Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játékhírek

Heroes of the Storm

Csökken a Heroes of the Storm támogatása

A Blizzard a fejlesztői gárda egy részét más projektekhez irányította át, valamint két 2019-es e-sport eseményt is törölt.

2018.12.15. 10:40 | GeryG | kategória: Játékhírek

Az elmúlt években, még a battle royale őrület előtt a MOBA-k voltak az aktuális sláger, ezen belül is a népszerűségüket meglovagoló megannyi e-sport rendezvény. E műfaj koronázatlan királya 2009-es premierje óta a League of Legends. De a buliból a Blizzard sem akart kimaradni, ezért elkészítette a saját MOBA-ját, a Heroes of the Stormot. Ez 2015-ben rajtolt el, majd több kisebb-nagyobb átalakuláson is keresztülment. Ám most úgy tűnik, gondok lehetnek a játék háza táján.

A Blizzard ugyanis közleményben jelentette be, hogy a támogatói fejlesztőcsapat egy részét (pontos létszámról nincs hír) más projektekhez irányították át, hogy a továbbiakban ott kamatoztassák tudásukat és tehetségüket. Ezzel együtt azt is leszögezték, hogy ezzel a lépéssel nem szűnik meg a Heroes of the Storm támogatása és bővítése, csupán annak mértéke csökken. A rajongók tehát a jövőben is számíthatnak új hősökre és eseményekre. Ugyanakkor átalakítják a játékhoz kapcsolódó e-sport tevékenységüket is. Ennek eredményeként 2019-ben nem tér vissza sem a Heroes Global Championship, sem a Heroes of the Dorm verseny.

A fenti változásokkal tehát egyelőre nem küldik nyugdíjba a játékot, csupán a támogatását szorítják le a minimális szintre. Vagy egy picit az fölé. Viszont e lépések is azt mutatják, hogy a Heroes of the Storm nem tartozik a Blizzard legéletképesebb projektjei közé, de legalábbis nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Így azon sem lepődnénk meg, ha a nem olyan távoli jövőben végleg leállítanák a játék támogatását. ■

Heroes of the Storm
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Heroes of the Storm

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló