Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Tom Clancy's The Division

Tom Clancy's The Division - újabb részletekre derült fény

A fejlesztők részletesen beszéltek a grafikus motorról, a szerepjáték jellegről, de az is kiderült, hogy miért vették fel a kapcsolatot egykori CIA ügynökökkel.

2013.07.12. 21:09 | szerző: GeryG | kategória: Játék

2014-ben jelenik meg a következő generációs konzolok egyik első nagy durranása, a Tom Clancy's The Division. A Ubisoft játéka elmossa majd a határt az egyszemélyes és a többjátékos módok között, vagyis egészen egyedi játékmenetre számíthatunk, amelyhez páratlan látványvilág párosul. A fejlesztést végző Ubisoft Massive csapata az Electronic Theatre magazin kérdéseire válaszolva számos új információt és részletet árult el, amelyek egy része a grafikus motort érinti, de beszéltek a szerepjátékokból átemelt játékelemekről is. Az is kiderült, hogy a munkálatok során egykori CIA ügynökökkel is felvették a kapcsolatot.
A The Division alatt teljesítő motor a saját fejlesztésű Snowdrop, amely kifejezetten a következő generációs konzolokra készült. A fejlesztők célja az volt, hogy olyan játékot készítsenek, amelyben a játékosok úgy érzik, ők is részesei a nagyon életszerű helyzeteknek.
"A Massive-nál az a legfontosabb célunk, hogy elkészítsük a lehető legjobb játékot, hogy minél inkább magukénak érezzék a világot, hogy úgy érezzék, valóban részesei a nagyon életszerű helyzeteknek. A mi esetünkben egy olyan világot kellett megalkotni, amely a társadalom törékenységére épül, ehhez pedig egy vadonatúj motorra volt szükség, ez lett a Snowdrop. Teljesen a nulláról írtuk meg úgy, hogy képes legyen maximálisan kihasználni az új generációs konzolok hatalmas erőforrásait, ezáltal lehetővé téve számunkra, hogy megalkossuk ezt a világot. A világ azonnal és egyfolytában reagál ránk, nagyon összetett mesterséges intelligencia, dinamikusan pusztuló környezet, valamint teljesen dinamikus fény-árnyék effektek kerültek a játékba. Képesek vagyunk soha korábban nem tapasztalt részletességgel megalkotni az elpusztult New Yorkot. A következő generációs konzolok nagy hangsúlyt fektetnek a közösségi elemekre. A motor által teljesen új játékgeneráló folyamatot készítettünk, amely mindig megtalálja azokat a játékosokat, akik a legjobban illeszkednek a mi játékmodorunkhoz. Amire a legbüszkébbek vagyunk, az az egyedi külső alkalmazásunk okostelefonokra és táblagépekre, amely lehetővé teszi, hogy bárhol, bármikor csatlakozzunk barátaink játékához." - magyarázták a fejlesztők.
Mivel a The Division műfaját tekintve egy nyitott világú online szerepjáték, így természetesen számos RPG-elem található a játékmenetben. Nem csupán karakterünk lesz aprólékosan átszerkeszthető, de jól átgondolt képességfejlődés, valamint különleges tehetségrendszer is lesz a játékban. A városban mindenfelé eszközökért és alkatrészekért kutakodhatunk, amelyekkel fejleszthetjük felszerelésünket. A fegyvereinket is alaposan hozzá igazíthatjuk a játékstílusunkhoz. A fejlesztők a világ, és főleg az ügynökség felépítése során kikérte volt CIA ügynökök véleményét is, sőt több fejlesztő részt vett túlélő kiképzésen is.
"A The Division miatt kapcsolatba léptünk egykori CIA ügynökökkel, katonákkal, túlélési szakértőkkel és orvosokkal, minden olyan szakemberrel, akik segítséget nyújthatnak egy ilyen projekthez. Nagyon szerencsések vagyunk abban a tekintetben is, hogy a fejlesztőcsapatban több olyan tag is van, akik már rendelkeznek releváns tapasztalatokkal is. Voltak munkatársak, akik részt vettek egy túlélési kiképzésen, ahol első kézből tapasztalhatták meg, milyen lehet túlélni a számunkra oly egyértelmű eszközök és erőforrások nélkül, mint amilyen a víz és az élelem."
A Tom Clancy's The Division jelen állás szerint kizárólag PlayStation 4-re és Xbox One-ra fog megjelenni valamikor 2014-ben, a fejlesztők egyelőre nem foglalkoznak más platformokkal. ■

Tom Clancy's The Division
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Tom Clancy's The Division

hozzászólások (2)

Keelia
Keelia 2013.07.13. 12:42
Remek... felcsigázzák az érdeklődésemet, és semmi PC :( Kicsit igazságtalannak érzem, hogy minden jó játék konzolra fog kijönni. Még szerencse, hogy legalább másik nagy várományosom, a Witcher 3 nem fog csalódást okozni ezügyben :D
GeryG
GeryG 2013.07.13. 15:43
Mondjuk ezt nem most találták ki. :) Az esetek többségében a jó játékok először (vagy akár kizárólag) konzolokra jön ki. Ez az elmúlt kb. 10 évben így volt.
ajánlott olvasnivaló