Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Tom Clancy's The Division

Csonka Tom Clancy’s The Division jön?

A megjelenéskor nem lesz benne a játékban Brooklyn, ahogy a játékosok közti kereskedés lehetősége sem.

2016.01.19. 11:33 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Ubisoft az elmúlt években futott már bele a késbe többször is. Az első komolyabb botrány talán még a Far Cry 3 esetében robbant ki, mikor megjelentek az összehasonlító videók a korábbi E3-as játékmenet-bemutatók és a végül megjelent játék között. Ezek közül sajnos a végeredmény jelentősen visszaesett látvány terén. Hasonló cipőben járt az egyébként nagy reménységekkel induló Watch_Dogs is, amely ugyanebbe a hibába esett: az E3-on mindenkinek leesett az álla az akkor játékmenet-bemutatóként vetített videótól, ám a végeredmény szinte köszönőviszonyban sem volt ezzel (más kérdés, hogy egy rajongói moddal elő lehetett csalni az utólag letiltott effektek egy részét). Az Assassin’s Creed Unity fiaskóját sem kell bemutatni senkinek, bár ebben az esetben nem a látványos grafikai csorbulás, hanem a rengeteg hiba korbácsolta fel a kedélyeket.
A francia kiadó idei nagy durranása (legalábbis a tavaszi) a régóta több stúdió közreműködésével készülő Tom Clancy’s The Division lehet. Ígéretekből és ámulatba ejtő részletességről árulkodó videókból kezdettől fogva nincs hiány, ám ahogy közeledik a többször elhalasztott premier, úgy bukkannak fel az aggasztó hírek és gyanús jelek is. A készítők többször is hangsúlyozták, hogy a The Division egy hatalmas projekt, ezért sokáig tart annak minden részletét tökéletesre csiszolni. Valószínűleg ezért is élt meg több csúszást a játék. Ám a legfrissebb beszámolók szerint még így sem kapunk majd meg minden tartalmat a márciusi premierkor. A Ubisoft Massive ugyanis jelezte, hogy a játékosok nem tudnak majd kereskedni egymással. Bár ez egy sokak által igényelt funkció lenne, a fejlesztők egyelőre jegelik a dolgot, ám ez nem jelenti azt, hogy később ne kerülhetne bele a játékba. De van egy másik dolog is, amire egyelőre hiába várnak a játékosok, ez pedig Brooklyn. A The Division ugyebár New Yorkban játszódik és a korábbi videókban a hírhedt negyed utcái is felbukkantak. Nos, a megjelenéskor csak Manhattant barangolhatjuk majd be, de attól azért nem kell aggódni, hogy kevés játékterünk lesz. A fejlesztők ugyanis egy az egyben modellezték le a városrészt, ami így önmagában is hatalmas lesz. Erről beszélt Magnus Jansen, a fejlesztés kreatív vezetője is az Examiner magazinnak.
„Manhattan belvárosában leszünk. Ez az egy az egyben történő modellezés és a járvány lefolyása miatt van. Lényegében mindenre hatással volt, nincsenek források, mivel mindenki megpróbált kijutni. Nincs üzemanyag az autókban, nincs forgalom, mindenki gyalog van. A Manhattan belvárosának részletes kidolgozása miatt egy hatalmas nyílt világot teremtettünk, ami több mint elég, hogy elmélyedjünk benne. Ez egy jókora nyílt világ.”
A premierkor tehát „mindössze” Manhattant fedezhetjük majd fel, de egyáltalán nem lennénk meglepve, ha később kiegészítők, DLC-k, esetleg egy folytatás formájában később a többi városrész is bejárhatóvá válna.
És végül álljon itt két érdekes video, ami garantáltan kinyitja a bicskát az ilyesmire fogékony játékosok zsebében. Két összehasonlításról van ugyanis szó, amelyen az első E3-as video és a játék januári Xbox One változata látható, és talán mondani sem kell, akad némi különbség a kettő között.
Persze mindezek ellenére a Tom Clancy’s The Divisionben még így is rengeteg potenciál marad, vagyis bőven megvan még az esélye, hogy egy remek játékot köszönthessünk benne március 8-án PC-n, PlayStation 4-en és Xbox One-on. ■


Tom Clancy's The Division
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Tom Clancy's The Division

hozzászólások (3)

futu-retro
futu-retro 2016.01.19. 13:25
Szerintem DLC formájában jönni fog Brooklyn, de ne legyen igazam.
Artemius '89
Artemius '89 2016.01.22. 01:24
Én voltam az egyetlen aki elgondolkozott azon ki az a Csonka Tom?
szbszig
szbszig 2016.01.23. 00:50
:-D
ajánlott olvasnivaló