Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mobil

Nokia 5800 XpressMusic

Londonban mutatták be a finn cég új készülékét.

2008.10.06. 08:59 | szerző: Retee | kategória: Mobil

A Nokia Londonban bemutatta az új 5800 XpressMusic-et. Az új zenei mobileszköz innovatív funkciókat hoz a tömegpiacra. A Nokia koncepciójának megfelelően, hogy a lehető legjobb és legteljesebb zenei élményt nyújtsa, az 5800 XpressMusic az első készülékek egyike, ami támogatja a Comes With Musicet, amely egyéves korlátlan hozzáférést biztosít a teljes Nokia Music Store gyűjteményhez. Az érintőképernyő-technológiát kihasználva, az 5800 XpressMusic bemutatja a multimédia menüsávot, egy praktikus legördülő listát, ami közvetlen elérést nyújt a zenéhez és szórakozáshoz, beleértve kedvenc zeneszámainkat, videóinkat és fotóinkat. A multimédia menüsáv közvetlen kapcsolatot kínál továbbá az internethez és az online megosztáshoz. Mivel a készülék támogatja a Flash tartalmakat, a felhasználók a teljes weben szörfölhetnek, nem csupán egyes részein. Mindemellett, az 5800 XpressMusic olyan elengedhetetlen zenei összetevőket kínál, mint a grafikus hangszínszabályozó, a több mint 6000 zeneszám tárolására alkalmas 8 GB memória, minden főbb digitális zeneformátum támogatása és a 3,5 mm-es jack-dugó. A beépített surround hangzású sztereó hangszórók az iparág legerőteljesebb hangzását adják.
Az innovatív névjegyzék menüsáv lehetővé teszi, hogy a felhasználók kiemeljenek négy kedvenc névjegyet a kezdőképernyőjükön, és egyetlen érintéssel nyomon követhessék a legfrissebb üzeneteik, emailjeik, telefonhívásaik, fotóik és blogfrissítéseik digitális előzményeit. A mobil felvonultat továbbá egy 3,2 megapixeles, Carl Zeiss lencsével ellátott kamerát, és – egyetlen érintéssel – a képeket vagy videókat megoszthatjuk kedvenc online közösségünkben, a Share on Ovin, a Flickr-en vagy a Facebookon. A zenei lejátszólisták dalcímeit Bluetooth-on, MMS-ben vagy online is megoszthatjuk. Az 5800 XpressMusic készülék 60 nyelvet támogat világszerte, ami a világ lakosságának közel 90 százalékát lefedi. Mivel az emberek a világ különböző pontjain más és más módon használják telefonjaikat, a Nokia 5800 XpressMusic beviteli módozatok nagy választékát kínálja, úgy mint virtuális alfanumerikus és virtuális számítógépes stílusú QWERTY billentyűzetet, tollat – és a zenebolondoknak egy plektront. Az 5800 XpressMusic világszerte kapható lesz 2008 negyedik negyedévétől, megközelítőleg 279 eurós nettó kiskereskedelmi áron. ■

előző
következő
Nokia 5800 XpressMusic
Nokia 5800 XpressMusicNokia 5800 XpressMusicNokia 5800 XpressMusicNokia 5800 XpressMusic

hozzászólások (74)

McCl@ne
McCl@ne 2008.10.09. 03:46
Amúgy tényleg no offense pada, de most ez lesz, amíg nem veszel új telefont? Teljesen mindegy, hogy mit tesznek le eléd, az egy kalap szar lesz az iPhone-hoz képest? Nem Te mondtad, hogy ezek már nem telefonok? Akkor miért ne lehetne "bumszli", ill. vaskosabb, mint az iPhone? Hiszen jóval többet is tud annál, persze azon túl, hogy mindent, amit az is.
Oké, hogy Te jobban szereted nyomkodni a képernyőt, de én pl. a FIZIKAI billentyűzete miatt figyeltem fel rá. Gondolom nem azért tették rá, hogy lejárassák a tulajokat az iPhonegazdák előtt ;)
padavan
padavan 2008.10.09. 07:57
Hát nem tudom, eleve már a menürendszere sem bejövős nekem. Kilenc kis ablakocska, a következőben mi lesz, tíz kicsit indián? :-D

Na jó, nem bosszantalak. Nézd, én azért vettem azt amit, mert úgy éreztem, hogy a személyiségemhez ez illik a leginkább - a totális testre szabhatóság ebben csak megerősített - és az általatok oly nagyon hiányolt fukciók számomra nagyjából semmmit nem jelentenek, nem érzem a hiányukat.

Azt pedig ki merem jelenteni, hogy az interface jelenleg az Apple termékében a legmodernebb és leggyorsabb, ezt nehéz lesz überelni.

Az persze világos, hogy szolgáltatásban már az i900 is megveri az iPhone-t - annak, aki kihasználja azokat. Lehet, hogy ez a Xperia is többet tud. Sőt, ahogy elnézem, biztosan.

De számomra van valami az iPhoneban, amiben nekem verhetetlen, a roppant gyorsaság, a könnyű kezelhetőség, az egyedisége - miután testre szabtad persze -, a hallatlan praktikuma, ahogyan ez a készülék a kezed alá adja magát.

Nekem az i900 és az Xperia is túl merev, konzervatív, számomra nem ad semmit, nem sugároz semmit, nem érzem azt, hogy ez valami innovatív dolog lenne.

Ettől persze még nem az iPhone a világ legjobb telefonja, de számomra mindeddig a legmegfelelőbb.
Eric
Eric 2008.10.09. 19:44
Közben megjött az i900 az üzleteinkbe.
McCl@ne
McCl@ne 2008.10.09. 19:47
Xperia X1-ről nem tudsz valamit?
Eric
Eric 2008.10.09. 19:48
Arról még nincs infóm sajnos.

Az i900-hoz viszont iGO 8-ast mellékeltek az 1GB-os memóriakártyán.
ajánlott olvasnivaló