Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Szabadidő

Megtudtuk a V4 Future Sports Festival részleteit

Megtudtuk a V4 Future Sports Festival részleteit

Mától lehet nevezni a négy e-sport versenyszámban.

2018.01.10. 13:22 | szerző: Dino | kategória: Szabadidő

December közepén jött az első hír, hogy a kormány legfeljebb közel kétmilliárd forinttal támogatja egy V4-es országok részére szervezett e-sport rendezvényt. Ma délelőtt egy sajtótájékoztató keretében derültek ki további részletek a március 23-25. között megrendezésre kerülő V4 Future Sports Festivalról.

Megtudtuk a V4 Future Sports Festival részleteit

A műsorvezetői feladatot Szujó Zoltán kapta, akiről megtudhattuk, hogy fiatalon Duke Nukemben megnyerte az egyetemi versenyt. Elsőként Deutsch Tamás beszélt az e-sport jelentőségéről, és hogy miért is álltak egy ilyen rendezvény mögé a Digitális Jólét Program keretében. Őt követte Bíró Balázs, az Egymillióan a Magyar E-sportért Egyesület elnöke, aki a háromnapos rendezvény részleteit ismertette. Az e-sport versenyek mellett számos egyéb program is vár az érdeklődőkre – ráadásul minden ingyen látogatható lesz, mindössze előzetes regisztráció szükséges majd a belépéshez. A négy játékban zajló e-sport-bajnokság mellett lesz egy sport/e-sport témájú konferencia, valamint egy, a PlayIT-hez hasonló gaming/tech kiállítás is, szimulátorokkal, VR-állomásokkal, és persze youtuberek részvételével (ezt amúgy a PlayIT szervezői valósítják meg). Jelen lesznek számítógépektől és konzoloktól teljesen független versenysportok is, így darts, szkander, horgász (casting) és íjász versenyeket is tartanak a három nap során, emellett pedig sportbemutatók is lesznek (pl. sárkányhajó, amerikai futball, frizbi, karate, sumo, öttusa, lábtenisz, lábtollabda). Végül színesítik még a programok drón- és robotfoci-bemutatók, valamint újabb sportként a teqball is jelen lesz.

Megtudtuk a V4 Future Sports Festival részleteit

Végül pedig Cseh László úszóbajnokunk kapott szót, aki a rendezvény arcaként, az e-sport „társadalmi védnökeként” igyekszik népszerűsíteni a V4 Future Sports Festivalt és az e-sportokat. Ő inkább az autóversenyeket (Forza széria) és FPS-eket szereti, a stratégiai játékok műfaja pedig igen távol áll tőle. Xbox One mellett PlayStation 4-en is játszik rendszeresen, de leginkább offline (de ha valaki találkozik a két platform valamelyikén egy csl007 nevű felhasználóval, akkor bátran kihívhatja játékra).

Megtudtuk a V4 Future Sports Festival részleteit

A legfontosabb információ persze talán az, hogy kiderült, melyek azok a játékok, amelyből bajnokság lesz. Bíró Balázs elmondta, hogy egyrészt természetesen a legnépszerűbb e-sport játékokat igyekeztek választani, de ugyanakkor a platformok sokszínűségére is törekedtek. Így egyrészt League of Legendsben és Counter-Strike Global Offensive-ban küzdhetnek meg ötfős csapatok (300 ezer, ill. 500 ezer eurós összdíjazással), másrészt egyéni játékoknak lesz konzolon FIFA 18 (PlayStation 4-en és Xbox One-on egyaránt, a döntőbe jutóknak ráadásul mindkét platformon ki kell állniuk a másik ellen) és mobilon Clash Royale (ezeknél 100-100 ezer euró a nyereményalap). Minden esetben online kvalifikációkkal kezdődik a verseny, ahonnan országonként meghatározott számú versenyző/csapat kerül a budapesti offline döntőbe.

Megtudtuk a V4 Future Sports Festival részleteit

Ahogy korábban is írtuk, a V4-országok részvételével zajlik majd az egész, azaz magyar mellett lengyel, cseh és szlovák gamereket várnak. Ennek megfelelően a versenyekről élő közvetítések is többnyelvűek lesznek (magyar, lengyel, cseh és szlovák mellett még angolul is), mind a versenyekről, mind a konferenciáról. Nevezni az ESL rendszerében lehet, a mai naptól.

Megtudtuk a V4 Future Sports Festival részleteit

A rendezvény weboldalán ma este 8 órától nyílik meg a regisztrációs lehetőség, így aki szeretne részt venni az ingyenes programokon, mától jelezheti ezen szándékát. És persze itt lehet majd megtalálni minden további részletet is a V4 Future Sports Festivalról. A helyszín a BOK Csarnok lesz (korábban SAP és SYMA Csarnok néven volt ismert, és pár PlayIT-et ott rendeztek meg, csak az hamar ki is nőtte a helyet). ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló