Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Broken Age

Új Tim Schafer kalandjáték jön októberben

Alig néhány óra alatt összedobta a közösség a fejlesztési költséget.

2012.02.09. 12:20 | szerző: Dino | kategória: Játék

A tegnapi napon a Minecraft atyja, Notch twitter üzenetben jelezte Tim Schafernek, hogy szívesen finanszírozná a Psychonauts második részét, ha elkészítik. A többek között a Monkey Island, Grim Fandango és Brütal Legend játékokról ismert - és talán már legendásnak is nevezhető - fejlesztő erről a kérdésről egyelőre nem döntött (azt írta, hosszabb átgondolást igényel), ehelyett bejelentette, hogy a tervek szerint októberben kiadnak egy rajzolt point-and-click kalandjátékot, amennyiben a közösség összedobja a fejlesztésre kalkulált 400 ezer dollárt (ebből 300 ezer magára a játékra, 100 ezer pedig a fejlesztésről készülő dokumentumfilmre kell). Nos, a rajongóknak több se kellett, két órán belül már 100 ezer dollárnál járt a Kickstarter oldalon az összeg, és kb. 8-9 órával a meghirdetés után már el is érték a megcélzott 400 ezres összeget (a hír írásának pillanatában 440 ezernél járnak).
A tervek szerint 6-8 hónap alatt a Double Fine munkatársainak egy kis csapata fogja Tim Schafer felügyeletével elkészíteni a klasszikus point-and-click kalandjátékot, miközben a 2 Player Productions folyamatosan dokumentumfilmet készít a munkálatokról, havonta tájékoztatva a közönséget a projekt állásáról. A támogatók egy privát fórumhoz is hozzáférhetnek majd, ahol a fejlesztőknek fejthetik ki véleményüket, esetenként pedig szavazhatnak is, ha nehéz a készítők részéről egy-egy döntés.
A Kickstarteren legalább 15 dollárral lehet támogatni a fejlesztést, ezért cserébe az első körben PC-re készülő játékot adja oda a Double Fine (Steam kód formájában), és a bétához is hozzá lehet majd férni. Magassabb összegű támogatásért különféle extrák járnak, például a dokumentumfilm 1080p HD felbontásban, a soundtrack, egy dedikált poszter, eredeti artwork rajzok, a támogató portréja az egyik grafikustól, 10 ezer dollár feletti összegért Tim Schaferrel és Ron Gilberttel lehet ebédelni és megtekinteni a stúdiót, 50 ezer dollár felett bekerülhetünk a játékba egy karakterként, 150 ezer dollár feletti összegért cserébe pedig Tim Schafer odaadja az utolsó négy háromszögdobozos Day of the Tentacles játék egyik originál, fóliázott példányát (ebből csak egy valaki kaphat). A legviccesebb 30 ezer dollárnál egy fotó a mosolygó Ron Gilbertről, majd 35 ezerért egy retusálatlan fotó a mosolygó Ron Gilbertről... Az extrák listáját a Kickstarter oldalán lehet megnézni, a 10 ezer dollár feletti bónuszokról pedig a Double Fine weboldala ad tájékoztatást.
FRISSÍTÉS: Kevesebb mint 24 óra alatt 26 ezer támogató jelentkezésével a Double Fine átlépte az 1 millió dollárt - Schaferék rekordokat döntögetnek a Kickstarteren. Közben a twitteren egy poén is elhangzott Timtől: "Ha elérjük a 980 ezret, RTS elemeket rakok a játékba... és ha meghaladjuk az 1 milliót, kiveszem belőle." Továbbá az extra pénzt többek között jobb hangokra, zenékre, egyéb fejlesztésekre és több nyelvre történő lokalizációra tervezik használni. ■

Broken Age
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Broken Age

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló