25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Megjelent a Gran Turismo 6, megjöttek az első értékelések

Mától lehet megvásárolni a PS3 utolsó nagy exkluzív autós játékát, amelyről már meg is érkeztek az első külföldi pontszámok.

Írta: GeryG 7 hozzászólás

Az ígéreteknek megfelelően ma jelent meg a Polyphony Digital új játéka, a Gran Turismo 6, amely természetesen kizárólag PlayStation 3-ra érhető el. Ez lehet a PS3 utolsó nagy exkluzív címe, mivel a következő év már bizonyára a kis- (vagy éppen nagy)tesóról, a PlayStation 4-ről fog szólni. A GT6 premierjével egyszerre az első külföldi vélemények is elkezdtek szállingózni, amelyek alapján nem sikerült rosszul a széria új darabja (bár akad néhány közepes értékelés is):

A premierhez egy új trailer is társult.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

gregmerch
gregmerch [3766]
Nalunk nem igy volt...
Petya92
Petya92 [1]
Legyen már karácsony! Megvettük a Media Marktban a PlayStation3-at, és adták hozzá a Gran Turizmo 6-ot is, meg még egy játékot. Aztán azóta mindenhol játék futok bele, és megőrülök, hogy mikor próbálhatom már ki végre én is!:))
Amiga
Amiga [69]
Igen, gondoltam rá én is, hogy a tesztpéldányok régebb óta kint vannak. Két nap után én is úgy vélem, sok minden nem valósult meg - eddig. Pl. Vettel mint mentor... hát én egy darab Vettellel sem találkoztam. Később biztos bekerül a játékba. Havas pályát az Árkád menüpont alatt láttam, de verseny egyelőre nagyon kevés épül rá.
A "Nemzetközi A"-ban a karrier utolsó nagy megmérettetésén a Nordscheife 2 köröse iszonyat élvezetes volt, hatalmas csatában értem el egy olyan pozíciót, amivel a bajnokságot pontegyenlőséggel megnyerhettem.
Óriási potenciál van a játékban, amit csak a később megjelenő eventekkel lehet teljesen kiaknázni. Ezért kicsit olyanok nekem ezek az értékelések, mintha az rFactor-t a megjelenéskori állapotában néznénk. Szinte "üres héj", de máris annyi tartalom, mint az ötödik részben és szóltak előre, hogy a finomságok még csak később jönnek.
balays82
balays82 [14276]
A Gamerankings adatai szerint:

Gran Turismo: 95.05%
Gran Turismo 2: 92.42%
Gran Turismo 3: 94.47%
Gran Turismo 4: 89.41%
Gran Turismo 5: 84.33%
Gran Turismo 6 (jelenleg): 80.00%

Tehát van egy csökkenő tendencia, amibe a 6. rész bele is illik, bár délelőtt óta valamivel javult az átlagos értékelése.
GeryG
GeryG [2289]
Más játékokból kiindulva nem kizárt, hogy a press számára már korábban elérhetővé tették a szervereket pontosan a tesztek végett. Általában a megjelenés előtt napokkal, néha akár hetekkel kiosztják a tesztpéldányokat, szóval nem néhány órás próba után szokás tesztet írni. :) Persze nem tudom, hogy most éppen így volt-e, de máskor általában ez az eljárás.
A pontszámok pedig, ha nem is egyöntetűen magasak, de általában véve nem rosszak. Azt nem tudom, a többi epizódot annak idején hogyan fogadták.
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (7 db)