For Honor
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Miért hagyta ott Kojima a Konamit?

A veterán fejlesztő elárult néhány érdekes részletet. A Konami közben már egy új Metal Gear játékhoz toboroz.

2015.12.20. 11:09 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Nagy port kavart az elmúlt hónapokban Hideo Kojima, a Metal Gear széria atyjának távozása a Konamitól. A veterán fejlesztő azóta megalapította régi-új stúdióját, a Kojima Productionst, amely meg is állapodott a Sonyval, így következő játékuk PlayStation 4-re fog megjelenni.
A válás pontos okairól és körülményeiről jó ideig még biztos nem fogunk hallani, de Kojima a napokban a The New Yorkernek beszélt nagy általánosságban a dolgokról. Elmondása szerint, ha valaki egy ekkora cégnek dolgozik, mint a Konami, akkor akármit is csinál, arról előbb egyeztetnie kell a vezetőkkel is, ez pedig komoly extra papírmunkát is jelent. A bürokrácia pedig közismerten egyetlen dologra jó: lelassítani a folyamatokat. Most viszont, hogy független stúdióvá váltak, ez a béklyó megszűnt, azzal foglalkozhatnak, amivel szeretnének és összehasonlíthatatlanul gyorsabban is dolgozhatnak majd.
Hogy min is dolgoznak majd olyan gyorsan (vagyis mi lehet az első önálló projektjük), arról egyelőre nincs hír, de az biztos, hogy nem a Metal Gear sorozat folytatásáról van szó, az ugyanis a Konaminál maradt. A kiadó nem is tétlenkedik, a legfrissebb hírek szerint már toborozzák a fejlesztőket egy újabb Metal Gear játék elkészítéséhez. ■

hozzászólások (0)

további hírek

JátszóDome: részlet a Take On Mars emberes küldetéséből

Lackó bemutatja a marsi túlélőjátékot.

Már előtölthető a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands nyílt bétája

A tesztre a hétvégén kerül sor, de már most előre letölthetjük vagy frissíthetjük a klienst. Egy új trailer is érkezett.

Hamarosan mozikba is eljut a Vakondok 4 - Végigjátszás

Dokumentumfilm készült a hazai játékfejlesztés hőskoráról.

JátszóDome: Sniper Elite 4 - 2. rész

Közel egy órán át folytatódnak kalandjaink San Celini szigetén.

Négy új videón a Horizon: Zero Dawn, amely pontokat is kapott már

Bemutató a világ felfedezéséről, annak lakóiról, a vadászatról és a főhősről, Aloyról.