Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Bezárt a Lionhead Studios

A mai nap az utolsó a 20 éves brit fejlesztőcsapatnál.

2016.04.29. 14:03 | szerző: Dino | kategória: Játék

Márciusban még a Fable Legends projekt lelövéséről híreztünk, de már akkor ott volt a levegőben a Lionhead Studios jövőjének bizonytalansága. Optimistán akkor még igyekeztünk nem múlt időben beszélni róluk, de sajnos a tulajdonos által kitűzött határidő lejárt, nem találtak vevőt a fejlesztőcsapatra, így ma van az utolsó nap a 20 éves cégnél.
Peter Molyneux a Bullfrogtól való távozása után, többek közt Steve Jacksonnal közösen hívta életre ezt a guildfordi fejlesztőstúdiót 1996-ban, hogy aztán öt évvel később, 2001-ben jelenhessen meg első játékuk, a leginkább pozitív kritikákat kapó Black & White. Az istenszimulátor után az akció-RPG-k világa felé vették az irányt, és a 2004-ben elkészült Fable egy újabb jól sikerült játék lett, egy újabb szériát megalapozva. 2005-ben a Black & White folytatása, valamint a szintén újabb stílust - egyfajta menedzserjáték/szimuláció hibridet - képviselő The Movies jelent meg tőlük, majd 2006-ban felvásárolta a céget a Microsoft. Ezt követően már csak a Fable széria folytatásaira és mellékágaira koncentráltak, egészen a közel két hónapja lelőtt Fable Legendsig. Molyneux amúgy ezen a játékon már nem dolgozott: 2012-ben távozott a csapattól, a Fable: The Journey befejezését követően. ■

Fotónk a 2000-es ECTS idején készült a Lionhead egyik alapítójáról, Steve Jacksonról.

hozzászólások (2)

Lacko
Lacko 2016.04.29. 14:07
Soha nem reménykedtem benne igazán, de egy Movies 2 vagy legalább néhány DLC bőven belefért még volna. Rengeteg potenciál maradt még abban a játékban. És annyira sajnos nem volt nyitott, hogy komolyan moddolni lehessen.
Na mindegy, csak ez jutott eszembe erről a szomorú hírről...
Wing
Wing 2016.05.02. 09:49
Emlékszem, Te nagyban toltad anno a Moviest, még valami háborús filmed is rémlik halványan :)
ajánlott olvasnivaló