Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

E3 2011

Bemutatták a Wii U-t

A Wii 2 immár grafikai teljesítményben is méltó versenytársa lesz a PC/Playstation 3/Xbox 360 vonalnak.

2011.06.07. 20:42 | szerző: Retee | kategória: E3 2011

Ahogy azt a Nintendo megígérte, a mai E3-as sajtókonferencián immár hivatalosan is bemutatták a Wii utódját, amely azonban nem a 2-es sorszámot, hanem a Wii U nevet viseli. Az új konzol pedig alapvető változásokat hozhat a piacra, mivel grafikailag immár felnőtt a nagy vetélytársakhoz, ennek köszönhetően pedig több nagy nevet is bejelentettek hozzá.
Darksiders 2, Arkham City, Assassin's Creed, Tekken, Ghost Recon Online, Dirt, Metro Last Light - és ez csak néhány az elsőre bejelentett felhozatalból.
De ne feledkezzünk meg a Wii U új kontrolleréről sem, amely rezgőmotorral, hangszóróval, mikrofonnal, kamerával, gyorsulásmérővel és giroszkóppal is fel lesz szerelve. Sőt, egy 6,2 hüvelykes kijelző van a kontroller közepén, melyre át lehet tenni a megjelenítést a TV-ről - azonnal, vezeték nélkül.
A Wii U a tervek szerint 2012-ben jelenik meg. Végezetül következzen az új konzol grafikai tudását bemutató trailer (tessék HD-re váltani!). ■hozzászólások (10)

balays82
balays82 2011.06.08. 09:16
Azt azért elárulhatnád, hogy egy asztali konzol (Wii U) hogyan lehet a másolata egy kézi konzolnak (Vita). Ráadásul a mozgásérzékelés, vagy az érintőképernyő sem éppen Sony találmány. Az meg, hogy az új Wii kontrollere kis túlzással önmagában annyit tud, mint a PSP Vita, nem a Nintendo szégyene, éppen ellenkezőleg. Én azt látom, hogy grafikailag nagyjából beérték a két riválist (ettől persze még mindig lépéshátrányban vannak, mivel náluk ez már az új generációs gép tudása), egyéb téren pedig megint előttük vannak. Ráadásul továbbra is alapvetően az alkalmi játékosokat kívánják megcélozni (illetve a már kiépített bázist megtartani), azzal, hogy a gép már van olyan erős, hogy a hardcore játékok is megjelenhetnek rá (pl: Battlefield 3). Azt mondjuk nem tudom, hogy a másik két konzol mellől hogyan tudják majd átcsábítani a nem alkalmi játékosokat, mivel a Wii-vel ezért éveken keresztül sokat tettek azért, hogy ne vegyék őket komolyan ilyen szempontból, de majd kiderül. Volt már nekik egy technikai szempontból erős gépük, a Gamecube, az nem volt nagy siker. Most pedig lesz egy relatíve erős gépük, ami örökli a Wii minden pozitív tulajdonságát, sőt még tovább is fejlődött.

Lacko: A bemutatók alapján a Wiimote és egyéb kiegészítők továbbra is használhatóak lesznek, tehát valószínűleg a tenisz is megoldható lesz, ahogyan eddig.
Dark Archon
Dark Archon 2011.06.08. 09:32
Teniszhez van EZ a spéci kiegészítő :D Ping-pongozni viszont gond nélkül lehet vele :D
Lacko
Lacko 2011.06.08. 09:42
@dark: :D Értem a kritikát és jogos! :)

@balays: Azt láttam, hogy lehet a régi kontrollereket használni hozzá, de én abban reménykedtem, hogy haladnak picit a korral és a Wii Remote-ot fejlesztik tovább pontosabbra. Az apró, finom mozgásokban még a Motion+ is elég pontatlan.
Dino
Dino 2011.06.08. 10:39
Ahogy balays82 is írja, az az érintőképernyős cucc csak egy kontroller, az nem kézikonzol-konkurencia. Nem az generálja a képet, csak megjeleníti az asztali konzolról jövő információt.
És tuti megmaradnak az eddigi kontrollerek, a golfozást is úgy mutatták, hogy a Wii Remote-ot fogja a játékos a kezében, a földre helyezett új kontroller kijelzőjén meg ott volt a golflabda (igaz, hogy minek, azt nem tudom, de mindegy :D )
.:[Kain]:.
.:[Kain]:. 2011.06.09. 18:24
kíváncsi leszek egy kontroller árára.... :S
ajánlott olvasnivaló