Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

BlizzCon: Első napi összefoglaló

Nagyot indított az idei Blizzard banzáj.

2013.11.09. 20:45 | szerző: Playbahnosh | kategória: Játék

Idén immár hetedik alkalommal került megrendezésre a játékos-társadalom és az e-sportok egyik legrangosabb eseménye, a BlizzCon. A Blizzard Entertainment által rendezett esemény évről évre növekszik, minden esztendőben nagy bejelentések és meglepetések övezik. Ez nem volt másképp idén sem, ugyanis már a tegnapi megnyitóünnepségen gyors egymásutánban jó pár nagy hír is napvilágot látott.

BlizzCon: Első napi összefoglaló
Mike Morhaime

A World of Warcraft rajongók ujjongása közepette bejelentésre került a híres MMO legújabb kiegészítője, a Warlords of Draenor. Az új területek és történet mellett kapunk egy új PvP zónát, új öltözékeket, fejleszthető erődöket és a szintlimit is 100-ra emelkedik. Ezen felül gyűlnek a hírmorzsák a készülőben lévő Warcraft filmről is, így erre is érdemes lesz majd figyelni.

BlizzCon: Első napi összefoglaló
A BlizzCon közönsége

Nem kisebb ováció övezte a Heroes of the Storm prezentációját. A 2010 óta „Bizzard DoTA” becenévvel készülő játék már sok variánson és névváltáson ment keresztül, de most megtörtént végre a hivatalos bemutatása is. Az értelemszerűen DoTA jellegű játékban ezúttal a Blizzard univerzumból ismert hősökkel vehetjük fel a harcot. Nem csak Kerrigan, Nova, Raynor és Azrael, de Lich King és még maga Diablo is felbukkan az igen látványos bemutatkozó trailerben. Egyelőre nem sok a konkrét infó, de annyit már tudni, hogy a DoTA-val ellentétben itt több pályán is folyik majd a küzdelem, és sokkal összetettebb lesz a játékmenet. Persze itt is ugyanúgy az ellenfél bázisának bevétele a cél, de az odáig vezető út minden pályán más lesz. A zárt bétatesztre már most elindult a feliratkozás, így akinek van Battle.net fiókja, már rohanhat is jelentkezni.

BlizzCon: Első napi összefoglaló

Megcsodálhattuk a Diablo III kiegészítő, a Reaper of Souls trailerét is, és új híreket kaptunk az aukciós ház megszűnéséről is. Kicsit átalakították a loot drop rendszert is a fejlesztők, így próbálva meg visszaadni a játékélményt a játékosok kezébe a pénzért farmolók hadainak eltüntetésével.

BlizzCon: Első napi összefoglaló

A Hearthstone-ról is új hírek érkeztek. Megtudtuk, hogy közeleg a iOS és Android tabletes verzió is, emellett pedig új kártyákat és talán új játékmódot is kapunk majd a jövőben. A nagyobb hír, hogy hamarosan indul a játék nyílt bétatesztje is (ami lehet, hogy jövő hónap, de lehet, hogy jövő január lesz).

BlizzCon: Első napi összefoglaló
Chris Metzen

Az e-sportok részéről pedig itt ér véget a hónapok óta folyó StartCraft World Championship Series versenysorozata, amely tegnap a táblás helyezések és a negyeddöntők izgalmával indult, ma este pedig az elődöntők és a végső megmérettetés szemtanúi lehetünk, ahol kiderül, ki lesz az év SC2 világbajnoka. Természetesen a mezőny már teljesen a koreai játékosokra szűkült, az egyetlen „külsős” versenyző, a svéd NaNiwa, már az első fordulóban elvérzett Revival ellen. A döntőre a terranokkal játszó Bomber és a zerg sztár Jaedong látszik legesélyesebbnek, de ma úgyis minden eldől az itteni idő szerint éjfélkor kezdődő végső csatában.

BlizzCon összefoglalónkat holnap újabb cikkel folytatjuk. ■

Kulcsszavak: BlizzCon 2013

hozzászólások (7)

Playbahnosh
Playbahnosh 2013.11.09. 23:16
@kakkancs
Bomber veszített sOs ellen, így ő biztos nem fog már nyerni, de a Jaedong-Maru elődöntő még zajlik, így ott még bármi lehet. :)
kakkancs
kakkancs 2013.11.09. 23:24
Pont most nézem, elnéztem igen, Bomber nem került be, de Jaedong eddig nagyon jól szerepel Maru ellen! :)
Lovi Tommy
Lovi Tommy 2013.11.11. 08:49
Lesz második napi összefoglaló?
Dino
Dino 2013.11.11. 21:42
Lovi Tommy: Igen, Playbahnosh holnapra ígérte épp.
Lovi Tommy
Lovi Tommy 2013.11.11. 21:48
Köszi, már várom! :)
ajánlott olvasnivaló