Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Skyrim órára is beülhetünk a Rice egyetemen

Az északi mondavilágot és a videójátékokat kapcsolja össze a tananyag.

2012.10.21. 10:42 | szerző: rootshaper | kategória: Játék

Mostanában elég népszerű, hogy ismert franchise-okat lovagolnak meg egyetemeken és főiskolákon, órák keretében. Nem maradhatott ki a Bethesda RPG-eposza, a Skyrim sem, így most akik a Rice egyetemre szeretnének járni, felvehetnek egy tárgyat, melynek a neve: Skandináv fantáziavilágok, régi északi mondák és a Skyrim.
Hivatalosan a tárgy leírása pedig így fest: "A tárgynak két célja van: az első, hogy bemutatja a diákoknak a fantasy világokat, s ezek pszichológiai és a játékosoknak vonzó hatásait a gamer kultúrában. A második pedig, hogy ezeket a paradigmákat felhasználva mutassa meg, hogy hogyan és miért szerepelnek a középkori skandináv népek a modern anglo-amerikai fantasy-ben. A kurzus alatt a diákok régi északi és izlandi mondákat fognak olvasni, miközben különböző küldetéseket oldanak meg a Skyrim-ben."
Ti szeretnétek olyan egyetemre járni, ahol tantárgyként felvehető egy RPG játék? ■

The Elder Scrolls V: Skyrim
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
The Elder Scrolls V: Skyrim

hozzászólások (7)

szbszig
szbszig 2012.10.21. 16:04
Az ötlet határozottan tetszik. Ma már nemcsak egy könyv lehet forráselemzés tárgya, hanem egy film, vagy adott esetben egy számítógépes játék is. A megvalósíthatósággal ugyanakkor problémák merülhetnek fel. Egyrészt nem biztos, hogy mindenki olyan otthonosan mozog az RPG-k és FPS-ek, sőt egyáltalán a számítógépes játékok világában, hogy egy féléves kurzus néhány hetes időtartama alatt a szorgalmi időszakban olyan házi feladatokat lehessen kitűzni számára, hogy érjen el valamilyen szintet, vagy oldjon meg x számú küldetést a játékon belül. Míg mondjuk olvasni mindenki tud az általános iskola óta, a filmnézéshez pedig nem kell semmilyen előképzettség, úgyhogy ilyen jellegű probléma ott nincs. Másrészt pedig az sem biztos, hogy mindenki rendelkezik olyan szintű vassal, amin a játék élvezhető minőségben futna. Nekem például hosszú éveken át csak olyan gépem volt, amin egy ilyen játék el se indult volna, szóval igencsak gondban lettem volna egy ilyen jellegű feladat esetén. A szoftver beszerzésének költségét már nem is említem, hiszen egy könyv és egy mainstream játékprogram ára között nagyságrendi eltérés van, pedig a mai egyetemi tankönyvek sem olcsók egyáltalán. Mondjuk ez utóbbi lenne még a legkönnyebben orvosolható, ha egy-egy kurzusnál az egyetem összefogna a kibocsátó céggel, és a hallgatók ingyen vagy kedvezményes áron szerezhetnék be a játékot akár örökre, vagy legalábbis ideiglenesen, a kurzus ideje alatt így használhatnák. Ez a kiadónak sem lenne rossz üzlet a marketingszempontok miatt.
sipec
sipec 2012.10.21. 16:13
bitchin!!!!
rootshaper
rootshaper 2012.10.21. 17:37
csak két dolgot mondok: ez egy amerikai egyetem, és 2012-t írunk :) egyébként meg nyilván nem kötelező a tárgy, fel lehet venni mint lehetőség, és nyilván az nem fogja felvenni magának aki azt sem tudja mi az hogy RPG. egyszerűbb ez, mint gondolnád, csak nem hungarisztánból kell kiindulni :)
eszem
eszem 2012.10.21. 22:28
#szbszig azt is vedd figyelembe, hogy az ilyen kurzusok nem a kötelező tanterv részei, hanem szabadon választhatók. Így már máshogy fest a dolog :)
- Lizard -
- Lizard - 2012.10.22. 13:01
Persze, hogy szeretnék olyan egyetemre járni :) Biztosan jó lehet, de amikor így elsőre megláttam, hogy egyetemen oktatás van Skyrimből, hát akkor majdnem lefordultam a székről.
ajánlott olvasnivaló