Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Hárommillió túlélő a DayZ-ben

A zombis túlélőjátékok úttörőjének népszerűsége továbbra is töretlen.

2015.01.26. 09:57 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Bohemia Interactive bő egy évvel ezelőtt indította útjára önálló játékként a DayZ-t. Az Arma 2 modjaként induló projekt jelenleg is korai változatában érhető el a Steam kínálatában. A napokban fontos mérföldkőhöz érkezett a játék, ugyanis az aktív felhasználók száma átlépte a hárommilliós álomhatárt.
"Szeretnénk mind a hárommillió játékosnak külön megköszönni, hogy csatlakoztak hozzánk a DayZ fejlesztésében. Mind nagy segítséget nyújtotok, hogy a DayZ legyen a legjobb nyílt világú, zombis túlélőjáték. Ez egy nagyszerű eredmény és már nagyon várjuk, hogy megoszthassuk veletek a további fejlesztéseket, a csalás elleni védelmet és más javításokat, amelyeken az elmúlt évben dolgoztunk." - nyilatkozta David Durcak, a projekt vezetője.
A fejlesztők a megjelenés óta eltelt egy évben eddig 24 frissítést adtak ki a játékhoz, de a 2015-ös évre is komoly tervekkel készülnek. Szeretnék a korábbi Real Virtuality motort teljesen lecserélni az új Enfusionre, amely jelentős javulást hozna mind látvány, mind teljesítmény terén. Emellett szeretnék tovább optimalizálni a többjátékos rendszert, valamint a csalás elleni védelmet is. ■

DayZ
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
DayZ

hozzászólások (20)

ivanova36
ivanova36 2015.01.27. 05:31
capraz: tippre The Walking Dead

Lacko: azért az operation: flashpoint nem éppen a könnyűségéről és a grafikájáról volt volt híres. A maga idejében persze kiváló játék volt, ahol egy rossz lépés és mentél is a zsákba, ráadásul az egész terület egybe bejárható volt, töltés nélkül, akár földön, akár levegőben. Emiatt is volt "gyenge" a grafikája a korabeli játékokhoz képest. Ezek ellenére azért csak összeszedte a maga kis rajongótáborát.
Ha abba is hagyják az Arma fejlesztését, ne feledjük hogy egymásra épül a két játék. Akkor max a dayz 3-hoz készül majd arma mod :D
Lacko
Lacko 2015.01.27. 07:45
Hát pont amiatt lett az idősebb korosztály kedvence: mert nem volt szép a grafika, viszont sok türelem kellett hozzá. Nem volt rocketjump és nem az volt a nyerő taktika, ha ugrálva rohangálsz fel-alá a pályán, mint a korabeli FPS-ekben (Quake, CS...).

Igazából köcsögség, ennek semmi köze a korhoz. Erre most jöttem rá! :) Hiszen, amikor OFP volt, akkor még én is fiatal voltam :P
Akkor átfogalmaznám a lenti DayZ-játékoskkal szembeni kritikámat: szóval a dayz nem a fiatalokat vonzza, az arma meg az időseket, hanem az armások inkább türelmesek (nem csak az idejükkel - hogy képesek egy szikla mögött kuksolni tízperceket), hanem egymással szemben is: nem az a király, aki többet ölt a küldetés alatt, hanem az aki képes volt a csapatjátékra. A medic néha egyetlen pontot sem szerez, de ő az aki ellátja a sebesülteket. A raj parancsnoknak sincs ideje lőni, mert ő az, aki kijelöli a célokat... stb. Tehát nem az a játékosok célja, hogy ő, egyedül ő, csakis ő legyen a rambó és a scoreboard első helyezettje.
A DayZ-ben egészen más tipusú emberek vannak. Nem is azt mondanám, hogy türelmetlenek, hanem inkább destruktívak. Mert az armások között is vannak ilyen önjelölt rambók, de az belefér. A többi türelmes játékos elviseli, segíti. Viszont amikor megjelennek a dayzsek egy arma szerveren, akkor őket még a rambózás sem érdekli, csak az, hogy mindenki másnak elrontsák a játékot. És az a durva, hogy még arra is lenne lehetőségük, hogy beálljanak a takik oldalára és egyedül öljék a veterán arma játékosokat. De nem, őket ez sem izgatja, csak az, hogy jön velünk, mintha velünk lenne és bevág egy gránátot a csapatba, hogy hahahahaha, de jó vicc. Egyszer, kétszer ez idegesítő. Százszor - már szánalmas.

Szóval a DayZ játékkal csak az a bajom, hogy nagyon fura lelkületű játékosokat vonz. Az pedig elszomorít - de hát ez a valóság - hogy sokkal több destruktív van, mint türelmes. Ha az eladásokat nézzük. És itt térnék vissza az ontopikba.
ivanova36
ivanova36 2015.01.27. 07:54
Nem hiszem hogy ennyire ketté kellene választani a játékosokat aszerint, mivel játszik. Könnyen lehet, hogy van átfedés a két csoport között. Előfordulhat, hogy Arma-val játszik ha van ideje és kedve taktikázni, DayZ-vel ha csak hentelni akar gondolkodás nélkül, esetleg érdekli meddig bírja abban a világban.
Korábban is voltak ilyen párosítások ahol a csapatmunka volt a lényeg, pl UT2003 Bombing Run, de mellette volt lehetőség hentelésre is a DM meccseken keresztül. Vagy a Half Life 1 esetében a sima Dm illetve a Team Fortress rész.
SolidSnakeGH
SolidSnakeGH 2015.01.27. 08:03
Én se nagyon gondolom azt, hogy ennyire kell a trollokra a bélyeg, hogy ők a "DayZ"-sek. Trollok minden közösségi játékban előfordulnak, a DayZ-ben sem hiszem, hogy mind a hárommillió játékos a káoszra és a szívatásra hajazna. Talán a játék témájából és világából adódóan esett meg, hogy a trollok száma magasabb abban az esetben. Kíváncsi lennék pl. egy GTA Online-os esettanulmányra is, az viszont azonban már tényleg nem tartozik ehhez a témához.
Lacko
Lacko 2015.01.27. 08:48
Veled értek egyet jobban, abban, hogy nyilván nem minden DayZ-s ilyen. De azért a dayz igenis vonzza az ilyen embereket. Ahogy természetesen nem minden WoW-os szenvedélybeteg, mégis iszonyú magas közöttük az ilyen betegek száma. Nincsenek olyan játékosok, akik addig játszanak a Syberia-val, amíg le nem fordulnak a székről. Viszont WoW-osok között van ilyen.

És igazad van abban is, hogy biztosan vannak trollok az armások között is, de az arányok sokat elmondanak.

Nem nagyon hiszek az indexeseknek, mert totál dilettánsok és csak a kattintásra hajtanak, de azért az ő dayz videójuk is elég megdöbbentő volt.

Összegezve: szerintem egy emberre nagyon jellemző az, hogy milyen játékokkal játszik.
És azért a játékot is jellemzi, hogy a játékosai többsége milyen.
ajánlott olvasnivaló