For Honor
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Megszűnik a Steam Greenlight rendszere

De felváltja a Steam Direct, amelybe pénzért kerülhetnek be a játékok.

2017.02.10. 22:18 | szerző: Dino | kategória: Játék

2012-ben hívta életre a Valve a Steam Greenlight rendszert, amelynek köszönhetően kisebb fejlesztők játékai is bejuthattak az online áruház virtuális polcaira. Mindez óriási ugrást eredményezett a kínálatban, naponta akár 30-40 játékkal is bővült a választék (mint tavaly decemberben megírtuk, a Steamen lévő játékok több mint kétharmada 2016-ban került fel), aminek köszönhetően nem lett egyszerű érvényesülni a sok-sok megjelenés között. Ezen szeretnének változtatni hamarosan a Valve-nál, amikor tavasszal a Greenlightot felváltja a Steam Direct. Ennek beindulását követően a fejlesztők ha meg szeretnének jelenni játékukkal a Steamen, mindenekelőtt egy kis papírmunkát kell végezniük (persze digitális formában): igazolniuk kell magukat, adózási adataikat megadni, valami olyasmi módon, mint amikor bankszámlanyitásnál a bank is ellenőrzi az ügyfeleket. Ezt követően egy meghatározott összeg letétbe helyezésével kerülhet be a játék a kínálatba, a pénzüket pedig akkor kaphatják vissza, ha jól teljesít eladások terén a program. Egyelőre még nem tudni, mi lesz ez az összeg - lehet, hogy 100 dollár, de lehet, hogy 5000 -, még sakkoznak rajta a Valve-nál.
De vajon jót fog-e ez tenni a fejlesztőknek? Várhatóan csökkenni fog a gyengébb játékok felhozatala, de ugyanakkor valószínűleg eltűnnek azok az indie-gyöngyszemek, amelyek fejlesztője nem képes megfizetni a bekerülési díjat. A nagy cégeknek nem fog gondot jelenteni az összeg kifizetése, ők valószínűleg örülnek majd annak, hogy kevesebb zaj mellett lehetnek jelen játékukkal. Kíváncsian várjuk, mi lesz a lépés eredménye. ■

hozzászólások (0)

további hírek

JátszóDome: részlet a Take On Mars emberes küldetéséből

Lackó bemutatja a marsi túlélőjátékot.

Már előtölthető a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands nyílt bétája

A tesztre a hétvégén kerül sor, de már most előre letölthetjük vagy frissíthetjük a klienst. Egy új trailer is érkezett.

Hamarosan mozikba is eljut a Vakondok 4 - Végigjátszás

Dokumentumfilm készült a hazai játékfejlesztés hőskoráról.

JátszóDome: Sniper Elite 4 - 2. rész

Közel egy órán át folytatódnak kalandjaink San Celini szigetén.

Négy új videón a Horizon: Zero Dawn, amely pontokat is kapott már

Bemutató a világ felfedezéséről, annak lakóiról, a vadászatról és a főhősről, Aloyról.