Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Dél-Koreának nem tetszik a StarCraft II

Keleti gamer barátaink imádják a StarCraftot, csak nem a StarCraft II-t.

2010.11.13. 10:00 | szerző: Playbahnosh | kategória: Játék

Ha még valaki nem tudná, Dél-Koreában kegyetlen népszerű a StarCraft, olyannyira, hogy sokan az ország nemzeti sportjának tekintik. Több TV csatorna is kizárólag SC bajnokságokat közvetít, a fogadóirodákban SC meccsekre lehet fogadni és az országban már lassan az iskolában tanítják a Zerg rush taktikákat. Azt gondolná az ember, hogy ha egy ország ennyire rá van kattanva a StarCraftra, akkor a sokkal szebb/jobb folytatására is rá kéne harapniuk, pedig ennek éppen az ellenkezője történt. Úgy néz ki, hogy miközben őrülten sokan játszanak a StarCraftal, úgy óvakodnak a StarCraft II-től, mint a tűztől. A legfrissebb statisztikák szerint, ennyi idővel a kiadás után a játékosok mindössze 2-3%-a játszik a második résszel. Elég durva pofáraesés a Blizzard számára, akik több mint 30 millió dollárt költöttek csak a dél-koreai reklámkampányra. Egyes források szerint a bukás oka többnyire a kötelező Battle.net kapcsolatban keresendő. A StarCraft több milliót érő szórakoztatóiparrá és e-sporttá vált Dél-Koreában, ám ebből a Blizzard egy fillért sem láttott, így aztán kötelezővé tették a Battle.net használatát, ezen kívül minden hivatalos eseményt és bajnokságot csak a Blizzard engedélyezhet. Ezzel persze rengeteg játékost riasztottak el az új résztől részben azért, mert habár a koreai háztartások 90%-ában már van szélessávú internet, a játékosok közül sokan még mindig az ottani internetkávézónak megfelelő "PC bangokban" játszanak és saját szervezésű bajnokságokat rendeznek. Remélhetőleg a Blizzard tanult a (30 milliós) leckéből és a továbbiakban konstruktívabb ötletekkel állnak elő ahelyett, hogy elidegenítenek egy egész országot, ráadásul pont azt, ahol a játékuk a nemzeti sport. ■

StarCraft II: Wings of Liberty
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
StarCraft II: Wings of Liberty

hozzászólások (6)

Dark Archon
Dark Archon 2010.11.13. 14:05
"minden hivatalos eseményt és bajnokságot csak a Blizzard engedélyezhet" - bizonyára ez tette be a kaput, nem a kötelező battle.net. Nem hinném, hogy más játéknál - BC2, CS, UT - a kiadó engedélye kellene bármiféle eseményhez. Kapzsik voltak, nem jött be :)
gamator
gamator 2010.11.14. 12:22
Egy pár milliót arra is költhettek volna, hogy kiderítsék hogy a vásárlóik mit szeretnének.
.:[Kain]:.
.:[Kain]:. 2010.11.17. 09:01
én amúgy ezt valahogyan tudtam előre. az első egy évben nem lesz nagy sikere az új résznek, hiszen a mai állapotában az első nekik tökéletes, kiismerik, napi több órában gyakorolják. ezzel szemben az új valami teljesen más, egy megszokott dolog revíziója, ami még ha belülről szinte ugyan olyan is, akkor is távolságtartást vált ki a hc sc-sekből (hc sc te jó ég milyen nyelven írok én?). Azonban szerintem idővel "megérik" majd a versenyekre ez is, csak lehet, hogy megvárják a kiegészítőket, és csak aztán csapnak a lecsóba.
_Sun_
_Sun_ 2010.11.17. 10:34
Részletek
.:[Kain]:.
.:[Kain]:. 2010.11.19. 09:13
ezt is nézzétek meg, jól össze van szedve, magyarul:
klikk
ajánlott olvasnivaló