Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Végleg leállt a Project Titan fejlesztése

Hét év munkája végleg a kukában landolt.

2014.09.23. 21:36 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Azt mindenki tudja, hogy az MMO-k piacát évek óta a Blizzard játéka, a World of Warcraft uralja, Hiába születnek egyébkén sikeres játékok, ezek egyike sem tudta eddig komolyan megszorítani. Sokan úgy vélték, hogy az igazi konkurens éppen házon belül érkezhet, hiszen sok-sok éve köztudott tény volt, hogy valami készül a Blizzard háza táján. A Project Titan lehetett volna a stúdió új nagy dobása, az MMO piacot megreformáló új játék. De most már soha sem lesz az. Immáron hét éve folyt a fejlesztés, de már egy ideje lehetett sejteni, hogy komoly gondok vannak. Azon senki nem lepődik meg, hogy a Blizzard hét lakat alatt tart minden információt a játékaival kapcsolatban, de az, hogy ilyen sokáig szinte semmit sem árulnak el a játékról, már lehetett gyanús. Végül tavaly már arról szóltak a hírek, hogy a fejlesztők szinte a nulláról kezdik újra a munkát, mert az addig irány zsákutcának bizonyult.
Nos, ma hivatalossá vált, hogy a Project Titan nincs többé. A fejlesztést végleg befejezték, mert egyszerűen nem állt össze a dolog. Erről a Blizzard társalapítója, Mike Morhaime is beszélt a Polygon magazinnak.
"Nem volt szórakoztató. Nem volt benne szenvedély. Rengeteget beszéltünk róla az újraértékelések során, hogy ez az a játék-e, amit mi akarunk. És a válasz mindig az volt, hogy nem." - magyarázta Morhaime, akihez csatlakozott Chris Metzen is - "Fontos tudni, hogy mikor hagyd abba. Teljesen kilátástalan helyzetbe kerültünk, eltévedtünk az erdőben. Tudnunk kell visszalépni és átértékelni, hogy mégis miért csináljuk azt, amit csinálunk."
A fejlesztők arra is kitértek, hogy sosem akartak olyan stúdióvá válni, amit mindenki egy bizonyos műfajjal azonosít, vagyis nem akarnak ők lenni "az MMO-s stúdió". Továbbá arra is kitértek, hogy nem akartak további erőforrásokat egy második MMO-ra átcsoportosítani, amikor azt a World of Warcraftra is koncentrálhatják. ■

Project Titan
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Project Titan

hozzászólások (4)

ivanova36
ivanova36 2014.09.24. 07:19
Noha nem ez az első, és nem is az utolsó projekt amit leállítottak, (lásd: Warcraft Adventures: Lord of the Clans, point-and-click kalandjáték lett volna, vagy a Starcraft: Ghost, amihez már a kedvcsináló könyvet is kiadták Starcraft Ghost: Nova címmel mielőtt leállították) sokat nem lehetett tudni róla. A fenti két lelőtt játékból már legalább volt kint videó, meg screenshot a törlés előtt. De erről max concept art meg pletyka. A kérdés már csak az hogy merre tovább most. Jó lenne ha a már megkezdett világokat folytatnák, mert azokban is van még lehetőség, és még messze nincsenek befejezve.
Noggle
Noggle 2014.09.24. 19:13
Warcraft 4 valószínűleg jó darabig nem kerül terítékre, a Starcraft2 harmadik lehúzása viszont biztos meglesz.
Én inkább annak örülnék, ha valami egyedi ötlettel álnának elő, mert már unalmas hogy folyton ugyanazokkal a karakterekkel akarnak lenyomni a torkunkon valamit. A mélypont szerintem a Heroes of Storm. Annak kb annyi értelme van mintha az Assasin Creedet meg Ghost Recon-t egybegyúrnánk 1 tower defense játékba. Már a trailerénél megfogadtam, hogy még csak gameplay videót sem fogok róla megnézni.
Blizzard nálam már felejtős egy ideje és valószínűleg az is lesz.
Breaker
Breaker 2014.09.26. 16:33
Tisztelendo dolog, hogy felismerték a helyzetet és annak megfeleloen cselekedtek, ahelyett hogy szemetet dobtak volna piacra. Ugy latszik nekik tenyleg szamit a minoseg.
david139
david139 2014.09.26. 16:34
Vagy soha nem is volt, és az egész csak egy összeesküvés elmélet, amivel az ufók létezését akarják elfedni!
ajánlott olvasnivaló