Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Shadow Tactics - Blades of the Shogun

JátszóDome: Shadow Tactics - Blades of the Shogun #19

Folytattuk utunkat a sógun sátra felé, ám természetesen egy sor nem várt fejlemény nehezítette meg a dolgunkat.

2017.05.22. 11:38 | GeryG | kategória: Játék

Utolsó előtti küldetésünk második felében folytattuk utunkat a sógun sátra felé, hogy a kezére adjuk legfőbb ellensége fiát, és ezáltal tisztázzuk magunkat előtte. Ám a Shadow Tactics - Blades of the Shogun nem az a játék, ahol mindig minden a terveink szerint alakul és ezt most is megtapasztaltuk… JátszóDome: Shadow Tactics - Blades of the Shogun #19. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Shadow Tactics - Blades of the Shogun
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Shadow Tactics - Blades of the Shogun

hozzászólások (8)

szbszig
szbszig 2017.05.24. 19:44
Pontosan ezt akartam írni én is, amikor először láttam, csak aztán kiment a fejemből. :-)
GeryG
GeryG 2017.05.24. 23:20
A küldetés végén valóban hiányoltam az átvezetőt, de ha nem is mondtam, sejtettem, hogy az utolsó küldi előtt lesz. :D
szbszig
szbszig 2017.05.25. 00:19
Mondjuk itt ismételném meg, hogy én a küldetés alapötletét is kicsit furcsának találtam. Az persze érthető, hogy a készítők akartak egy olyan pályát is, ahol egyrészt cipelni kell magaddal végig valamit, másrészt szövetséges katonák ellen mész, így a jóérzésű játékosok (engem leszámítva ugye) még inkább a lopakodásra támaszkodnak végig, és igyekeznek ölés nélkül megoldani a küldetést. De tisztán a történet szempontjából Hayatóék ennél sokkal értelmesebb megoldást is kitalálhattak volna szerintem. Például elrejtik Masarut, és feladják magukat azzal, hogy csak akkor árulják el, hol van a srác, ha előbb beszélhetnek a sógunnal. Még jobb, ha csak egyikük vagy másikuk adja fel magát, a többiek addig Masaruval maradnak. Mondjuk Takuma már Suganumában is meg akart halni, meg amúgy is fél lábbal már a sírban van (szó szerint), úgyhogy elsőként ő vállalkozhatott volna erre a nemes feladatra önként.
Barthezz
Barthezz 2017.05.25. 08:35
Igen, ezt írtad már korábban is. Viszont azt ne feledjük el, hogy a sógun Mugenéket tudja ebben a pillanatban elkövetőként, míg Masaruban megbízik. Ha Masaru nélkül jelennek meg, nem biztos, hogy hinne nekik. Vagy ha vele együtt adják fel magukat, lehet Masarut a katonák szabadon engednék és nélküle kerülnének a sógun elé. A cél tehát az lehetett, hogy mindenképp együtt legyenek a sógun előtt, ami végül be is vált ugye, mivel Masaru belezavarodott a történetébe. Az persze jó kérdés, mit csinálnak akkor, ha Masaru jól hazudik.
szbszig
szbszig 2017.05.30. 10:54
Végignéztem az új videót. :-)

Roppant vicces, mert te azt az őrt ölted meg utoljára, akivel én kezdtem. De nagyon ötletes, hogy előbb belopóztál Hayatóval és Yukival egészen a ház előtt álldogáló szamurájig, és bentről kezdted el lebontani a védelmet. Így valóban sokkal könnyebb. Én konzekvensen kívülről haladtam, így pedig az első két őrt úgy kellett kiszednem, hogy akkor még nem kevesebb, mint 5, illetve 7 társuk látott rájuk. Most már belinkelem a játék eredeti topikjában mutatott képeket: 1. kill és 2. kill. Na, ezért kínlódtam én csak ezzel a kettővel kb. egy órán át.

Azt viszont te felejtetted el például, hogy Aikót is lehetne használni. Az ő tüsszentőpora sokkal hatásosabb figyelemelterelő cucc a szalmakalapos őrökkel szemben, mint a kődobálás vagy Yuki sípja. A képeken látható is, hogy egy őrt ki tudtam iktatni vele. ;-)

Egyébként ez egészen sokáig nem tűnt fel nekem sem, de a különböző karakterek és technikáik gyilkolási sebessége látványosan eltérő. Szóval azon ne lepődj meg, hogy Yuki például durván kétszer annyi ideig nyiszálja a delikvens torkát, mint amennyi Hayatónak kell ahhoz, hogy leszúrja. A suriken használatánál pedig még ennél is sokkal tovább tart, mire a célszemély kiszenved végre, így az még normal fokozaton, ahol lényegesen lassabb reagálásúak az őrök, is csak akkor használható, ha egyáltalán nincs a közelben senki.

A civil vízbe hajításáért viszont jár egy fekete pont. Pláne mert nem is zavart volna senkit és semmit. Ha hagyod, hogy magához térjen, simán visszaáll a helyére, ahol eredetileg is tartózkodott. X-(
ajánlott olvasnivaló