Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

Tovább bővül a THQ Nordic, most a Koch Mediát veszi meg

Tovább bővül a THQ Nordic, most a Koch Mediát veszi meg

...és vele együtt a Deep Silver kiadót is, a Saints Row és Dead Island jogokkal, valamint Metro licenccel.

2018.02.14. 14:56 | szerző: Dino | kategória: Üzleti

A Nordic Games 2013-ban árverés során jutott hozzá az egykori THQ egy rakás tulajdonához, köztük egy rakás játékhoz és magához a kiadó nevéhez is. Ezt kihasználva 2016-ban megváltoztatta a nevét THQ Nordicra, majd tovább folytatta a bővülést. A svéd tulajdonú, de Ausztriában működő cég például a NovaLogic és a Digital Reality szellemi tulajdonaira is rátette a kezét, így került ki később tőlük például a Sine Mora EX. Most pedig egy még nagyobb falat jön: a német Koch Media GmbH-t vásárolja fel a THQ Nordic, annak minden szellemi tulajdonával, valamint a kiadói részleggel, a Deep Silverrel.

Így olyan játékok jogai vándorolnak át a THQ Nordichoz, mint a Saints Row, a Risen, a Homefront és Dead Island sorozatok vagy az Agents of Mayhem, de a Metro játékokra vonatkozó exkluzív licenc is hozzájuk kerül a felvásárlással. A THQ 7 belső fejlesztőstúdiója mellé 3 érkezik, míg a 18 külső csapat 8-cal egészül ki. Nagyobb arányú azonban az alkalmazottak számának a növekedése: 462-ről három és félszeresére, 1643-ra nő a cégcsoporthoz tartozó emberek száma (ebben benne van a külső fejlesztőstúdiók létszáma is). A fejlesztés alatti projektek száma pedig 36-ról 50-re nő (ebből tavaly év végéig mindössze 17-et jelentettek be, úgyhogy jó sok meglepetésre számíthatunk még az elkövetkező időszakban).

A videojátékok fejlesztésével és kiadásával foglalkozó Deep Silver mellé jön még a Koch Media két másik részlege is, a dobozos videojátékokat forgalmazó Partner Publishing, valamint a Film, amely a nevének megfelelően filmekben utazik (forgalmazás és co-produceri munka).

A Koch Media és alvállalatai egyelőre önállóan működnek tovább, de a THQ Nordic sok lehetőséget lát a különböző részlegek együttműködésében. A Koch Media tartozások nélküli értékét 121 millió euróban (közel 38 milliárd forint) állapították meg, a tényleges vételár 91,5 millió euró, ebből 82 milliót pénzben, további 9,5 milliót pedig részvényben rendeznek. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló