Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Új formában térhet vissza a The Warlock of Firetop Mountain

Steve Jackson és Ian Livingstone leghíresebb kalandjáték-regényének videojáték változata a Kickstarteren várja a támogatókat.

2015.11.04. 12:59 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Tin Man Games nagyjából egy évvel ezelőtt mutatta be a The Forest of Doom című Ian Livingstone kalandjáték-regény videojáték változatát. Nem kockáztattak nagyot, egyszerűen fogták a lapozgatós könyvet és digitális formában újra kiadták az eredeti illusztrációkkal, egy kis interaktív kezelőfelülettel, digitális dobókockákkal és hasonlókkal. A cél a legendás írópáros – Steve Jackson és Ian Livingstone – munkásságának a fiatalabb generációval való megismertetése volt, hiszen napjaink szerepjátékainak és kalandjátékainak alapjait teremtették meg lapozgatós könyveikkel.
Jackson és Livingstone első ilyen kötete a The Warlock of Firetop Mountain (hazánkban A Tűzhegy varázslója) volt, amely máig talán a legismertebb ilyen alkotás. A Tin Man Games ezt szeretné most videojátékként elhozni számítógépeinkre. Ezúttal azonban nem a tavaly bemutatott formában, annál jóval látványosabb megoldást választottak: egy digitális táblajátékot készítenének interaktív 3D-s térképpel a már felfedezett alagutakról. Az újfajta megközelítés új megoldásokkal is jár: lesz karakterválasztó, gyűjtögethető miniatűr figurák, megújul a harcrendszer. A tervek szerint (az eredeti történettel ellentétben) egyszerre több karakterrel is felfedezhető lesz a Tűzhegy mélye.
A fejlesztők a Kickstarteren kérték a rajongók támogatását egy nem túl nagy, mindössze 15 000 ausztrál dolláros összeg formájában, amit villámgyorsan meg is kaptak. A gyűjtésből még 25 nap hátra van, de már most a kért összeg duplája felett, 32 000 dollárnál jár a mutató. Ezzel extra célkitűzéseket is elértek már az adományozók. Az eredeti könyv illusztrátora, Russ Nicholson hat vadonatúj rajzzal készül, emellett három új kalandor (Vignor Firestorm, Haldar Eriksson, Ophelia Lapwing) is csatlakozik a játékhoz. A legújabb elérhető célkitűzés 40 000 dollárnál található, ezért cserébe a könyvet az eredeti motorral, ráadásul fekete-fehérben is elkészítik. Az új 3D-s térképről és a megújult harcrendszerről is láthatunk animációkat a Kickstarter-kampány oldalán, amelyek mind nagyon ígéretesek (de valamennyit az alábbi videóban is mutatnak belőlük).
Amennyiben a játék kellő sikert arat (és az adományozókedv ezt vetíti előre), akkor a stúdió az írópáros további regényeit is hasonló formában készítené el, hogy végül összekösse az Allansia földjén játszódó jól ismert történeteket. A következő címek a Deathtrap Dungeon (Halállabirintus – ebből 1998-ban már készült egy videojáték, amelyről korábban egy korai videót is feltöltöttünk YouTube csatornánkra), a Citadel of Chaos (A káosz fellegvára), valamint a City of Thieves (Tolvajok városa) lehet.
A The Warlock of Firetop Mountain a tervek szerint valamikor 2016-ban jelenik meg PC-re, Macre és Linuxra, valamint a jövő év vége felé iOS-re és Androidra. ■

The Warlock of Firetop Mountain
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
The Warlock of Firetop Mountain

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló