Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kultúra

Közeleg John Scalzi Fejvesztve című regénye

Közeleg John Scalzi Fejvesztve című regénye

A népszerű sci-fi író elkészült a Bezárt elmék folytatásával, amelyet az Agave Könyvek a 89. Ünnepi Könyvhétre is kivisz.

2018.06.01. 22:36 | szerző: GeryG | kategória: Kultúra

John Scalzi napjaink egyik legnépszerűbb és szerencsére egyik legtermékenyebb sci-fi írója. A Vének háborúja univerzumot már több ízben is hátrahagyta, hogy más világokban más érdekes és izgalmas történeteket meséljen el a rá jellemző humorral tálalva. Ilyen volt 2014-ben a Bezárt elmék is, amelyben az emberiséget egy gyógyíthatatlan betegség sarkallta új technológiák kifejlesztésére. A betegségben szenvedők apránként saját testük rabjaivá váltak, ahogy minden irányítást elveszítettek felette. Számukra az egyetlen kiutat azok a robottestek jelentették, amelyeket elméjükkel irányíthattak, így élve újra teljes(nek tűnő) életet.

Az író legújabb regénye most ismét ebbe a világba tér vissza, hamarosan megjelenik a Fejvesztve. A történet ezúttal egy egyre népszerűbb sport, a hilketa körül forog, amelyet a fent leírt betegségben szenvedők játszanak robottestüket irányítva. A játék célja az ellenfél fejének levágása, és az azzal való gólszerzés. Csakhogy egyszer csak az egyik játékos holtan esik össze a pályán (mármint külső behatás nélkül), így megindul a nyomozás, amely a népszerű sportág sötét világát tárja elénk.

John Scalzi Fejvesztve című regénye természetesen az Agave Könyvek jóvoltából jelenik meg hazánkban június 5-én. A kiadó a június 7-11. között a Vörösmarty téren megrendezésre kerülő 89. Ünnepi Könyvhétre is magával viszi. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló