Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

PlayStation Vita játékújdonságok

Összefoglaló a Sony főbb kézikonzolos játékairól.

2011.06.07. 11:10 | szerző: Dino | kategória: Konzol - Sony

A Sony E3-as sajtókonferenciáján amellett, hogy bejelentette új kézikonzoljának végső nevét, pár játékot is bemutatott az év végén érkező PS Vistán.
Elsőként az Uncharted: Golden Abyss került terítékre: impresszív grafika és nagyon hasonló látványvilág mellett a PS3-on megszokott játékmenet tárult szemünk elé az ötcolos kijelzőn. Az ugrásokat az érintőképernyő és a SIXAXIS mozgásérzékelő is segíti, de például arra is lehetőség van, hogy az érintőképernyőn jelöljük ki Drake útvonalát a sziklákon.
Ruin címmel egy hack'n'slash készül, dinamikus harctéren kombókkal operálva harcolhatunk ocsmány lények ellen. A játék különlegessége, hogy amellett, hogy a mentéseket online tárolja, akár PS3-on is folytathatjuk a játékot, ha épp nincs kéznél a PS Vita.
Az új gépre egy új ModNation Racers jön, amelynek pályatervezője maximálisan kihasználja az érintőképernyő és a touchpadek nyújtotta lehetőségeket: pofonegyszerűen lehet majd új versenypályákat tervezni, gyakorlatilag percek alatt készen lehetünk mindennel: a kijelzőn kell végighúznunk ujjunkat az útvonalhoz, ezt követően gyorsan végigfutva az útvonalon beállíthatjuk a pálya anyagát, esetleg hidat építhetünk, a hátsó touchpadek segítségével alakíthatjuk a domborzatot, majd a képernyő bökdösésével rakhatjuk le a növényzetet és egyéb tereptárgyakat. Versenyzés közben a második analóg kar segítségével tudunk látványos trükköket bemutatni.
Új részt kap a WipeOut sorozat: a futurisztikus arcade verseny következő epizódja, a WipeOut 2048 történetileg előzménye lesz az eddigieknek, legnagyobb újítása pedig az lesz, hogy PS Vita és PS3 tulajdonosok akár egymás ellen is játszhatják majd online multiplayerben.
A LittleBigPlanet is kap Vita verziót, kihasználva a kütyü extra vezérlési lehetőségeit. Új multiplayer módok, egyedi irányítás és sok-sok más újdonság érkezik a remek platformjátékban.
Végül kiemelték még a Street Fighter X Tekken verekedős játékot, amelyben az inFamous főhőse, Cole is szerepet kap. Az alábbi videóban néhány további PS Vita játékba is bepillanthatunk. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló