Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Felújítják a Warcraft trilógiát?

A Blizzard nem jelentette be hivatalosan a klasszikus stratégiai játékok felújítását, de utalt rá, hogy páran ezen dolgoznak.

2013.11.11. 14:15 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A napokban zajló BlizzCon alkalmával több fontos és érdekes bejelentést is tett a Blizzard. Ezek közé tartozik a World of Warcraft új kiegészítője, a Warlords of Draenor, valamint vadonatúj MOBA projektjük, a Heroes of the Storm. Ezek mellett azonban egy újabb érdekes hír, vagyis inkább pletyka röppent fel a rendezvényről. Eszerint a stúdió egy eldugott részében, néhány kiválasztott titokzatos projekten ügyködik, ami nem más, mint a mára klasszikus státuszba emelkedett Warcraft trilógia felújítása. Az első Warcraft epizód még 1995-ben jelent meg és új színt vitt a valósidejű stratégiai játékok táborába. A második részre nem kellett sokat várni, hiszen PC-re szintén 1995-ben jelent meg. A harmadik felvonás viszont már sokáig készült, hogy végül 2002 nyarán lásson napvilágot. Azóta viszont az univerzum zászlaját kétségtelenül a WoW hordozza, amelynek sikere 2004-es megjelenése óta töretlen, trónja pedig megrendíthetetlen.
A Blizzard hivatalosan semmit sem erősített vagy cáfolt meg a Warcraft HD projekt létével kapcsolatban, de J. Allen Brack, a WoW fejlesztésének egyik vezetője sokat sejtető nyilatkozatot tett.
"Van egy csoport - valójában csak néhány srác -, akik egy mellékprojekten dolgoznak, hogy formát és fazont adjanak neki. Nagy rajongói vagyunk a Warcraft 1-nek, Warcraft 2-nek és a Warcraft 3-nak, nagyon szeretnénk őket újrajátszani."

hozzászólások (41)

Lovi Tommy
Lovi Tommy 2013.11.13. 16:37
Te így érzed. nekem s még sokaknak az első pár éve a wownak legalább annyit adott, mint a stratégiai játékok.
Vagy mint lentebb írtam ha nem lenne wow akkor se biztos hogy stratégiai folytatás jött volna. mert ugyebár próbálkoztak a Thrallos kalandjátékkal is.
s szerintem a tíz év alatt a sok folytatással ugyanúgy szétbarmolták volna mára mint szerinted a wowval. akkor meg az lenne a baj.
a blizzard meg a legnagyobb balfasz lenne ha nem csinálna pénzt ebből amíg tud. nem karitatív egylet.
Lovi Tommy
Lovi Tommy 2013.11.13. 16:38
A guildtársaim nagy része egyetemista volt anno a bc körül.
VodevilX
VodevilX 2013.11.13. 17:31
Reboot, remake ... hatalmasak a különbségek. Nem mind1, hogy újra csinálják, vagy felújítják. Lásd pl a Death Rally...

Pl az új HD Age of 2vel nem tudom mi a baj. Talán az hogy drága, ha nincs steam sale, de amúgy szerintem nagyon jó dolog, hogy érintetlenül, szó szerint csak nagyobb felbontással, és működő multiplayer résszel újra elérhetővé tették.
És elsősorban ez a lényeg véleményem szerint, újra elérhetővé tenni!
Persze megjelenhetett volna pl GOG.com-on is, de tényleg biztos sokan örültek, hogy újra él a multi. Nyilván egyszerűbb, mint minden külső progival vacakolni.
szbszig
szbszig 2013.11.13. 20:44
Én nem hiszem, hogy a WoW rossz játék lenne. Igaz, hogy egy percet sem játszottam vele soha, de nem azért, mert ne tetszene; vagy mert nagyrészt grindolásból áll; vagy mert főként tizenéveseknek szánták, és a szervereken a nálam fiatalabbak vannak többségben; vagy mert ennyire haragudnék a Blizzardra, hogy megszakadt az RTS-ekből álló Warcraft széria, és árnyergeltek az RPG-re. Egyszerűen csak a multizás engem nem vonzott soha. Az olyan játékokat szeretem és szerettem mindig is, amiknek van single playeres campaign-ük valami egybefüggő, jó sztorival, és otthon, esténként az én kényelmes tempómban egyedül végigvihetem őket. Szóval én simán elhiszem, hogy a WoW jó játék, vagy legalábbis jó játék volt, amikor kijött, mert mostanra, tíz év után az is biztosan leült eléggé, csak nem nekem való.
VodevilX
VodevilX 2013.11.13. 20:51
Valahogy hasonlóan vagyok én is. Főként mivel MMO. Alapból sem fizetnék érte, mivel tudom magamról hogy annyira nem kötne le, lehet még a kifizetett hónapot se játszanám végig... De ha ingyenes lenne, még akkor sem vagyok benne biztos, hogy egyáltalán kipróbálnám. Nálam ezt a jellegű időölő elfoglaltságot a Diablo sorozat bőven fedezi.
ajánlott olvasnivaló