Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Nintendo

Már előrendelésben elkapkodták az összes Wii U-t

Várólistát kezd vezetni a GameStop az igények kielégítése érdekében.

2012.09.22. 20:01 | szerző: rootshaper | kategória: Konzol - Nintendo

Hogy őszinte legyek, nem gondoltam volna, hogy ez be fog következni, és amint a mellékelt ábra mutatja a GameStop sem sejtette, hogy ekkora igény lesz a Nintendo új konzoljára, a Wii U-ra. Tony Bartel, a GameStop elnöke azt nyilatkozta, hogy a törzsvásárlók (azaz a PowerUp vásárlók) azonnal értesítést fognak kapni, ha eladó konzol érkezik a boltba és 48 órát kapnak a válaszadásra.
Először a Deluxe változat előrendelései csordultak túl, majd egy héttel később már az alap kiadás is virtuálisan elfogyott. Úgy néz ki, hogy sok amerikai vásárlónak kell majd más helyről beszerezni a konzolt, annak érdekében, hogy már a megjelenés napján haza is vihessen belőle egyet. ■

hozzászólások (9)

Dino
Dino 2012.12.01. 20:43
gregmerch: Árak terén arról ne feledkezz meg, hogy az amerikai árak esetében az áfa nélküli az, amit fel szoktak tüntetni. Másrészt pedig hogy hazánkban magasabb az áfa a többi európai országhoz képest. De a különbség elég durva ezek figyelembevételével is.
gregmerch
gregmerch 2012.12.01. 21:02
Igen, a kezdő címek példátlanul erős felhozatalban érkeznek a Wii U-hoz (a Sony bizony példát vehetne róla, főleg a PsV esetében).

Nekem mondjuk mindegyik megvan közülük valami más platformon, és úgy olvastam, ez esetben nem érdemes beruházni rájuk, hiszen maximum egy kis irányításbeli pluszt tartalmaznak. Egyelőre a bundleban kapott Zombi U, a New Super Mario Bros U, és a Sports Connection van meg rá. Az első komolyabb cím a Ninja Gaiden 3 Razor's Edge lesz, ha majd megjelenik. Illetve még az Aliens Colonial Marines-en gondolkodom. No és persze a Rayman Legends is tuti. (És a Bayonetta 2, illetve az Injustice is esélyesek lesznek, de ezt majd még szintén átgondolom.)

A Nintendo kütyük nekem bizony a szívem csücskei. Abszolút elmaradnak a "csordától", és mégis mindig van bennük valami extra, valami plusz feature. Most a tablet jellegű kontroller, illetve a benne rejlő lehetőségek nyújtják ezt a bizonyos pluszt. Eddig csak egy kicsit sikerült belenéznem a Super Marioba, és amellett, hogy a "megszokott íz, s minőség" sugárzik róla, engem nagyon zavart, hogy ugyanez megy a kezemben tartott irányító képernyőjén, mint a tévén. Nem is tudtam, hova nézzek hirtelen. Azt még nem volt időm kipróbálni, hogy megy-e csak az egyik, illetve a másik képernyőn, de úgy tudom igen. Mindenesetre sajnos igazi AAA+ kategóriás, nagygépes játékom nincs még rá, pedig avval lenne az igazi. Majd a Ninja Gaiden 3-nál megnézem. Egyébként a nagyon gyér gépellátottság mellett a szegényes játékellátottság is jellemző sajnos. Mindenből van 1, maximum 2 db a boltokban, aztán joccakát. Nem tudom ennek mi lehet az oka, de gondolom a gépek esetében a válság lehet az oka (mármint az, hogy nem gyárt a többiektől jócskán elmaradt Nintendo "felesleget", csak amennyi el is fogy). Felmérik a piacot, a kereletet, aztán jöhet az utánpótlás. Legalábbis szerintem...

Beszámoló lehet, hogy kicsit később lesz, majd kiderül. Fórumon szívesen írok, ha van érdeklődés, illetve akár privát kérdésekre is szívesen válaszolok.
gregmerch
gregmerch 2012.12.01. 21:08
Igazad van, de figyelembe vettem. Akkor is az itthoni árak a legmagasabbak. (100-107 ezer HUF között mozog a Netto ár, ami kb. 435 USD, illetve 357 EUR a legkedvezőbben számolva is).
balays82
balays82 2012.12.01. 21:11
"Azt még nem volt időm kipróbálni, hogy megy-e csak az egyik, illetve a másik képernyőn, de úgy tudom igen."

Az egészen biztos, hogy a tévé kikapcsolása (vagy átkapcsolása) után lehet folytatni a játékot a kontroller kijelzőjén, a reklámkampány erősen épített is erre a funkcióra. Meg ugye sokszor a kis kijelző valami extra információt mutat, a Zombie U esetében például a térképet vagy az inventoryt. Ez így praktikus, ha azonban ugyanaz megy rajta, mint a tévén, az tényleg zavaró lehet.
gregmerch
gregmerch 2012.12.01. 21:15
Igen, én is így tudom. A tévé átkapcsolása után gyakorlatilag van egy újabb kézi konzolunk. Van a kézikönyv (meg a trailerek) szerint a Super Mario esetében is olyan mód, amikor más megy a tableten, illetve amolyan co-op módot is beépítettek (ilyenkor a kontrolleren működik az egyik játékos közre, ami kihatással van a tévén megjelenő dolgokra a többieknek). Mindenesetre a kontrollert már ráhangoltam a tévére, így távirányítóként is működik.
ajánlott olvasnivaló