25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Egyéb

Megérkezett a Windows 8.1 - visszatért a Start gomb

A felhasználók által hiányolt számos funkció ismét elérhető a Microsoft operációs rendszerében.

Írta: Dino 7 hozzászólás

A Windows 8 megjelenésekor a legnagyobb visszhangot talán az váltotta ki, hogy a Microsoft tervezői annyira az érintőképernyős eszközökre optimalizálták a rendszert, hogy több jól megszokott funkció ki is maradt belőle, vagy valami új megoldást kényszerítettek a felhasználókra. Előbbire példa a Start gomb eltűnése, utóbbira pedig az új kezdőképernyő bevezetése. A sok negatív kritikára válaszolt a szoftvercég a Windows 8.1 bejelentésével, ma pedig véget ért a várakozás, mostantól tölthető az új verzió - ráadásul a Windows 8-at használóknak teljesen ingyenes frissítésként. Az új verzió számos újítást hoz, ezek közül néhány:

  • Továbbfejlesztették a kezdőképernyőt: változtathatóak a csempék mérete, valamint a háttér designja és színe, és eldönthetjük, hogy az új kezdőképernyőt, avagy a korábban jól megszokott Asztalt szeretnénk a gép indulásakor látni.
  • Visszakerült a Start gomb, ahonnan a legfontosabb funkciók mind elérhetőek.
  • Megújult a Windows Áruház, ahonnan számos extra alkalmazást tölthetünk le, köztük például a Facebook for Windows 8.1-et, az Origo, a Vatera, a Magyar Rádió vagy a MindigTV alkalmazásait, vagy az Adobe Photoshop Expresst.
  • A rendszerbe integrálták a SkyDrive felhő alapú adattárolási szolgáltatást, így az eddiginél kényelmesebben oszthatjuk meg file-jainkat.

A további újdonságokról a Windows blogon lehet olvasni.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Beny12
Beny12 [6388]
MS honlapján azt írják, hogy elvileg megmaradnak. Csak néhány alkalmazás, többek között az áruházból vásároltak tűnnek el (meg gondolom azok amelyek kompatibilitási hibával rendelkeznek).

Azért megvárom a jövőhetet ezzel a frissítéssel, amikor mindent biztonságban tudhatok.

közben lefuttattam a kompatibilitás vizsgálatot: az Avast! nem kompatibilis vele, szóval egyelőre napolom...
Beny12
Beny12 [6388]
Nekem most ajánlotta fel a lehetőséget, hogy ingyenesen frissíteni lehet 8.1-re a rendszert. Arra lennék kíváncsi, hogy frissítés után mennyi az esélye annak, hogy törlődnek az adatok és a programok?
U.R.H.
U.R.H. [4178]
Vajon Vivo Tabon is így működik a dolog? Elméletben igen, de gyakorlatban is jó lenne tudni, hogy ténylegesen fel lehet frissíteni a cuccost.
Bomc.
Bomc. [739]
Hehe :)
Gobiakos
Gobiakos [13218]
Nekem jogtiszta Win8-am van, mégsem dobta fel a frissítés lehetőségét. Az MS hivatalos lapján azt írják, hogy kompatibilitási gondok lehetnek. Ma felhívom a Tisztaszoftver Programos megmondó embereket és megkérdem, hogy mi is a szitu. :-)
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (7 db)