2/XBOX
1440 levél
Válasz 03.02.12. 20:33 #26
Tomsess
Azért az Alone in the Dark sorozat se kutya.Este nem olyan jó játszani vele.Az eggyes még nem is annyira (de eléggé) a kettes már no,de a hármas.Az király.A négyes nekem nem tetszik.Már nem igazi kalndjáték.
497 levél
Válasz 03.02.12. 20:24 #25
kertesz
Helló, Vándor!
Na Öcsibogyó, ezt kapd ki!

2., Temető (Graveyard):

Beszélj Hamilton Killian-nel, majd a párbeszédet követően menj jobbra – lefelé – a temetőbe.
Ahogy beérsz, visza nem jöhetsz, tehát a kivezető út a kerítésen belül keresendő.
Ahogy beérsz, pár lépést követően találsz szembe és jobbra, balra három síremléket, viszont jelenleg egyikbe sem tudsz belépni. Viszont azonnal rád rontanak kis vörös, törpe méretű zombik. Később csontvázak is – ez utóbbiak a lövéseket követően, kis idő múltán újra összeállnak és életre kelnek -. Menj a középső síremlékhez, de ügyelj a két oldalán lévő kőszobrokra, megelevenednek. A lövéseidet követően, azonban többé sosem.
Elsőként járd alaposan körbe a temetőt, minden lelőtt ki vörös, törpe zombit vizsgálj meg, közülük háromnál megtalálod a bejáratnál lévő három síremlék kulcsát/key. Megtalálhatod Killian egyik emberének holttestét, vizsgáld meg, de nincs nála semmi. Ha visszamész, a kulcsokkal kinyithatod mindhármat, de a jobb és bal oldaliban bent még nem tudsz semmit tenni. Csak egy-egy keresztet látsz s egy-egy rajzolatot a földön. Pontosabban csak a jobb oldaliban, mert a bal oldali elég sötét. Ezért menj ki – ha szemközt állsz – a bal oldalához, és mássz fel a borostyán indáin. Fent, a síremlék hátulján is látsz egy felfutó borostyánt, ezt lökd le – takarja az ablakot -. Menj le, s mindjárt láthatod, hogy beszűrődik a fény a kis hátsó nyíláson. Valami azonban – mindkét síremléknél - hiányzik a továbblépéshez. A harmadik kulccsal a középső síremlékbe juthatsz be. Ennek a bejárata mögött egy sajátos őrt találsz, valamiféle mágikus szimbólum. Told el a szarkofág fedelét. Menj le a lépcsőn. Elég sötét van. Találsz középütt oszlopokat, melyek egy-egy keresztfélét mintáznak, de csak a keresztek egy-egy részét. Láthatod az ablak helyét, de fény nem vetítődik szét a teremben. S a túloldalon egy kereszt rajzot a falon – olyat, melyet „dicsfény” vesz körül. Ha (balról jobbra) az első, és a harmadik oszlopot a fény útjába tolod – miközben az árnyékuk ugyanazt a mintát vetíti a falra, mint az ottani rajzolat – több fény lesz a sírboltban. Ha figyelmesen körbejárod a falakat, találsz három kőtáblát, ezek mintha kimozdíthatók lennének, vagy valami van mögöttük. A falon lévő kereszt motívumtól balra egy kar – később még szerepe lesz -, s attól kissé balra az első felirat: Inscription. A három kőtáblától jobbra egy második feliratot is találsz: „Another inscription”. Itt egy hosszabb szöveget olvashatsz el, három elemről, a vízről(water), a tűzről(fire), és a levegőről(air). Ha körutad során megtaláltad Killian parkőrjének a holttestét, konstatálhatod, hogy kulcs nincs nála.
Több olyan sírt találsz – ugrálhatsz rajtuk, tehát a magasabb építésűekre is fel tudsz jutni!! – melyről a rajta lévő keresztet leveheted. De ezek közül csupán kettőre van szükséged. Ezek: egy normál kereszt és egy Ankh (egyiptomi) motívumú kereszt. Az Ankh keresztet a jobb oldali sírbolttól (ha szembe állsz a lépcsőjével) jobbra találod, szinte mellette. Míg a normál keresztet a temető bejáratától jobbra, az első síron. (Erre a túloldalról tudsz felugrálni.)
Ha meg van az Ankh kereszt, vidd a jobb szélső sírboltba, és tedd az ott található kereszt tetejére. A normál kereszt helye a bal oldali sírboltban lévő kereszt tetején van.
Ekkor a rövid filmbejátszásban kiemelkedik a földből a temető közepén látható három kőlap. Ezek valójában egy-egy panelek, melyekre a középső sírboltban lévő, még rejtett szimbólumokat kell elhelyezned.
Menj be a középső sírboltba, húzd meg a kart. Kinyílik mind három fali kabin és megláthatod a három szimbólumot, balról jobbra a levegőt, tüzet és a vizet. Ezeket egy kecskefejhez hasonló tartóban rögzítették. Tartóval együtt tudod csak vinni.
Először a tüzet vedd fel és vidd ki, tedd a középső tartóba. Ezután menj vissza a jobb szélső vízért és tedd kint a helyére – felirat jelzi – (a bal oldali tartóba). Ekkor a tűz eltűnik és visszakerül a sírboltban a helyére. Amikor visszaindulsz egy rövid, figyelmeztető filmbejátszást láthatsz. Ne törődj vele! Menj vissza, hozd ki a levegőt és tedd a jobb szélére. Ezután a tüzért menj be és hozd vissza, középre. (Minden egyes lépés előtt tárolj, mert ha valamit nem megfelelően csinálsz, egyrészt nem engedi a szimbólumot betenni a helyére, hanem leteszi az oszlop elé, s egy pillanat múlva felrobban, természetesen téged millió darabra tépve!!) Ezáltal teljessé vált a szimbólumok rituáléja. A filmbejátszásban láthatod, ahogy feloldódik a fekete mágia varázsereje és elpusztul a sírbolt őrzője.
Most már kijöhetsz a temetőből, ugyanazon az úton, ahol bementél.
Kint fordulj jobbra és menj az épülethez. Killian már vár rád. Kérdőre vonod, hogy mi ez a fekete mágia játék…
A filmbejátszásban láthatod, mi történik veled…

