Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Kickstarteren az Underworld Ascendant

Az egykori Ultima Underworld fejlesztői új szerepjátékhoz várják a játékosok támogatását.

2015.02.05. 21:59 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Visszatérhet az Ultima Underworld széria, legalábbis a játék egykori alkotóinak ez a terve. Ezért az elmúlt hónapokban keményen dolgoztak, hogy összedobjanak egy projektet, amivel levehetik a lábukról az egykori fantasy szerepjáték rajongóit. Új játékuk az Underworld Ascendant címet viseli és elkészítéséhez a Kickstarteren várják a játékosok támogatását. A kitűzött cél nem kevesebb mint 600 000 dollár, amelyből alig néhány nap alatt már össze is gyűlt 221 000. Ez jól jelzi, hogy a rajongók részéről komoly igény és érdeklődés mutatkozik a klasszikus fantasy szerepjáték feltámasztása iránt. A készítők a legnagyobb hangsúlyt az egyszemélyes kampányra fektetik, amelyhez más játékokhoz mérten sokkal élettel telibb világot álmodnak meg.
Amennyiben a játékosok megfelelő anyagi támogatásban részesítik a projektet, olyan további extra tartalmak is megvalósulhatnak, mint új pályák és szörnyek, sokkal több és dinamikusabb zenei aláfestés, Mac és Linux változatok, de akár kooperatív mód is kerülhet a játékba. Mindezekről bővebben a projekt Kickstarter oldalán olvashattok. ■

Underworld Ascendant
A legutóbbi Underworld Ascendant cikkek, hírek

hozzászólások (6)

bollokr
bollokr 2015.02.06. 10:15
Most én értem félre,de gyűjtést szerveztek a rajongóktól,hogy elkészülhessen a játék???
Ha kicsi a büdzsé,vagy szerezzen támogatót,vagy adja el az ötletet egy nagyobb cégnek.
Ne már 600 ezer dollár adomány kell hogy tudjanak új gépeket venni,meg fizetni a dolgozókat,meg a rezsit,hogy végül kiadhassák a játékot,amit aztán majd pénzért fognak árulni.

Nekem nem gyűjtünk egy PS4 re,ha nem nyerném meg a játékot?
SolidSnakeGH
SolidSnakeGH 2015.02.07. 09:12
Ja, ez a crowdfunding lényege. Amúgy a támogatók mindig kapnak valamit az ilyen fórumokon a támogatás mértékének függvényében, pl. ennél az esetnél 20 dolláros támogatás esetén a kész játékot megkapja a támogató.
thri77
thri77 2015.02.07. 12:22
Úgy tűnik Kickstarteren előkerül az össze régi nagy név. :) De kb. ez is az egyetlen esélyük, a nagy kiadók nem fognak már ilyen játékokra áldozni, mert bizonytalan a siker, a kicsik meg nem feltétlenül tudnák előteremteni a szükséges pénzt. Ilyenformán jó ez az üzletmodell, csak kár, hogy sokan elcseszték kicsit és megingatták az emberek bizodalmát. Pl. én sem szívesen fizetnék előre, még ha vissza is kapom az árát, ha nem jön össze a cucc. De aki részt vesz egy ilyenben, legalább átérezheti, milyen lehet részvényesnek / tőkéstársnak lenni, még ha kicsiben is. :)
CasualCrash
CasualCrash 2015.02.07. 13:56
Hatalmas dolog ez a kickstarter, rengeteg jó dolog valósul meg általa.
SolidSnakeGH
SolidSnakeGH 2015.02.07. 14:48
Még mindig jobb a helyzet, mint mondjuk a még nagyobb átverési lehetőséggel és felhígult tartalommal operáló early access üzletmodellnél, ahol nincs visszatérítési garancia, ha a fejlesztők dobják a projektet, akkor a felhasználónál marad egy félkész prototípusszerű akármicsoda és egy ígéret maradványa.
további hírek

Várható megjelenések - 2017. március

Beér-e a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands? És a Mass Effect: Andromeda beváltja a rajongói elvárásokat?

Augusztusban jön a Middle Earth: Shadow of War

Folytatást kap a Shadow of Mordor.

Aranylemezen a Mass Effect: Andromeda

Véget ért a fejlesztés, már csak egy hónap a premierig.

JátszóDome: The Videokid - a Paperboy szellemi örököse

Video egy kis Commodore 64-es visszatekintéssel.

JátszóDome: Shadow Tactics - Blades of the Shogun #11

Leszámoltunk Kage Sama egyik első emberével.