Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

Új IXUS modellek a Canon tavaszi választékában

Négy új elegáns digitális fényképezőgép érkezik hamarosan.

2009.03.03. 10:47 | szerző: Dino | kategória: Hardver

A Canon digitális fényképezőgépeinek Digital IXUS szériájának egyik ismertetőjele mindig is az exkluzív design volt, melyet a tervezők természetesen rengeteg hasznos funkcióval is párosítottak. A gépek népszerűségének köszönhetően a Canon tavaszi újdonságai között négy új IXUS modell található.
A Digital IXUS 100 IS egy 12,1 megapixeles, míg a Digital IXUS 95 IS egy 10 megapixeles fényképezőgép, melyek a DIGIC 4 képfeldolgozó processzornak köszönhetően számos kényelmi funkcióval rendelkeznek. Ezek között megtalálható az új, ún. Smart Auto mód, mely az eddigi teljes automata mód továbbfejlesztése: a gép a Canon témaelemzési megoldásával választja ki a fényképhez legalkalmasabbnak ítélt beállításokat a 18 felvételi mód közül. Az i-Contrast technológia a sötét részek világosságát növeli, miközben vigyáz arra is, hogy nehogy kiégjenek a világosak. Az arcérzékelő funkció az IXUS 100 IS-ben egyúttal a pislogást is figyeli, nehogy rossz portréfelvétel készüljön. Az önkioldó funkció is képes az arcfelismerést alkalmazni: a gép megvárja, míg plusz egy arc bekerül a keresőbe, és ezt követően készíti el a fotót.
Mindkét gépben 3-szoros optikai zoom van, a névben szereplő IS jelölésnek megfelelően optikai képstabilizátorral. Hátoldalukon 2,5 hüvelyk (6,35 cm) átlójú LCD kijelző található, de átnézeti kereső is került rájuk. Az IXUS 85 IS-t felváltó IXUS 100 IS rozsdamentes acél háza mindössze 18,4 mm vastag, és ezüst, fekete, arany vagy vörös színekben választható, míg az IXUS 80 IS utódjaként érkező IXUS 95 IS ezüst és szürke mellett kék és rózsaszínű verzióban lesz kapható. A Digital IXUS 100 IS egyúttal 1280*720-as felbontású HD videók felvételére is alkalmas, másodpercenként 30 képet rögzítve. Ezt akár közvetlenül is lejátszhatjuk HD Ready tévénken a HDMI kimenetnek köszönhetően.
Két további 12,1 megapixeles IXUS gép is érkezik tavasszal, 1280*720-as HD videó rögzítési képességgel, HDMI csatlakozással. A 970 IS modell utódja a Digital IXUS 110 IS, mely nagylátószögű objektívvel rendelkezik, 28-112 mm-nek megfelelő gyújtótávolsággal (azaz négyszeres optikai zoommal). 2,8 collos átlójú LCD kijelzője 16:9-es képarányú, mellyel elsősorban azokra gondoltak, akik filmezni szeretnek digitális fényképezőgépükkel. Az IXUS 990 IS 5-szörös átfogású optikai zoomobjektívet kapott, hátoldalán pedig 3 hüvelykes, normál oldalarányú LCD található. Mindkét gép optikai képstabilizátort is tartalmaz, a képeket pedig a DIGIC 4 processzor dolgozza fel, a fentebb már részletezett funkciókat is biztosítva. ■

előző
következő
Új IXUS modellek a Canon tavaszi választékában
Új IXUS modellek a Canon tavaszi választékábanÚj IXUS modellek a Canon tavaszi választékábanÚj IXUS modellek a Canon tavaszi választékábanÚj IXUS modellek a Canon tavaszi választékábanÚj IXUS modellek a Canon tavaszi választékábanÚj IXUS modellek a Canon tavaszi választékábanÚj IXUS modellek a Canon tavaszi választékábanÚj IXUS modellek a Canon tavaszi választékábanÚj IXUS modellek a Canon tavaszi választékábanÚj IXUS modellek a Canon tavaszi választékábanÚj IXUS modellek a Canon tavaszi választékábanÚj IXUS modellek a Canon tavaszi választékában

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló