Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Új Unreal Tournament játékot készít az Epic Games

Ingyenes lesz a kompetitív FPS-széria új epizódja.

2014.05.08. 20:41 | szerző: Dino | kategória: Játék

Twitch csatornájukon adta hírül az Epic Games, hogy bizony, a múlt heti hírben még csak találgatott egyik fejlesztésként egy új Unreal Tournament játék is készül. Természetesen az Unreal Engine 4-re alapozzák a játékot, amely az ígéretek szerint hű lesz a gyökereihez, és egy kompetitív FPS lesz. A fejlesztés PC-re, Macre és Linuxra történik, a játék pedig ingyenes lesz. Mint az Epic munkatársai külön kiemelték, nem free-to-play, hanem egyszerűen ingyenes. Ráadásul a modokat is támogatni fogják, meg úgy általában a közösséget is: az Unreal Engine 4 előfizetéssel rendelkező rajongók akár magába a fejlesztésbe is beszállhatnak. Egyelőre megjelenési dátumról nincs szó, azonban azt ígérik, hogy amint alfa változathoz érnek, közzéteszik a játszható verziót. ■

Unreal Tournament (2015?)
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Unreal Tournament (2015?)

hozzászólások (6)

GustyX
GustyX 2014.05.08. 23:42
Szvsz az, hogy a free to playben alapvetően ingyen játszod, de új/jobb cuccokhoz/fegyverekhez/külsőhöz/módokért/bármihez fizetned kell/lehet (mikrotranzakciós rendszer), míg az egyszerűen ingyenesben ilyen nincs. az totál ingyen van, nem kap(hat) többet/mást senki sem valódi pénzért.
capraz
capraz 2014.05.08. 23:45
Feltéve, hogy egyre gondolok a fejlesztőkkel ez a következőt takarja; a legtöbb ingyenes játék, aminek F2P besorolása van mikrotranzakciós rendszerre épül. Ezekben általában túl sok a korlátozás, vagy csak simán pay2win a rendszer. Szóval "ingyenes", de ha tényleg játszani akarsz, kénytelen vagy fizetni. Jó ellenpélda erre a LoL. Van mikrotranzakció, de minden pénzért beszerezhető cucc kozmetikai jellegű. Valószínű erre gondolnak itt is. Én legalábbis remélem! Nagyon örülnék egy UT4-nek. Főleg ha ingyenes.. Így sokkal szélesebb közönsége lehet a játéknak.
Beny12
Beny12 2014.05.09. 09:05
Köszi a válaszokat. Akkor most már csak reménykedni kell, hogy ha kijön, elfut majd a laptopon... :D Erősen kétlem. A VGA-m eléggé el van maradva.
Dilikutya
Dilikutya 2014.05.09. 23:20
Igazi ingyenes játék nincs ma már. Az ilyen mikrotranzakciósak a legrosszabbak, többe kerülnek, mint egy fizetős játék. Inkább megveszem egyszer X összegért (nyilván nem teljes áron megjelenéskor), és kedvemre játszok, amennyit akarok, és ha arról van szó, hogy új fegyvert, páncélt akarok szerezni, és erre lehetőség van, annak legfeljebb a saját képességeim szabjanak határt.
Az már röhejes, hogy pl. Androidon a Real Racing 3-ban egyes pályákon egymásután csak kétszer lehet menni, utána várni kell, vagy fizetni. Jó, önmagában ezért valami érmével kell fizetni, az viszont lassan termelődik, venni meg pénzért lehet. Talán még olyan kocsit is láttam, amit csak érmével lehet megvenni.
A Dungeon Keepert nem is említem, az játszhatatlan ingyen. Viszont így értelme sincs nem hogy hirdetni, de elérhetővé tenni sem valamit ingyen, ha úgyis fizetős, ha játszani akarsz vele.
Zoo_Lee
Zoo_Lee 2014.05.13. 00:07
Én speciel nem vagyok ennyire borúlátó a f2p modellel kapcsolatban.
Bizonyos mértékben igaz a kijelentés - nincsenek tényleges igazi ingyenes játékok (vagy legalábbis elenyésző a számuk), mert a fejlesztési költségeket, lincenszdíjakat, fenntartási költséget valahonnan fizetni kell. Viszont lehetnek nagyon jó megoldások is (pl. a Neverwinterben most 25-ös szintű a karim, abszolút nem vagyok rákényszerítve, de megfogadtam, hogy ha 30-as szintet elérem, minimum 10 dollárt költök majd a Store-ban, hogy támogassam a készítőket), ahol a tartalom élvezetéhez nem kell fizetned, nem juthatsz pofátlanul nagy előnyhöz sem az ingyenesekhez képest, és vannak olyanok, ahol tényleg hatalmas szívás van (a mobilos Dungeon Keeper ez a kategória, pokolian felidegesített).
Ami szerintem probléma, hogy pont azok a nagy cégek, mint az EA, az Activision, az Epic vannak abban a problémás betanuló időszakban, amikor nagyon unfair dolgokat lehet összehozni ingyenes néven - mikor pont ők azok, akik ha jól kitalált, kiegyensúlyozott modellekkel állnának elő, alapjaiban változhatna meg a játékok fejlesztése és terjesztése. Nagyon nagy reményeim vannak az Epicben is, az UT mellett a Fortnite című játékuk is free-to-play lesz, ha megfelelően tető alá hozzák ezeket az ígéreteket, az hatalmas fegyvertény lesz a mezőnyben.
ajánlott olvasnivaló