Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Mafia 2 - nem lesz többféle befejezés

Bár négy különböző befejezést készítettek el a fejlesztők, végül csak egy maradhatott.

2010.06.30. 12:07 | szerző: Retee | kategória: Játék

Ha minden igaz, akkor idén végre kézhez kapjuk az évek óta várt Mafia folytatást, melyen már jó ideje dolgoznak a fejlesztők. Egy mostani interjúban pedig érdekes részletet osztott meg a nagyérdeművel az egyik menedzser, Denby Grace. Grace elmondta, hogy elsőre négy különböző befejezést készítettek el a sztori lezárásához, ezzel pedig nyilván azt szerették volna elérni, hogy a játékosok kevésbé érezzék lineárisnak a történetet. A teszteken azonban hamar kitűnt, hogy a négyből mindössze egy lezárás az, amire Grace szerint ráillik az "epikus" jelző, míg a maradék háromnál inkább mindenki húzogatta a száját. S mivel arra jutottak, hogy úgyis mindenki ezt a befejezést akarja látni, úgy döntöttek, hogy a másik hármat egyszerűen kivágják a játékból, és inkább vállalják, hogy csak egyféleképp végződhet a történet, mint hogy a játékosok panaszkodjanak a minőségre. ■

Mafia II
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Mafia II

hozzászólások (7)

Drukala
Drukala 2010.06.30. 15:12
Olyan rendes tőlük, hogy akit meg pont az érdekel és kíváncsi természetű, az csak azért se lássa. Na mindegy, a játékot attól még nagyon várom.
Razor03
Razor03 2010.06.30. 17:21
Szerintem sem gond, hogy csak egy befejezést kapunk. Az első rész is így volt drámai. Szólt valamiről, és azt úgy kellett elfogadni. A pénz szagú "happy end, jöhet a folytatás mert jönnie kell egy sikeres játéknál még a vagy 10 résznek" érzet is elmaradt.

A STALKER-nél is sok befejezés van, mégis egyik szarabb a másiknál, és nincs azaz isten hogy újra szendvedjem ezek miatt mégegyszer.
Lacko
Lacko 2010.07.01. 09:58
Nekem az szokott lenni a bajom a "többféle befejezéssel", hogy általában (tisztelet a kivételnek) az utolsó küldetésben van négyféle vég. Tehát semmi nem motivál arra, hogy az egészet végignyomjam megint (elég csak az utolsó pályát).

Ezzel ellentétben a Mafia 1 annyira jó volt, hogy rengetegszer végigtoltam az elmúlt években. Úgyhogy személy szerint én örülök, hogy csak egy, de jó befejezése lesz.
Christoph
Christoph 2010.07.01. 10:46
Én is pont erre gondoltam. Egyáltalán nem motivál, hogy csakis azért végigjátsszam a játékot, hogy az utolsó fejezet máshogy záródjék.

Amiben ötletet látok az például a Witcher-féle megoldás, ahol a történet bizonyos részei teljesen másképp alakulnak, na ott tényleg lehet motiváció, hogy megnézd a másik oldalt is.
.:[Kain]:.
.:[Kain]:. 2010.07.01. 22:56
e mellett pedig azt se felejtsük el, hogy a hasonló kaliberű játékoknak (Mafia, GTA 3-VC-SA-4) is csak egy féle befejezése volt, mégis mindegyiket tucatszámra játsza végig még a legkazuárabb kazuár player is, mert a storyba épített küldetések annyira jók (sőt, a változatos, élvezetes, filmszerű élményt nyújtó küldik adják a játék gerincét)!
a többféle endinget meg nézzük youtubról, mert valóban nem éppen érdemes mindig minden játékot többször végigtolni, sőt, még a legjobbakat sem biztos, hogy négyszer-ötször letolja valaki (pl. Bioshock 1-2), csak, mert többféle utolsó 2 percük van.
ajánlott olvasnivaló