PC/PS2/XBOX
497 levél
Válasz 03.02.12. 10:08 #24
kertesz
Ha este küldesz egy figyelmezetető e-mail-t, akkor segítek.
PC/PS2/XBOX
3121 levél
Válasz 03.02.09. 02:39 #23
@Slider@
Örüljél!A DC2-t kiadták PC-re.

A Thingel kapcsolatban ha megnézed a filmet másként látod át a játékot.
64 levél
Válasz 03.02.07. 13:29 #22
Vándor.
Én két játékot nyomok mostanában . Az egyik a Neverwinter Nights , a másik ( ami idekapcsolódik ) a Nocturne !!!!

Nocturne-ről van egy kérdésem ! Valaki a 4 actról az első pályát írja le mit kel csinálni !

Megvannak a kulcsok , kinyítottam a kriptákat , majd helyére toltam az egyik kriptában a kereszteket , és meghúztam a kart . És most ????
Van ki vándor s hazatér
207 levél
Válasz 03.02.07. 13:22 #21
bálesz
Resident Evil3 tetszett, végig is nyomtam, a Thing viszont nem. (pedig láttam a filmet.)
Az Undying-nak csak a demo-jával játszottam anno, az bejött, a full játék valahogy sosem jutott el hozzám.
"Life is a Waterfall..."- System of a Down ("Aerials")
12750 levél
Válasz 03.02.07. 12:17 #20
okoska3000
A Thing nem is horror játék, hanem csapatmenedzselős kalandra sikeredett...

Az Undying pedíg egy rendkívül jó sztorira épülő, jól megszerkesztett izgalmas játék...

Csítelve meg jó, hogy nem tetszik, csítelve minden játék szar, hisz oda a játékélmény...
9 levél
Válasz 03.02.07. 10:08 #19
albundy
A thing-el kapcs. nézd meg a filmet (ultrayook a hangok és a zene)és aztán játszál.
9 levél
Válasz 03.02.07. 10:06 #18
albundy
Peeter neked aztán nem semmi izlésed van,
az undying szerintem szar még cheatelve sem volt kedvem végignyomni .512mb rammal is baromi sokat tölt hihetetlen szarok a fegyverk szóval gagyi az egész.
497 levél
Válasz 03.02.06. 13:10 #17
kertesz
Nagyon jó a Thing, a PostMortem, a Blair Witch mindhárom része, a Nocturne, a Dracula is.
PC/PS2/XBOX
20377 levél
Válasz 03.02.01. 00:42 #16
Z-Master
Call of Cthulhu (No comment)

5697 levél
Válasz 03.01.31. 21:27 #15
Peeter
Eddig még csak 2 horror(?) játékpot próbáltam:Thing,Undying.
A Thinget mertem játszani,de játszottam végig,mertz nem valami jó.Szar az irányítás,meg ilyen dolgok.Az amúgy se túl félelmetes.
Most pedig az Undyingot nyomom(?).
De erre mit mondjak?:azt hittem össsze szarom magam(komoly)azok a hangok a hátad mögül,sikolyok brhh....Nagyon félelmetes.A ki ujjam amit mondjuk a UT2k3-nál rezzenéstelenül a shiften tartok,itt iszonyatosan reszketve tartottam rajta.Hirtelen mikor elő bukkant egy monszta úgy megijedtem,hogy azt se tudtam mit csináljak:először elkezdtem lövöldözni össze-vissza,majd Esc.És lenyugodtam.
Szóval ez nekem qrva félelmetes.Én legalábbis halálkomolyan összeszartam magam.Pedig még csak nagyon az elején járok....
I don't want you back!!!
12750 levél
Válasz 02.06.05. 11:00 #14
okoska3000
Egyetértek veled

