Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Steamen tér vissza az Obscure széria

Sajnos egyelőre nem a folytatás, hanem az első két rész jelenik meg márciusban.

2014.02.24. 11:33 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Az Obscure első része még 2004-ben jelent meg PC-re, PlayStation 2-re és Xboxra. A történet egy középiskolában játszódott, ahol néhány diák nyomtalanul eltűnt és egyébként is kísérteties dolgok történtek a falak között. Mikor egy barátjuknak is nyoma vész, pár diák összeáll, hogy fényt derítsenek az ügyre, de sokkal sötétebb titkokra bukkannak, mint azt eleinte feltételezték. A folytatásra három évet kellett várni, az Obscure II: The Aftermath 2007-ben érkezett meg és az előző rész sztoriját vitte tovább az egyetemre. Mindkét játék üde színfoltja volt az akkoriban nem túl felkapott horror műfajnak, játékmenete a régi Resident Evil játékokat idézte, története pedig simán beillett volna egy tinihorror mozinak is. Ehhez képest - bár a rajongók szerették - a kritikusok nem voltak elragadtatva tőlük.
Tavaly februárban jelentette be a Mighty Rocket Studio (akik korábban a Hydravision Entertainment voltak), hogy készül a folytatás, ám az oldalnézetes, humoros megjelenésű alkotásukkal kiverték a biztosítékot a rajongóknál, így ezt a projektet végül Final Exam címmel jelentették meg.
Ahhoz a szériához, amely márciusban újra meg fog jelenni, ezúttal a Steam kínálatában. Ezt a Mighty Rocket Studio jelentette be, akik két új trailert is bemutattak, ezek lent meg is tekinthetőek. Arról egyelőre nem esett szó, hogy mi a helyzet a Final Exam megjelenésekor beígért valódi Obscure folytatással (a tavalyi gamescomon a játékok egyik megálmodója személyesen nekünk is megerősítette, hogy tervezik a folytatást), így csak remélhetjük, hogy ez a lépés egyfajta előfutára lehet a későbbi bejelentésnek. ■


Obscure 2
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Obscure 2

hozzászólások (7)

Gobiakos
Gobiakos 2014.02.24. 17:58
Nekem így első blikkre kicsit Silent Hill beütése van. Mennyire járok közel a valósághoz ezzel az állításommal?
VodevilX
VodevilX 2014.02.24. 18:11
Én több mint félig játszottam unokatesómmal az elsőt, vicces, mert ketten egy képernyős coopban nem volt könnyű :D De tényleg nagyon jó dolog ez :) Vagy pl a RE4 HD kiadás pláne.
Dark Archon
Dark Archon 2014.02.24. 18:18
Abszolút semennyire.
Zoo_Lee
Zoo_Lee 2014.02.24. 19:53
Félig-meddig klasszikus túlélőhorror, mint a régebbi Silent Hillek, így műfaji alapon van némi hasonlóság, de tudomásom szerint sokkal közelebb áll a tinihorrorokhoz, mint az SH mélydepresszív pszichohorrorjához.
GeryG
GeryG 2014.02.24. 22:41
Semmi depresszió nincs benne tényleg. Ahogy Zoo_Lee mondta, a sztori simán elmenne egy tinihorrornak: gimisek bent maradnak a suliban éjszakára, hogy megkeressék egyik spanukat, aki eltűnt pár napja. A suli alatt meg sötét katakombák meg egy nagy titok lappang, amit most inkább nem lőnék le. :) Ha B kategóriás is, de igazi tinihorror-feeling.
ajánlott olvasnivaló