Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Retro ajánló - Neverwinter Nights és a haverok a GOG-on

Egy játék megvásárlásáért három klasszikus D&D címet kapunk.

2012.02.23. 17:27 | Dino | kategória: Játék

A BioWare neve nem csak az új, hanem a régi gamereknek is ugyanolyan ismerősen cseng, hiszen a kanadai cég már a 90-es évek közepén is játékokat gyártott, amely gyakorlaton a 21. századba lépve sem változtatott. Azonban a Jade Empire, a Mass Effect és a Kotor előtt kissé másabb jellegű szerepjátékokat pakolt össze, mint például a sokak számára a mai napig igazi klasszikusnak számító Neverwinter Nightst. A keményvonalas RPG-t sokkal nagyobb kihívás volt kipörgetni, mint a mostani társakat, ám a számtalan lehetőség, a világ és persze a sztori már ekkor is A kategóriás fejlesztővé tette a kanadai csapatot. Igaz, anno Gerry kicsit morgott azon, hogy az NN a Baldur's Gate-hez képest kevésbé komplex, ám végül így is 9 pontra értékelte.
"A BioWare sok ígéretét nem tartotta be, ezen nincs mit szépíteni, a NWN nem éri el a BG 2 komplexitását, de azt hiszem nem is ez volt a cél. Viszont azt is el kell ismernem, hogy sokszor csupán a reggeli nap sugarai ébresztettek rá arra, hogy már reggel van, aludni is kéne. És ez egy igencsak pozitív vonása a játéknak: elvarázsol. Kisebb hibái ellenére a Neverwinter Nights kiemelkedő játék, melyet vétek lenne kihagyni."
Természetesen most sem késő megnézni, hogy mire is volt képes 2002-ben a BioWare, hála a GOG.com-nak, akiknél a Neverwinter Nights: Diamond Edition 9,99 dollárért vásárolható meg. A speciális kiadás tartalmaz minden patchet, tökéletesen fut Windows 7 alatt is, ráadásul az alapjáték mellé megkapjuk a három hivatalos kiegészítőt is: a Shadows of Undrentide-ot, a Hordes of the Underdarkot és a Kingmakert. Sőt, mivel a GOG.com jelenleg akciót hirdetett a D&D kategóriára, aki megvásárolja a Diamond Editiont (vagy bármilyen más D&D címet), az ajándékba kap egy másik játékot is (például az Icewind Dale 2-t), plusz a 2003-ban megjelent The Temple of Elemental Evilt, amelyet a maga idejében 8 ponttal jutalmazott Madrac. Kétezer forintért tehát most szép, három klasszikust tartalmazó pakkot lehet lehúzni a GOG-ról, amely egy jó időre megoldja a felesleges szabadidő problematikáját... ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Neverwinter Nights
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Neverwinter Nights

hozzászólások (8)

Elkor1991
Elkor1991 2012.02.23. 19:44
Egyetértek gothmoggal, Planescape: Tormnent talán a legjobb crpg amivel valaha találkoztam. Nehéz olyan nevek mellett mint Baldur's Gate 1-2, de történetben mai napig nem múlta felül egyik rpg sem Planescapet. Amúgy érdekes, hogy a Planescape mint kampány setting azóta sem került elő tudtommal játékban, pedig számomra egyértelművé vált, hogy van potenciál a világban. Forgotten Realms van mindenhol, amivel nincs is baj, gondolom az a legismertebb, abban a settingben jelent meg több könyv.
Retee
Retee 2012.02.23. 19:45
Mi sem írtuk, hogy csak az NWN-re, sőt jeleztük is, hogy a D&D kategória összes ilyen akcióban van, be is lett linkelve. És bár elsőre én is azt néztem, hogy "csak" a The Temple of Elemental Evil jár ajándékként hozzá, a részleteket átböngészve egyértelműen arról van szó, hogyha veszel egyet, akkor egy másik D&D-s játék ingyen a tiéd + a Temple-t. De Sityi már le is tesztelte, működik. A lényeg és a "hogyan kell" a példa leírásánál van.

A leírás: For each $9.99 D&D game from Hasbro you buy, you get another $9.99 D&D game for free AND get Temple of Elemental Evil free as well!

For example:
If you buy Baldur's Gate 1 and 2 along with Icewind Dale 1 and 2, in one order - that's 4 games in total - you will get two of those games for free. If you don't already have Temple of Elemental Evil on your account, you will get it for free as well.
gothmog
gothmog 2012.02.23. 20:13
Igen, elsőre átszaladt a szemem rajta, de valóban írtátok, hogy a D&D játékokra vonatkozik, nem csak az NWN-re.

Ráadásul az egyet fizet hármat kap dologban is igazatok van. Bár ebből a szempontból becsapós a GoG is, mert csak egy apró betűs részből derül ki, ha rákattintasz valamelyik címre, hogy ingyen kaphatod azt is február 27-ig, ha Hasbro D@D címet vásárolsz. Az alapoldalon még csak a ToEE-t hirdetik spéci ajándékként.
Indigo
Indigo 2012.02.23. 20:14
Köszönjük a hírt!

Nagy kedvencem a GOG.com (a Steam mellett, e kettőn kívül számomra más digit distrib nem is létezik), és mindig örömömre szolgál, ha valamelyik gamer magazin cikkezik róla, akár csak ajánló formájában is. Több mint 100 játékot vettem már ott (ebbe nem számoltam bele, hogy egy cím alatt több játék is van, pl. Alone in the Dark), a gyerekkori kedvenceimet, vagy az eddigi életemből kimaradt nagy klasszikusokat nagyrészt beszerezgettem. Hatalmas respect a GOG-nak, mert nagyon jól csinálják!

Skorpio90 ötletét támogatom! Nem sűrűn szólok hozzá, de szoktam olvasni a híreket, és szívesen nyomogatnám én is a "tetszik" gombot :)
Indigo
Indigo 2012.02.23. 20:17
Dragonshard kivételével már korábban bezsebeltem az összes D&D játékot, így most azt is 5$-ért meg tudnám venni. De még soha nem játszottam vele, egyáltalán nem ismerem. Tudjátok ajánlani a Dragonshard-ot?
ajánlott olvasnivaló