Dean R. Koontz: Rossz hely, az kircsi
49 levél
Válasz 02.06.04. 18:51 #13
yomikomu
Horrorjátékok közül szerintem az Undying és az Alone4 (no meg a RE2) a májer...bár inkább horror könyveket forgatok, mint horror játékokat.
Ph'nglui mglw nafh Cthulhu R'lyeh wgah' nagl fhtagn.
244 levél
Válasz 02.06.03. 22:35 #12
PHANTOM
Magellan:Honnan van az infód?
Nagyon szupi lenne ha kiadnák a Silent Hill2-t.
Az egyet végignyomtam és az nagyon állat volt.
Trance forever!
3553 levél
Válasz 02.06.03. 22:15 #11
The Lord
Hát, hogy ezek miért túlélőhorrorok én nem tudom... Igaz RE2-vel nem nyomultam, de képeket láttam belőle. Inkább így határoznám meg az alábbi két programot: firstpersonshooter-horror elemekkel. Igazi túlélőhorror a Blair Witch1 és az Alone in the Dark 1. Na jó talán a Nocturne is
"Félelmetes amúgy, hogy tőled állandóan csak elégedetlenkedő levelek jönnek..." A köbön!
12750 levél
Válasz 02.06.03. 11:11 #10
okoska3000
Ez az, adjanak ki sok horrort PC-re, mert horror hiányom van, hol van az a jó Resident Evil 2 feeling...

Az Undying is csúcs volt...

Szal nyomják csak a túlélő horrort...

Meg kiadhatnék a Dino Crisis 2 -tőt is PC-re...
3553 levél
Válasz 02.06.02. 17:51 #9
The Lord
A Curse: The Eye of Isis-ről hallotatok már? Az is egy túlélőhorror lesz és tudtommal pc-re is megjelenik. Adok egy linket, itt ni:

http://www.cursegame.com/curse.html
"Félelmetes amúgy, hogy tőled állandóan csak elégedetlenkedő levelek jönnek..." A köbön!
1133 levél
Válasz 02.06.02. 16:36 #8
Joe
Ja! Az is olyan Resident Evil szerű lesz, nem?
Na, túl jutottam a Nocturne-ban az első nagy részen...most vagyok Texasban. Király a játék!
Morning will come. Just pray you're there to see it.
20377 levél
Válasz 02.06.01. 21:07 #7
Z-Master
Nagyon jónak fog tünni a "The Thing" is.
1133 levél
Válasz 02.06.01. 21:03 #6
Joe
Tom, de nem volt erőm végigkeresni a témákat, és átnézni azokat...pedig az erő velem volt
Majd én is beszerzem a BW 1-et. A demójával játszottam, egyedül, sötétben...áááá kiráz a hideg, vazze...az rohadt parás! Komolyan attól megőrülsz...
Várom már a Call of Cthulhu-t, de fpgadok, hogy elszarják. Nem lesz Lovecraftos...Lovecraft a legjobb!
Morning will come. Just pray you're there to see it.
811 levél
Válasz 02.05.30. 19:47 #5
Magellan
Örüjjetek, Konami apo kiadja PC-re a Silent Hill 2-t.
Nintendo - Nintendo - Nintendo - Nintendo - Nint...
811 levél
Válasz 02.05.30. 19:47 #4
Magellan
Örüjjetek, onami apo kiadja PC-re a Silent Hill 2-t.
Nintendo - Nintendo - Nintendo - Nintendo - Nint...
3553 levél
Válasz 02.05.30. 19:37 #3
The Lord
Ezer ilyen téma volt már... Ha nem tudod h volt-e már ilyen akkor használd a témakeresőt. Vagy esetleg megmutassam?

Számomra eddig a Blair Witch 1 a best...
"Félelmetes amúgy, hogy tőled állandóan csak elégedetlenkedő levelek jönnek..." A köbön!
811 levél
Válasz 02.05.30. 18:49 #2
Magellan
Igazából a jó horror gamek szerintem PS2-re jönnek ki és nem PC-re. Én nem igazán szeretem a stílust de ez most8. A Silent Hill trilogia, Fatal Frame, kb. 5 Resident Evil stb. Szal jók vannak.
Nintendo - Nintendo - Nintendo - Nintendo - Nint...
1133 levél
Válasz 02.05.30. 18:18 #1
Joe
Ez itt a horror-játékok topicja. Nemtom volt-e már ilyen, de tom hogy volt legfélelmetesebb játék, meg ilyenek. De itt a játékokat kéne kibeszélni.
Volt a Resident Evil sorozat, amiből a 2-t ismerem, és király!
Mindenki hallott, látta, vagy játszott a Blair Witch trilógiával, abból nekem megvan a 3. és király! Meg akarom szerválni az 1.-et és a 2.-őt.
És ismeri valaki a Nocturne-t?
Most jáccom vele, sztem "nagyon ott van"
Ismer vki még vmi más, kir. horrorgammát?
Ja, az Undying. Egyik kedvenc gamém. Kár hogy nem készült hozzá kiegészítés vagy folytatás...hogy miért nem...arról már nagyon sokat beszéltünk...
Morning will come. Just pray you're there to see it.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.