Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Idén is lesz óriáskijelző a Schönherz kollégiumon

Október 4-én este 9 órakor indul a program.

2011.09.30. 15:55 | szerző: Dino | kategória: Egyéb

A BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának hagyományos eseménye a Schönherz Qpa többnapos rendezvény, amelynek keretében idén immáron tizedik alkalommal építenek óriáskijelzőt a 20 emeletes kollégium ablakaira. A déli front a Lágymányosi híd töltése felől látható legjobban, így ide várják az érdeklődőket október 4-én, azaz jövő hét keddjén este a 9 órai kezdésre.
Míg az első években íróasztali lámpák vezérlésével működött a Mátrix, pár éve azonban már jóval modernebb, LED-es megoldást használnak: minden egyes ablakba (szám szerint 208-ba: 16 emelet 13-13 ablakába) egy háromszor 36 LED-et (piros, zöld és kék színűek) tartalmazó fatábla kerül. A rajtuk elhelyezett mikrokontrollereket Ethernet alapú hálózaton keresztül vezérlik, egy-egy LED 8 árnyalat megjelenítésére képes, így akár 512 színárnyalatra is képes egy "képpont" a falon. A lejátszásra kerülő videókat a Qpán induló csapatok készítik.
További információkat az oriaskijelzo.hu weboldalon lehet találni, ahol a korábbi eseményekről fotók és a lejátszott animációk is megtekinthetők. ■

Forrás: Fotó: SPOT

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló