Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Megérkezett a Windows 8.1 - visszatért a Start gomb

A felhasználók által hiányolt számos funkció ismét elérhető a Microsoft operációs rendszerében.

2013.10.17. 18:20 | szerző: Dino | kategória: Egyéb

A Windows 8 megjelenésekor a legnagyobb visszhangot talán az váltotta ki, hogy a Microsoft tervezői annyira az érintőképernyős eszközökre optimalizálták a rendszert, hogy több jól megszokott funkció ki is maradt belőle, vagy valami új megoldást kényszerítettek a felhasználókra. Előbbire példa a Start gomb eltűnése, utóbbira pedig az új kezdőképernyő bevezetése. A sok negatív kritikára válaszolt a szoftvercég a Windows 8.1 bejelentésével, ma pedig véget ért a várakozás, mostantól tölthető az új verzió - ráadásul a Windows 8-at használóknak teljesen ingyenes frissítésként. Az új verzió számos újítást hoz, ezek közül néhány:

  • Továbbfejlesztették a kezdőképernyőt: változtathatóak a csempék mérete, valamint a háttér designja és színe, és eldönthetjük, hogy az új kezdőképernyőt, avagy a korábban jól megszokott Asztalt szeretnénk a gép indulásakor látni.
  • Visszakerült a Start gomb, ahonnan a legfontosabb funkciók mind elérhetőek.
  • Megújult a Windows Áruház, ahonnan számos extra alkalmazást tölthetünk le, köztük például a Facebook for Windows 8.1-et, az Origo, a Vatera, a Magyar Rádió vagy a MindigTV alkalmazásait, vagy az Adobe Photoshop Expresst.
  • A rendszerbe integrálták a SkyDrive felhő alapú adattárolási szolgáltatást, így az eddiginél kényelmesebben oszthatjuk meg file-jainkat.

A további újdonságokról a Windows blogon lehet olvasni. ■

hozzászólások (7)

Gobiakos
Gobiakos 2013.10.18. 10:51
Nekem jogtiszta Win8-am van, mégsem dobta fel a frissítés lehetőségét. Az MS hivatalos lapján azt írják, hogy kompatibilitási gondok lehetnek. Ma felhívom a Tisztaszoftver Programos megmondó embereket és megkérdem, hogy mi is a szitu. :-)
Bomc.
Bomc. 2013.10.19. 18:33
Hehe :)
U.R.H.
U.R.H. 2013.10.21. 21:51
Vajon Vivo Tabon is így működik a dolog? Elméletben igen, de gyakorlatban is jó lenne tudni, hogy ténylegesen fel lehet frissíteni a cuccost.
Beny12
Beny12 2013.10.28. 08:02
Nekem most ajánlotta fel a lehetőséget, hogy ingyenesen frissíteni lehet 8.1-re a rendszert. Arra lennék kíváncsi, hogy frissítés után mennyi az esélye annak, hogy törlődnek az adatok és a programok?
Beny12
Beny12 2013.10.28. 08:06
MS honlapján azt írják, hogy elvileg megmaradnak. Csak néhány alkalmazás, többek között az áruházból vásároltak tűnnek el (meg gondolom azok amelyek kompatibilitási hibával rendelkeznek).

Azért megvárom a jövőhetet ezzel a frissítéssel, amikor mindent biztonságban tudhatok.

közben lefuttattam a kompatibilitás vizsgálatot: az Avast! nem kompatibilis vele, szóval egyelőre napolom...
ajánlott olvasnivaló