Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Warhammer 40,000: Dawn of War III

A Relic nem támogatja tovább a Warhammer 40,000: Dawn of War III-at

A stúdió ezzel maga is elismerte, hogy a játék megbukott.

2018.02.12. 23:48 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Bár a kritikusok alapvetően jó véleménnyel voltak róla, a játékosoknál csúfosan elbukott a Warhammer 40,000: Dawn of War III. A stratégiai játék tavaly áprilisban jelent meg, de a fejlesztő Relic Entertainment a hírek szerint már hátat is fordított neki.

A stúdió ezzel lényegében elismerte, hogy a játék bukás lett, financiális szempontból legalábbis mindenképp. Nem hozta azokat az eladásokat, amiket reméltek tőle, így a jövőben nem készítenek hozzá több frissítést. Ugyanez érvényes a kiegészítőkre is, amelyből egyetlen egyet sem kapott (és már nem is fog) a játék.

Hogy mi állhat a bukás hátterében, arról a sorozat rajongói sokat mesélhetnének. A Dawn of War III ugyanis több olyan játékelemet és játékmódot is nélkülöz, amely az előző részeket mind a mai napig népszerűvé tesz. Ilyenek a klasszikus last stand és skirmish játékmódok. Emellett a többjátékos rész is olyan irányba ment el, amivel sok veterán rajongó nem tudott megbarátkozni. ■

Warhammer 40,000: Dawn of War III
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Warhammer 40,000: Dawn of War III

hozzászólások (13)

ivanova36
ivanova36 2018.02.13. 12:57
Én mondjuk a DoW1-et szeretem, de nem tudok így hirtelen onnan sem sokkal több pályát felemlegetni, mint 4-6.

14€-t meg megérhet ha tudjuk mit kapunk érte. Ugye be nem fejezett történet, be nem fejezett oldalak.

Ez így talán elfogadhatóbb, mint a ME:A trilógia bejelentése majd első rész megjelenése után 3 hónappal az egész elkaszálása, jegelése.

WH40k-t meg szerintem nem PC-n kell elkezdeni ha a világa mélyebben érdekel. Bár nekem a DoW 1-2 is nagyjából kerek történet volt.
Peace
Peace 2018.02.13. 13:25
Ellehet kezdeni PC-n is, de például DoW pont nem a legjobb példa, mert a "Blood Ravens" pont egy olyan banda, amit a DoW-hoz találtak ki, majd később emiatt némi hivatkozást betettek talán az egyik White Dwarf magazinba, hogy mégiscsak szerepeljen róluk némi írás GW szinten is, de ez eléggé izzadságszagú. Nem lehet tudni mikor alakultak, milyen célból és hogy melyik rendház (az eredeti 20-ból!) leszármazottai. ;-)

Mindezt leszámítva imádtam a DoW 1-2.-t!

A játékokkal nagyon könnyen meg lehet szeretni az univerzumot, a könyvekkel (novellák és regények) kellemesen el lehet merülni benne. De aki igazán a rabjává és rajongójává akar válni, annak meg ott a táblás játék a szabálykönyvvel, kódexekkel és kismillió kiegészítő információval kiegészítő könyvek és internetes leírások segítéségével. Én éppen hogy csak belekóstolhattam a táblás játékba tavaly, de például szeptember óta még csak játszani sem jutottunk el. Nem csak játszani nem, de megvettük a két kezdődobozt a 8. kiadáshoz és még csak a figurák 1/3-a lett kifestve. Iszonyatosan időt rabló elfoglaltság. Ha jó munkát szeretnél végezni, akkor 3-4 óra is lehet egy sima űrgárdista kifestése árnyékolással. De mondjuk egy testesebb figura (Lord of Contagion) 2-3 nap is lehet. :-P
Noggle
Noggle 2018.02.15. 10:40
Dawn of War III számomra kizárólag így érte meg (ingyenes béta alapján már tudtam, hogy nagy égés lesz a játék).
https://www.humblebundle.com/monthly/p/january_2018_monthly#quantumbreak
GustyX
GustyX 2018.02.15. 10:42
Ha még nem vetted meg, akkor írj PM-et, nekem nem kell, humbles a kulcs.
Barthezz
Barthezz 2018.02.15. 13:54
Hétvégén terveztem a vételt, úgyhogy ment a PM, köszi!
ajánlott olvasnivaló