Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

EA Origin - Steam rivális érkezett?

Az EA elindította saját online disztribúciós rendszerét.

2011.06.04. 17:21 | szerző: rootshaper | kategória: Játék

Hivatalosan már el is indult az Origin névre keresztelt EA bolt, mely azonnal gyengélkedik is, de amint kész lesznek a javításokkal, már megközelítőleg 150 játékból lehet is válogatni a palettán.
De lássuk, mivel fog még szolgálni az EA új fejlesztése:
Először is ott lesznek természetesen a közösségi funkciók, melyek közt megtalálható lesz a barátlista, csevegés, profil alkotás és egyéb nyalánkságok. Természetesen mindezek kiélvezéséhez szükségünk lesz majd egy Steamhez hasonlatos kliensprogramra is. Fontos tudni, hogy az elkövetkezőkben megjelenő EA játékok nagy eséllyel követelni fogják majd az Origin rendszerét, ami azt jelenti, hogy a Bioware fejlesztése, a Star Wars: The Old Republic már biztosan ezen a rendszeren keresztül lesz elérhető. Pár hónapja még csak pletykák reppentek fel azzal kapcsolatban, hogy a TOR-nak nem lesz dobozos változata, azonban most már majdnem készpénznek is vehetjük a dolgot. A Battlefield 3 is meg fog jelenni ilyen formában online, és ráadásul hála annak, hogy az Origin telefonokra is elérhető eszköz, minijátékokkal a BF3-ban is tudunk unlockolni speciális alkatrészeket szuperkatonánkhoz. Ezzel tényleg a Steam elé ugorhatnak, ha jól sikerül felvezetniük a dolgot.
Sokkal nagyobb szabású dologra kell tehát gondolni, mint az ez előtti EA Store, ami valószínűleg meg is fog szűnni, ha elég potenciált látnak az Origin-ben. Sajnos listánk még nincs a megjelenő játékokról és az exkluzív címekről. Arról sem tudni még, hogy vajon csak a saját kiadású játékok lesznek elérhetőek a rendszerben, vagy a Steam-hez hasonlóan más kiadóktól is találhatunk majd újdonságokat.
A legfrissebb videókról, demókról és DLC-kről is itt szerezhetnek majd az EA rajongók tudomást, így valóban komoly vetélytársnak bizonyulhat a Steammel szemben az Origin. ■

hozzászólások (6)

Dark Archon
Dark Archon 2011.06.04. 20:39
Hát igen, egyszerűbb lenne, ha továbbra is a Steam-re tolnák a játékaikat, csak hát azért gondolom keményen perkálnak is. Így meg nem. Amit, ha integrálnak a játékok árába (=olcsóbbak lesznek), akkor megéri "még egy felesleges" programot tartani a gépen.
Gerry
Gerry 2011.06.04. 21:17
Kotve hiszem, hogy olsobbak lennenek attol, hogy a Valve nem szedi le a sapjat. Pontosan azt a celt szolgalna ez a rendszer, hogy az a szazalek ami igy a Valve-nel marad a Steam-os disztribuciobol, azt az EA tarthassa meg.
Kalkuttai Terez Anya nem volt tagja az EA igazgatotanacsanak, legjobb tudomasom szerint ;)
Madrac
Madrac 2011.06.04. 21:24
Es ha volt is szegeny mar halott.
Dark Archon
Dark Archon 2011.06.05. 10:01
Persze, hogy nem lesznek olcsóbban, de álmodozni lehet :-)
Breaker
Breaker 2011.06.05. 13:42
Nem értem.. Ez mukodott eddig is az EADM formajaban nem?
ajánlott olvasnivaló